احمد توکلی گفت: «وقتی سامانه‌ای کار می‌کند و توانسته این تقلب‌ها را شفاف کند و نمی گذارد تخلف صورت بگیرد و جریمه می‌کند، باید تعطیل شود؟ چرا باید آقای نعمت زاده اصرار داشته باشد که شفافیت از بین برود و به دست او بیافتد که خود مسئله دارد.»
کد خبر: ۳۸۲۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶ 22 February 2017

به گزارش تابناک : پس از آنکه سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجاری فرامرزی که از آن به عنوان یک نمونه مطلوب جهانی در دولت یازدهم نام برده می‌شود توانست با بهره گیری از امکانات روز دنیا میزان کشفیات مواد مخدر و کالاهای قاچاق را گسترش دهد حواشی پیرامون اداره و مدیریت این سامانه ادامه دارد.

 

از یک سو، موفقیت گمرک در راه‌اندازی این سیستم و سوی دیگر، اخذ حقوق بیت‌المال از ثروتمندان آزمند موجب شده است تا بدنه نفوذی و صاحب قدرت سعی کنند تا شرایط را برای ادامه کار سامانه جامع گمرکی با چالش روبه‌رو کنند.

 

این چالش از زمانی که گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای شفاف‌سازی و مبارزه با قاچاق دانه درشت‌ها، پرونده تخلف شرکت‌های شناخته شده لوازم‌خانگی را با بهره‌گیری از سامانه جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجاری فرامرزی کشف و مستندسازی کرد، وارد فضای جدیدی شد.

این اقدام گمرک موجب واکنش وزیر صنعت، معدن و تجارت و ارسال نامه‌ای برای رییس‌کل گمرک شد و در این نامه از گمرک خواسته شده بود که این پرونده را نادیده گیرد. موضوعی که با واکنش شدید دیدبان شفافیت و عدالت مواجه شد. مستند شدن تخلفات و تسری آن به دیگر متخلفان موجب شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت برای گرفتن ابزار سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجاری فرامرزی از گمرک برای کور کردن اقدامات آتی این سازمان مدافع بیت‌المال متمرکز شود.

در همین خصوص، احمد توکلی، رییس هیات مدیره دیدبان شفافیت و عدالت در گفت و گو با افکارنیوز گفت: «متاسفانه هشدار ما به دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت موثر واقع نشد. با وجود این‌که آقای جهانگیری دستور رسیدگی به اعتراض دیدبان شفافیت و عدالت راجع به اقدام آقای نعمت زاده را دادند، ولی ظاهرا کار به نتیجه نرسیده است؛ به طوری که آقای نعمت زاده مدعی شده که چرا گمرک باید در این مسئله دخالت کند و پنجره واحد داشته باشد و این از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است.»

وی با اشاره به اینکه سامانه واحد در این زمینه از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست، گفت:« سامانه واحد وظیفه گمرک است که بتواند از این طریق بازرگانی خارجی را شفاف کند. در حال حاضر چندین موارد شفاف و معلوم شده است. به طور مثال شرکت ال جی که بخشی از کالای خود مانند موتور یخچال را از بندر چابهار می‌آورد و ادعا می‌کرد مابقی را در داخل تولید می‌کند در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد مشخص شده که تخلف کرده است. به همین ترتیب تنها ۵ درصد از حقوق بیت المال در زمان ترخیص از گمرک را می‌داد و مابقی سود بازرگانی اصلا پرداخت نمی‌شد. یا حتی در یخچال را از جلفا می‌آورد و باز هم ۵ درصد مالیات می‌داد.»

توکلی با اشاره به تخلف ال‌جی گفت: «همین روش را به کار گرفتند و به این ادعا دروغ که بعدا کل کالا را در داخل می‌سازند از گمرک کشور کالا ترخیص کردند.»

وی بیان کرد: «وقتی سامانه‌ای کار می‌کند و توانسته این تقلب‌ها را شفاف کند و نمی گذارد تخلف صورت بگیرد و جریمه می‌کند باید تعطیل شود؟ چرا باید آقای نعمت زاده اصرار داشته باشد که شفافیت از بین برود و به دست او بیافتد که خود مسئله دارد.»

رییس هیات مدیره دیدبان شفافیت و عدالت اظهار کرد: «عملا دارند جلوی سیستم سنگ می‌اندازند. با پیوند ثروت و قدرت همین کار را می‌کنند. این خیانت به بیکاران ،تحصیلکرده‌های کشور و جوان‌های ایرانی است و باید دست از این خیانت بر دارند.»




منبع : افکار

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار