شهردار تبریز:
شهردار تبریز با بیان اینکه با بهره‌برداری از پروژه بزرگ کانال خلیل آباد در هر ثانیه ۲مترمکعب آب وارد دریاچه ارومیه می‌شود، با گفت: با احداث آبگیر در پایین دست سد شهید مدنی و استخر داغ گولی رطوبت شهر تبریز 25 درصد افزایش می‌یابد.
کد خبر: ۳۹۲۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰ 11 March 2017
به گزارش تابناک تبریز، صادق نجفی در مراسم بهره‌برداری از پروژه بزرگ کانال خلیل آباد، تکمیل این پروژه را آغازی برای توسعه عمرانی منطقه غرب تبریز دانست و اظهار داشت: مهم‌ترین نتیجه اجرای این پروژه بزرگ، رفع مشکلات زیست محیطی منطقه و بوی تعفن از هوای این محدوده است که در نوع خود، بسیار قابل توجه است.

وی در توضیح دیگر نتایج حاصل از این اقدام عمرانی، اضافه کرد: این کانال، در عین حال پس از جریان دادن و هدایت آب‌های سطحی این محدوده به خارج از شهر، خواهد توانست در هر ثانیه ۲مترمکعب آب را وارد دریاچه ارومیه کند.

شهردار تبریز افزود: وقتی به میزان آب دریافتی تبریز از زرینه رود که به میزان ۴ مترمکعب در ثانیه است توجه می‌کنیم، اهمیت ورود این میزان آب به دریاچه ارومیه مشخص می‌شود؛ از سوی دیگر این آب، در مسیر خود به سمت دریاچه ارومیه نیز، می‌تواند مفید واقع شود.

وی در ادامه، به تعدادی از پروژه‌های عمرانی که با تکمیل کانال خلیل آباد وارد فاز اجرایی می‌شوند، اشاره و تصریح کرد: احداث آبگیر در پایین دست سد شهید مدنی، که ظرفیتی ۴ برابر استخر ائل گلی تبریز دارد،  تلطیف هوا و افزایش رطوبت در این منطقه از شهر را مقدور خواهد کرد.

شهردار تبریز متذکر شد: از سویی دیگر در شمال تبریز، استخر داغ گولی نیز در حال احداث است که مجموع این آبگیرها، می‌تواند موجب افزایش رطوبت شهر تا ۲۵ درصد شود.

نجفی، اتصال کانال دفع فاضلاب در پل سرداران فاتح به تصفیه‌خانه را، اقدام دیگر شهرداری در ساماندهی آب‌های سطحی شهر دانست و اضافه کرد: این طرح که با ۸ میلیارد تومان اعتبار اجرا شده، گامی دیگر در هدایت و ساماندهی آب‌های سطحی شهر است.

شهردارتبریز افزود: در چند نقطه از شهر نیز، اجرای کانال های زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته تا معضل آبهای سطحی در شهر، تا حد زیادی برطرف گردد.

وی، با شمردن برنامه های فضای سبز شهرداری تبریز طی سه سال گذشته، گفت: پوشش فضای سبز در منطقه عون بن علی، در سال ۹۲، ۴۲هکتار بوده که طی سه سال گذشته، بیش از ۳۵۰ هکتار به این میزان اضافه شده است.

شهردارتبریز ادامه داد: اجرای بدنه سازی فضای سبز در حاشیه اتوبان کسایی و ایجاد مرکز تحقیقات گیاه شناسی با مساحت ۲۹ هکتار که برای اولین بار در تبریز احداث می‌شود، از دیگر برنامه‌های شهرداری تبریز با هدف توسعه فضای سبز است.

نجفی، در بخش دیگری از سخنان خود، تمام نقاط تبریز را بستر اجرای تعدادی از پروژه‌های بزرگ و زیرساختی شهرداری معرفی و خاطرنشان کرد: تحکیم و مقاوم سازی اتوبان پاسداران با هزینه‌ای بیش از ۵۰ میلیارد تومان، پروژه عظیم میدان آذربایجان، طرح نجات تبریز در ۴۲ متری که هزینه‌ای بالغ بر ۵۰میلیارد تومان تنها برای تملک واحدهای غیرمقاوم و غیراستاندارد آن جا صرف شده، احداث  ۲۱۷ واحد مسکونی برای انتقال حاشیه نشینی در ارم و احداث  ۷۰۰ واحد مسکونی در شهرک اندیشه، از جمله پروژه‌های بزرگ و تاثیرگذار شهرداری تبریز است که موجبات توسعه متوازن شهر را فراهم می‌آورد.

وی، با اشاره به برخی مشکلات اجتماعی، تلاش شهرداری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی را موثر ارزیابی کرد و گفت: تامین محل اسکان تعداد زیادی از معتادان در گرمخانه‌های احداثی شهرداری، یکی از کارهایی است که شهرداری تبریز در راستای کاهش آثار مخرب آسیب‌های اجتماعی انجام داده است که خوشبختانه توانسته چهره تبریز بدون معتاد متجاهر را به خوبی تعریف کند.

بهره برداری از کانال عظیم خلیل آباد با هزینه‌ای بالغ بر ۲۸میلیارد تومان

گزارش فارس حاکی است، با حضور شهردارتبریز، پروژه عظیم زیست محیطی خلیل‌آباد، با هزینه ای بالغ بر ۳۰میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

این مراسم با حضور شهردارتبریز، رییس و تنی چند از اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، معاونین شهردارتبریز، شهردارمنطقه ۴ تبریز و تعدادی از مدیران شهرداری برگزار شد و طی ان، کانال بزرگ خلیل آباد به بهره‌برداری رسید.

بر اساس این گزارش، این کانال ۷ کیلومتری، با هدف هدایت آب‌های سطحی منطقه غرب  تبریز و با ساماندهی جریان فاضلاب ها در این محدوده احداث شده، طی مدت سه سال و با کارفرمایی شهرداری منطقه ۴ و اجرای عملیات عمرانی توسط شرکت خانه سازی پیش ساخته آذربایجان، تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده است.

این پروژه مهم که در مسیر شمال‌غرب شهر، ۵ کانال غیر مجاز آبهای سطحی تبریز را به بستر آجی‌چای در خارج از شهر ملحق می‌کند، آب‌ها و فاضلاب‌های جاری در کانال مسیر ستارخان، کانال مسیر حجتی، کانال مسیر مهرانه رود و کانال مسیر سنتو را با هدایت به مسیر جاده سنتو، وارد بستر آجی چای می کند. برای احداث کانال، ۳۲۰۰ باکس بتنی در ابعاد ۲ * ۲ و ۱متر در ۱متر، مورد استفاده قرار گرفته و در ۴ نقطه نیز، برای رفع اختلاف ارتفاع در مسیر کانال، دراپ ایجاد شده تا در عین هدایت صحیح آب، از ایجاد رسوب نیز جلوگیری کند.

همچنین، در طول مسیر اجرای این کانال در ۶نقطه ابنیه فنی احداث شده که  به عنوان  رسوب گیر و زباله گیر عمل خواهدکرد تا زباله‌های موجود در آب‌های جمع شده و جاری در کانال، تصفیه شده و بخش مهمی از مشکلات زیست محیطی آن برطرف شود.

نکته قابل توجه در احداث این پروژه، این است که  مسیر ۸ کیلومتری آجی‌چای  را از حالت تهدید به فرصت تبدیل کرده  و حذف فاضلاب‌های روان در این رودخانه شهری می‌تواند طرح‌های ساحل سازی در جوار رودخانه آجی‌چای و ایجاد فرصت‌های گردشگری را تقویت کند.

پروژه عظیم کانال خلیل‌آباد، با هزینه‌ای بالغ بر ۲۸ میلیارد تومان احداث شده که از این میزان، ۱۳میلیارد تومان صرف هزینه‌های اجرایی و ۱۵میلیارد تومان نیز، صرف تملک اراضی و عرصه های واقع در مسیر پروژه شده است.

با بهره برداری از این کانال، مهم ترین معضل زیست محیطی منطقه غرب تبریز که به شکل بوی تعفن، موجب آزار و اذیت شهروندان و مسافران ورودی از این سمت شهر می‌شد، برطرف  می‌شود؛ همچنین با احداث آبگیر بزرگ در پایین دست سد شهید مدنی، تغییرات چشمگیر و مثبت زیست محیطی را در این منطقه شاهد خواهیم بود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :