جزئیات تشکیل سپاه حفاظت و امنیت پرواز در ایران پس از انقلاب
اولین هواپیماربایی در ایران در تاریخ 1349/3/31 به وقوع پیوست که سه نفر ایرانی یک هواپیمای جت مسافربری، هواپیمای ملی ایران را با تهدید مسلحانه ربوده و آن را به عراق بردند و دولت عراق به آنها پناهندگی سیاسی داد. و دومین آنها در شهریور ماه 1349 و سومین هواپیماربایی در دی ماه 1349 صورت گرفت. پس از پیروزی انقلاب هواپیماربایی از ایران در سال 58، 62، 63، 64، 65، 68 تکرار شد و آخرین هواپیماربایی در سال 1374 اتفاق افتاد
کد خبر: ۲۷۸۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵ 16 August 2016
وقتی از حفاظت و امنیت پرواز هواپیمایی در ایران صحبت می کنیم، شاید برای نسل نوین ایران،واژه هواپیما ربایی در ایران چندان ملموس نباشد، چرا که سالهاست به برکت سپاه امنیت پرواز در ایران چنین اتفاقی نیفتاده است. اما شاید برای همه و به ویژه نسل چهار و پنجم انقلاب جالب باشد که بدانند در تاریخ ایران نه بار هواپیمایی رخ داده است که تنها سه فقره آن در یک سال، آنهم در سال 1349 رخ داده است.

به گزارش «تابناک» اولین هواپیماربایی در ایران در تاریخ 1349/3/31 به وقوع پیوست که سه نفر ایرانی یک هواپیمای جت مسافربری، هواپیمای ملی ایران را با تهدید مسلحانه ربوده و آن را به عراق بردند و دولت عراق به آنها پناهندگی سیاسی داد. و دومین آنها در شهریور ماه 1349 و سومین هواپیماربایی در دی ماه 1349 صورت گرفت. پس از پیروزی انقلاب هواپیماربایی از ایران در سال 58، 62، 63، 64، 65، 68 تکرار شد و آخرین هواپیماربایی در سال 1374 اتفاق افتاد که مسیر تهران - کیش را طی می کرد که توسط یکی از خدمه های هواپیما ربوده شد و در فلسطین اشغالی نشست. 

گارد امنیت پرواز از سال 1350 در ایران شروع به كار كرد و تا پیروزی انقلاب اسلامی این ماموریت توسط حراست شركت های هواپیمایی، یگان ویژه تكاوران و... انجام می شد. از سال 1357 تا سال 1363 گارد امنیت پرواز در ایران نداشته ایم، لیكن با توجه به اینكه كشور در سال های نخستین پیروزی انقلاب اسلامی درگیر مبارزه با ضد انقلاب و جنگ تحمیلی بود، دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به منظور وارد آوردن فشار مضاعف بر نظام نوپای ایران اسلامی اقدام به ربایش چندین فروند هواپیمای فاقد گارد امنیت پرواز كرده و باعث پایین آمدن ضریب امنیتی در پروازها به واسطه انجام مداخلات غیرقانونی شدند. 

بدین ترتیب و با توجه به وظیفه تصریح شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قانون اساسی مبنی بر پاسداری و نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن این ماموریت حساس و خطیر نیز با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) «مبنی بر تشكیل سپاه حفاظت هواپیمایی» به سپاه محول گردید. پس از اینكه حضرت امام خمینی (ره) دستور استقرار سپاه در فرودگاه ها را صادر نموده، سپاه برای برقراری حفاظت از فرودگاه ها و امنیت پروازها وارد عمل شد. پس از گذشت چهار سال از صدور فرمان سال 63 حضرت امام خمینی (ره) و بروز مشكلات و درخواست فرمانده محترم وقت سپاه، بار دیگر در اول دی ماه سال 67 معظم له فرمانی صادر كردندو در آن از زحمات ارزشمند سپاه در حراست از هواپیماها و برخورد با هواپیماربایان تشكر نمودند. این روند پس از ارتحال امام و با تایید و تاكید مقام معظم رهبری ادامه یافت. 


روز گذشته محسن رضایی، فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس، به بخشی از مشکلاتی منجر شد حضرت امام دستور تشکیل سپاه حفاظت و امنیت پرواز را صادر کند و پس از آن مجددا در سال 67 برای تقویت آن اقدام کند را در جمع کارکنان سپاه حفاظت تشریح کرد؛  محسن رضایی در این باره گفت :  درابتدای دفاع مقدس هفته هایی بود که چند هواپیما از ایران ربوده می شد و تقریبا ضعف اداره کشور و حاکمیت ایران در دنیا تداعی می شد. هواپیماهای ما را به کشورهای دیگر می بردند. «تازه از جبهه به تهران آمده بودم که احمدآقا تماس گرفتند و گفتند که امام فرمان داده اند بچه های سپاه به فرودگاه ها بروند و هواپیمایی حق ندارد بدون پاسدار پرواز کند. این حکم برای برخی دوستان باورپذیر نبود. نخست وزیر با بیت امام تماس گرفت که سپاه ریخته به فرودگاه ها، چه کنیم؟ احمد آقا گفت: فرمان امام است، همکاری کنید. تا آن موقع چهل پنجاه هواپیما را برده بودند و با استقرار سپاه، هواپیماربایی ها خنثی شد . 

وی ادامه داد : یکسال بعد روزی خبر دادند که در آسمان اصفهان هواپیمایی را گروگان گرفته اند و دارند با سرنشینانش می برند به سوی بغداد  و پاسداران ما در دل اسمان  با آنها درگیر شده و هواپیما را نشانده اند. وقتی به ملاقات گارد پرواز آن هواپیما آمدم  به من گفتند که آیه ی «ما رمیت اذ رمیت ولکن الله رمی» را خواندیم و شلیک کردیم». 

دکتر رضایی افزود: «چندین بار منافقین تلاش کردند و موفق نشدند. این سپاه آبرویی شد برای نظام. یک بار ا عرض کردم، همان دو پاسداری که در همه هواپیماها حضور دارند. امام فرموده بود آنجا سه پاسدار بگذارید». 

وی افزود: «اواخر جنگ نخست وزیر نامه داده بود که دیگر پاسدارها در هواپیما ها نباشند و حفاظت را به نیروی انتظامی بسپارید. امام فرمودند که همچنان سپاهی ها باشند. این سپاه حفاظت هواپیمایی با خون شهدا حفظ شد و یکی از کارهای بزرگ سپاه همین کار بود. پیش از آن هر هواپیما که دزدیده می شد، دنیا با خبر می شد. خطوط هوایی را ناامن می کرد و خبرنگاران خارجی می رفتند و با ربایندگان مصاحبه و جوسازی می کردند. هر هفته ماجرا داشتیم. قاطعیت و ابتکار امام و عملکرد خوب پاسداران ما باعث شد این خدمت حفظ بشود». 

دکتر رضایی به حمایت کشورهای غربی از تروریست ها و ربایندگان هواپیماها اشاره کرد و گفت: «کسانی که هواپیماهای ایران را می ربودند را تحویل نمی دادند و مصاحبه می گرفتند رسانه های غربی و هیچ وقت این عمل غیر انسانی را محکوم نمی کردند. از صدام هم حمایت می کردند. طالبان ، القائده و تکفیری ها هم همین طور. دعوای ما با آنها بر سر چیست؟ چرا از این خصومت دست نمی کشند؟ مساله مهمی است که این دعوا را ادامه می دهند. مساله فلسطین هم همین طور است. اروپایی ها و آمریکایی ها برای آزادی فلسطین گامی بر نمی دارند. رویداد انقلاب اسلامی، موجب رویدادهای دیگری مانند انتفاضه و بیداری اسلامی شده است». 

رضایی افزود: «غرب از گفتگوبا اسلام فرار می کند. اگر هر دو طرف حرفشانمام از طریق حاج احمدآقا پرسیدند که در این هواپیماهای بزرگ چند پاسدار گذاشته اید؟ را می زدند و افکار عمومی قضاوت می کرد، نیازی به لشگر کشی آنها نمی شد . اما ما حرف می زنیم، در مقابل، آنها با بمب و انفجار جواب ما را می دهند. ما پیشرفت علمی می کنیم، آنها محاصره اقتصادی می کنند. آنها در جواب ارزش های انسانی ما، ناامنی و وابستگی و هنجارهای غربی را توسعه می دهند. مرزها را به هم می ریزند. به امثال هجوم عربستان و کودک کشی صهیونیسم می گویند دفاع از حقوق بشر! آنها از دین اسلام می ترسند. می خواهند در خانه مسلمانان جنگ راه بیندازند. ارتش لیبی، سوریه، یمن و عراق را متلاشی کردند. ارتش ترکیه را با کودتا ضعیف کردند و ارتش مصر را روبروی ملتشان قرار داده اند. معلوم است این توطئه از کجا نشات می گیرد. تکفیری و داعش پرچم کمک به اسرائیل و آمریکاست».
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار