در دیدار با وزیر ارشاد بیان شد؛
مراجع تقلید و علمای در دیدار با سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حساسیت جایگاه و فعالیت این وزارتخانه، علاوه بر مهم دانستن ارتباط وزارت ارشاد و حوزه های علمیه بر ضرورت نظارت دقیق تر و بیش تر بر روی فضای مجازی تاکید کردند.
کد خبر: ۳۶۳۸۵۹
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲ 20 January 2017
به گزارش تابناک قم، وزیر ارشاد در سفر دو روزه به شهر قم دیدارهای خود با مراجع عظام تقلید را آغاز کرد.

صالحی امیری که نزدیک به سه ماه از ریاستش در وزارت ارشاد می گذرد در حالی با مراجع عظام تقلید دیدار کرد که انتقادها در ماه های اخیر از وزارت ارشاد بیش از پیش شده بود.

حضرات آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی، عبدالله جوادی آملی، سید محمد علی علوی گرگانی، جعفر سبحانی و حسین وحید خراسانی با اشاره به این که فرهنگ جامعه ما برگرفته از معارف قرآن کریم است، خواستار ساماندهی بیش از پیش امور فرهنگی جامعه با توجه به نقش آفرینی فرهنگ در بسیاری از حوزه های جامعه و تاثیر آن در وحدت و انسجام اقشار مختلف شدند. 

همچنین مراجع تقلید در این دیدارها به مسائل و مشکلات پیش آمده به واسطه شبکه های مجازی اشاره کردند و خواستار نظارت دقیق و اصولی دولت بر فضای مجازی شدند. 

نظارت بر تولید فیلم ها بیشتر شود

آیت الله مکارم شیرازی در دیدار وزیر ارشاد با بیان اینکه فیلم ها، نقش موثری در زندگی مردم دارند بیان داشت: این فیلم ها ممکن است ، محرک طلاق، رفاه زدگی و یا حتی زندگی خوب باشند، زیرا هر فیلم اثر خود را دارد.

وی با اشاره به اهمیت نظارت بر فیلم ها گفت: در فیلم هایی مانند معمای شاه، نباید به خاطر نشان دادن فساد جنسی همه چیز را نشان داد و یا جلوه های زنان تا این حد باشد و یا از موسیقی های آنچنانی استفاده کرد می توان با نظارتی بهتر مشکلات را برطرف کرد، مانند اینکه چهره معصومین(ع) با هاله ای از نور نشان داده می شود.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: نظارت روی کتب نیز حساس است؛ زیرا کتابی ممکن است باعث گمراهی و یا هدایت شود. در زمان طاغوت کتبی بود که در آن بیان شده بود که منشاء مذهب جهل و یا ترس بشر است؛ چون آنها با رویکردی دانشگاهی غربی به آن نگاه کرده بودند.

ارتباط وزارت ارشاد و حوزه های علمیه بهتر و بیشتر شود

آیت نوری همدانی نیز در دیدار صالحی امیری تصریح کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم، ارتباط با حوزه و علما است که وزارت ارشاد باید این ارتباط را روز به روز بیشتر کند.

وی یادآورشد: همیشه همه دولت ها و حکومت ها به رسانه ها احتیاج دارند و باید به آن توجه کنند؛ مردم نیز از ما می‎خواهند مشکلات را به دولت منعکس کنیم؛ ما نیز بیان کرده ایم که مباحثی چون دیرکرد اقساط ربا و حرام است ولی این مشکل حل نمی شود.

وی بیان داشت: امروزه اجناس بسیاری در کشور تولید می‎شود که باید مثل دیگر کشورها کل قیمت‎ها در کشور یکسان باشد؛ مطالبات ما از دولت همیشگی است، ولی مهم آن است که این توصیه ها عمل شود.

آیت‎الله نوری همدانی اظهارکرد: مسایلی چون کنسرت‎ها در کشور برگزار می شود که با این شکل که در آن بد حجابی و اختلاط انجام شود با اسلام همخوانی ندارد؛ اسلام با تفریح مشکلی ندارد ولی با ضد ارزش مشکل دارد.

دولتمردان به دیانت و معیشت مردم توجه جدی داشته باشند

آیت الله وحید خراسانی نیز در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت توجه جدی دولتمردان به معیشت و دیانت مردم گفت: دولتمردان باید در تصمیات خود توجه این دو اصل (دیانت و معیشت مردم) را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: انسان از روح و جسم تشکیل شده است، دین به عنوان روح  و دنیا به عنوان جسم جامعه مطرح می باشند که هر دو باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت الله وحید خراسانی همه پست و مقام ها را  عاریتی دانست و با اشاره به آیات و روایتی ادامه داد: این پست و مقام ها در حال گردش هستند و باید با استفاده از دین و عمل، حداکثر بهره برداری را از زندگی برای ارائه خدمت به مردم و جامعه داشته باشیم.

نباید گفت فضای مجازی غیرقابل کنترل است

آیت‌الله سیدمحمدعلی علوی گرگانی نیز در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: در میان ارکان دولت سخت‌ترین جایگاه‌ها، مساله فرهنگ و ارشاد اسلامی است چراکه کار سنگینی است و انتظارات جامعه زیاد بوده و امکانات شاید در حد لازم نباشد و کوتاهی در این زمینه نیازمند پاسخگویی در محضر خدا است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با انتقاد از بی توجهی مسئولان به فضای مجازی، گفت: یکی از مسوولان در رسانه ملی گفت که نمی‌توانیم فضای مجازی را کنترل کنیم و نباید چنین سخنانی را مطرح کرد، ما نمی‌توانیم نداریم و باید فکری در این زمینه شود و همین‌که افراد مجوز فعالیت بگیرند کمک خوبی به کنترل فضای مجازی است.

آسیب‌های فضای مجازی خدمات نظام را خنثی می‌کند

آیت الله سبحانی نیز با انتقاد از وضعیت کنونی فضای مجازی اظهار داشت:  بسیاری از  فعالیت‌ها به دلیل آسیب‌های فضای مجازی بی اثر می‌شود به طوری که شکایت‌های متعددی از فضای  مجازی به دست ما می‌رسد و ما می‌بینیم که این‌ آسیب‌ها تلاش‌های ما و شما را خنثی می‌کند و مغز کودکان و نوجوانان ما در معرض تهدید است.

وی با تاکید بر ضرورت فعالیت دولت در حوزه کنترل فضای مجازی تصریح کرد: موارد مفید باید حفظ شده و آنچه که به اعتقادات و دین مردم ضربه می‌زند باید بسته شود.

آیت‌الله سبحانی با اشاره به مساله حج اظهار کرد: شرایطی که دولت عربستان می‌گوید بپذیرید مشروط بر اینکه عزت و احترام ایرانی محقق شده و تمام تبلیغات علیه شیعه بسته شود.

دولت به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی مسائل فضای مجازی باشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدارها نسبت به برقراری حج، حل مسائل مربوط به شبکه های مجازی، جلب رضایت مراجع و همچنین تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گسترش فعالیت های قرآنی تاکید کرد. 

سید رضا صالحی امیری گفت: وزیر حج عربستان با ارسال نامه ای از من دعوت کرد تا افرادی از ایران برای مذاکره درخصوص حج به این کشور سفر کنند که درصورت نتیجه بخش بودن مذاکرات حج برقرار خواهد شد، زیرا سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران برقراری حج است درغیر این صورت عربستان مسئول «صد عن سبیل الله» خواهد بود. 

وی افزود: درباره موضوع حج پنج نفر به سرپرستی آقای محمدی( سرپرست سازمان حج و زیارت) با لحاظ شرایطی که در چارچوب تاکیدات رهبر معظم انقلاب است با مسئولان حج عربستان مذاکره می کنند و اگر نتایج حاصل شود حج برقرار خواهد شد. 

صالحی امیری بیان کرد: از روز نخستی که برای حضور بنده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح مساله شد، 2 نکته ایجاد آرامش و ثبات در فضای فرهنگی کشور و پرهیز از مناقشات به خصوص در مباحث سیاسی مورد توجهم بود، چرا که کار فرهنگی باید در آرامش صورت گیرد. 

وی اضافه کرد: نکته دیگر رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید در حوزه فرهنگ بود که این مساله مورد تاکید دولت تدبیر و امید است. 

وی با تشکر از محبت ها، نصایح و نقدهای مراجع تقلید گفت: براساس سیاست های فرهنگی دولت تدبیر و امید جلب رضایت مراجع تقلید و وحدت و انسجام در این حوزه با جدیت دنبال می شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می داند برای توسعه علوم فرهنگی و قرآنی در جامعه استفاده از نظرات مراجع و حوزه های علمیه از اهمیت خاصی برخوردار است و در همین رابطه تلاش می کنیم ارتباط خود را با بیوت مراجع تقلید گسترش دهیم. 

صالحی امیری ادامه داد: دنبال این هستیم که جهت گیری صحیح فعالیت های فرهنگی را از زبان مراجع تقلید بشنویم و در این زمینه اعتقاد راسخ داریم. 

وی تاکید کرد: انگیزه و باور قلبی ما حرکت در مسیر انقلاب، اسلام و رهبری معظم است. 

وی در خصوص فعالیت های صورت گرفته برای ساماندهی فضای مجازی گفت: از زمانی که حقیر مسئولیت برعهده گرفتم، بحث صیانت و پالایش فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با جدیت دنبال می شود. 

صالحی امیری افزود: اکنون 160 هزار کانال فساد توسط کمیته منتخب دولت پالایش شده و در ماه گذشته تصویب شد تمام کانال های بالای پنج هزار نفر و بعد تمام کانال ها در سامانه ای مشخصات خود را ثبت کنند تا معین شود هر کسی در فضای مجازی چه کاری انجام می دهد و کسانی که ثبت نام نمی کنند و مسئولیت اجتماعی خود را بر عهده نمی گیرند به تدریج حذف خواهند شد. 

وی گفت: براساس سیاست های کلان فرهنگی، تلاش می کنیم حوزه فعالیت های قرآنی را در سطح کشور گسترش دهیم. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص برنامه های فرهنگی کانون مساجد نیز گفت: 23 هزار کانون مساجد در کشور با بودجه 500 میلیارد ریالی تحت نظارت وزارت فرهنگ و راشاد اسلامی مدیریت و حمایت می شود که اقدام قابل توجهی است. 


برای پیوستن به کانال رسمی تابناک قم در تلگرام میتوانید از لینک های زیر استفاده نمایید:

https://telegram.me/www_tabnakqom_ir

https://telegram.me/joinchat/AAAAAEBGvgGdXHQWdwFDDA

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار