سارا شهبازی در گفتگو با تابناک:
کارشناس ارشد علوم تغذیه با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش موثری در سلامت افراد دارد، گفت: سن ابتلا به بیماری ها در کشور ما افزایش یافته که تغذیه نامناسب نیز در این امر دخیل است لذا باید مصرف ماهی را باید در سبد غذایی خود بگنجانیم.
کد خبر: ۳۸۹۸۵۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۸ 06 March 2017
سارا شهبازی  امروز در گفتگو با خبرنگار تابناک از کرمانشاه، اظهار داشت: براساس میانگین آمارهای جهانی ۴۶ درصد ابتلا به بیماری ها با عادات غذایی نامناسب در ارتباط است  که زمینه ابتلا فرد به بیماری های قلبی- عروقی، چربی کبد ، نقرس و..... را فراهم می کند.

کارشناس ارشد علوم تغذیه ما باید به روغن مصرفی خود در پخت غذاها توجه کنیم، افزود:  استفاده از روغن های نامناسب باعث رسوب در قلب و عروق شده و ابتلا به  سکته ی قلبی را در افراد  افزایش داده و از روغنی استفاده شود که اشباع شده و دارای اسید چرب ترانس پایین است 

او در ادامه گفت:  در کنار مصرف کم چربی ها باید مصرف قند،شکر، نمک نیز محدود شود که استفاده محدود از آن ها در اصلاح الگوی مصرف غذایی مورد ضروری و اگر سر سفره نباشد بهتر است.
 
 این کارشناس ارشد علوم تغذیه تشریح کرد:  نوشابه ها  از عواملی هستند که خطر ابتلابه دیابت را در افراد تشدید می کند  چرا که اکثر مردم از ابتلا به این بیماری اطلاع ندارند که با انجام آزمایش قند خون قبل از ناشتا می توان  از میزان قند خون را اندازه گرفت و از ابتلابه این  بیماری در مراحل اولیه پیشگیری کرد.

شهبازی چاقی را برهم زننده ی تعدل انرژی دانست و گفت: اکثر افراد چاق مبتلا به بیماری می شوند که باید به حجم غذای مصرفی در وعده های مختلف توجه کنند که با انجام فعالیت های بدنی و  کاهش وزن  درسلامتی و کاهش کلسترول ، قند و... موثر است.

وی با اشاره به اینکه شیوع بیماری در بین زنان بیشتر از مردان است،   متذکر شد:  شیوع ابتلا به بیماری قلبی  در سراسر جهان بیشتر از سن ۵۵ سالگی است در حالی که شیوع آن در ایران کم تر از سن ۴۰ سالگی   است و کسانی که دچار سکته قلبی شده اند در این رنج سنی بوده اند.

   شهبازی  گفت:  مصرف سبزیجات ولبنیات، ماهی و گوشت سفید را باید در سبد غذایی خود بگنجانیم و دو یا سه بار در هفته از گوشت ماهی به عنوان سالم ترین غذا به جای استفاده  فراوان از گوشت قرمز تغذیه  کنیم. 

وی با اشاره سطوح تری گلیسرید خون افراد چاق بالاتر از ۱۵۰ میلی متر جیوه در دسی لیتر است، افزود: این مقدار چربی  در حالت طبیعی مردان ۴۰ میلی لیتر و در زنان پایین تر از ۵۰ میلی لیتر جیوه در دسی لیتر و فشار خون سیستولیک در این افراد ۲۰ میلی متر جیوه  است که  کنترل آن در سندرم متابولیک سخت است.
 
این کارشناس در پایان گفت:  با انجام فعالیت های ورزشی  و اصلاح الگوی مصرف غذایی پیشگیری از بیماری ها راحت و  با انجام آزمایش های منظم می توان  با داشتن جسمی سالم سال های طولانی زندگی کرد.
گفتگو از حدیث جمشیدی

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار