این روزها شهرهای سرزمین‌های اسلامی در تب و تاب‌ماه مبارك در تكاپو و جنبش هستند.در این‌ماه سفره سحری و افطار در این كشورها رنگین تر از پیش به بهترین و پاك ترین خوراك‌ها آراسته‌می‌شود و عطر ناب‌شان فضای خانه‌ها و شهر را پر می‌كند.
کد خبر: ۴۴۴۵۱۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۴ 19 June 2017
به گزارش تابناک رضوی،به نقل از وب‌سایت همشهری شش و هفت - مهدی بهپور: این روزها شهرهای سرزمین‌های اسلامی در تب و تاب‌ماه مبارك در تكاپو و جنبش هستند.در این‌ماه سفره سحری و افطار در این كشورها رنگین تر از پیش به بهترین و پاك ترین خوراك‌ها آراسته‌می‌شود و عطر ناب‌شان فضای خانه‌ها و شهر را پر می‌كند. بیش از این منتظرتان نمی‌گذاریم؛ با هم گشتی در كوچه‌های قاهره، استانبول و الجزایر و بازارهای تونس و مراكش می‌زنیم و مهمان سفره‌های رنگین مردم این كشورها می‌شویم.

پودینگ برنج با خرما

پودینگ برنج با خرما یكی از خوراكی های مقوی و رایج در كشورهای عربی برای تناول در‌ماه مبارك رمضان است. در كشورهایی همچون مصر این خوراكی شیرین و لذیذ را بسیار می‌توان یافت، به‌ویژه بر سفره سحری. این خوراكی را در مناطق مختلف به شیوه‌های گوناگون و گاهی با افزودن كرم نارگیل، عسل و سس تمرهندی نیز درست می كنند، ولی در اینجا نوع بسیار ساده آن  را كه همه مواد مورد نیاز آن در دسترس است، ارائه می كنیم.

مواد لازم:

دو فنجان برنج پخته
15عدد خرمای پوست كنده و له شده
شكر و شیر به میزان لازم

طرز تهیه:
 
برنج پخته و نرم را در یك مخلوط كن به میزان كم و تا جایی كه خیلی له و حالت پوره ای پیدا نكند، هم می زنیم. سپس آن‌را از مخلوط كن خارج می‌كنیم و در یك ماهیتابه با اندكی شیر ، شكر و خرمای له شده در‌هم‌می‌آمیزیم و روی آتش ملایم گاز به‌مدت حدود 20دقیقه حرارت داده و هر از گاهی آن‌را هم می زنیم. خوراكی مقوی و شیرین و لذیذ آماده است و می‌توان آن‌را هم گرم و هم سرد نوش جان كرد. اگر به كرم نارگیل و سس تمرهندی دسترسی داشته باشید می‌توانید كمی از آنها را نیز همراه با كمی عسل به مخلوط در حال پختن بیفزایید و هم بزنید.
 
نان الجزایری با سس فلفل

این نان سنتی كه بیشتر در شهرهای كوهستانی شمال الجزایر رایج است همراه با سس ویژه فلفل بسیار مورد توجه مردم این نواحی قرار دارد و مناسب برای مصارف گوناگون به‌ویژه همراه با نیمرو است.

 
مواد لازم:

2عدد فلفل دلمه ای قرمز
4عدد گوجه فرنگی
900گرم آرد سمولینا
3فنجان آب
4قاشق غذاخوری روغن زیتون برای استفاده خام
6قاشق غذاخوری روغن زیتون برای سرخ كردن
4حبه سیر خرد شده
1عدد فلفل سبز خردشده
نمك به میزان لازم
 
طرز تهیه:

1. فر گاز را روشن كنید و بگذارید تا خوب داغ شود. سپس فلفل و گوجه فرنگی را روی یك كاغذ نسوز یا ورقه آلومینیوم قرار دهید و حدود 8دقیقه در فر بگذارید. چندین بار فلفل و گوجه را برگردانده تا تمام بخش‌های آنها خوب كباب شوند. سیاه شدن پوست‌شان مهم نیست ؛ چه بسا این طوری آسان‌تر پوست كنده‌شوند. پس از 8دقیقه آنها را از فر بیرون می‌آوریم و پوست، دانه و مغز فلفل و گوجه فرنگی را خارج می‌كنیم.

2. در یك كاسه كوچك یك قاشق روغن زیتون را با آتش متوسط داغ كنید. فلفل سبز تند و سیر را به آن بیفزایید و تفت دهید.

3. سپس فلفل سبز و سیر را خارج كنید و با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی مخلوط كنید. این مخلوط را با یك چاقو خرد كنید تا چیزی شبیه به یك سس حاصل آید.

4. سمولینا را در یك كاسه با نمك و چهار قاشق روغن زیتون مخلوط كرده و روی آتش گاز قرار دهید و كم كم به آن آب بیفزایید. در همین زمان مخلوط مزبور را با دستان خود ورز دهید تا خمیری حاصل شود كه نه چسبناك و نه سفت باشد و در ضمن بتوان آن‌را با دست به بخش‌هایی تقسیم كرد. در این زمان آن‌را به شش بخش تقسیم و شش قطعه به شكل توپ ایجاد می كنیم.

5. در یك ماهیتابه بزرگ برای هركدام از توپ های خمیر یك قاشق غذاخوری روغن بریزید تا داغ شود و سپس توپ را كه به صورت ورقه‌های گرد (نازك نباشد) در آورده‌اید، در آن به نوبت تفت دهید تا بر سطح خمیر لكه‌های قهوه ای پدیدار و ترد شوند. سپس آنها را از ماهیتابه خارج كنید و در یك پارچه یا كاغذ جاذب روغن به‌مدت كمی قرار دهید.

6. نان آماده است و آن‌را در سسی كه از قبل آماده كرده‌اید بزنید و نوش جان كنید. اگر دوست داشتید روی سس را با چند پر سبزی ترجیحا جعفری و اندكی پیاز خرد شده بیارایید.
 
نیمروی تركی

كشور زیبای تركیه و شهرهای شلوغ و پررفت‌وآمد آن در‌ماه مبارك رمضان سراسر شور و شوق و عصرها هنگام افطار به صحنه ای از هیجان عمومی در هاله ای قدسی از بركات‌ماه مبارك رمضان درمی آید. قرار گرفتن این سرزمین و به ویژه شهر زیبای استانبول در بخش واسط میان دو قاره كهن، یعنی آسیا و اروپا و بهره گیری از بركات و فرهنگ های متفاوت به غنای هرچه بیشتر خوراكی های این سرزمین انجامیده است.
 
تخم مرغ از آن دسته خوراكی هایی است كه به شكل های بسیار گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد؛ گاهی پخته، گاهی نیمرو، گاهی هم زده و در غذاهای گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. یكی از انواع خوراك‌های رایج با تخم مرغ  در كشور تركیه به‌ویژه در‌ماه مبارك رمضان نوعی نیمرو است كه طرز تهیه آن ساده ولی طعم آن بسیار دلچسب است. این نیمرو را بهتر است برای سحری آماده كنیم.


مواد لازم:

3حبه سیر خرده شده
یك  و نیم فنجان ماست ساده
یك فنجان آب
یك قاشق غذاخوری سركه
6عدد تخم مرغ
2قاشق غذاخوری كره
نمك و فلفل پاپریكا
 
طرز تهیه:

1. در یك كاسه سیر، ماست و مقداری نمك را با هم به خوبی می آمیزیم.

2. در كاسه دیگر سركه، آب و كمی نمك را می‌ریزیم و روی گاز می‌گذاریم تا به‌خوبی جوش‌آید. پس از به جوش آمدن آب درجه گاز را كم می‌كنیم تا از غلیان آب درون كاسه كاسته شود. آنگاه تخم مرغ ها را به آرامی در آن به‌گونه‌ای می شكنیم كه از هم فاصله داشته باشند.

3. وقتی سفیده روی تخم مرغ را گرفت آنها را توسط یك كف گیر سوراخ دار به آرامی از آب خارج كرده و در بشقاب قرار می دهیم.

4. كره را در یك كاسه حرارت می‌دهیم و ذوب می كنیم و به آن فلفل پاپریكا می‌افزاییم.

5. مخلوط اولیه (ماست، سیر و نمك) را روی تخم مرغ ها می‌ریزیم و در پایان روی مجموع آنها كره ذوب شده همراه با پاپریكا را می‌افزاییم.
 

پلوی فیجی

در دو هزار كیلومتری شمال شرقی كشور نیوزیلند جزیره ای كوچك و آرام در میان اقیانوس آرام قرار گرفته كه كشور فیجی نامیده می‌شود. البته اینجا یك جزیره نیست؛ بلكه مجمع الجزائری است تشكیل شده از بیش از 330جزیره كوچك و بزرگ. فیجی پوشیده از جنگل با آب و هوایی گرم و مرطوب است.
 
بخش مهمی از جمعیت این كشور را افرادی با اصل و نسب هندی تشكیل می‌دهند. حدود 6درصد از جمعیت یك میلیونی اینجا را مسلمانان تشكیل می‌دهند.مسلمانان فیجی آداب‌ماه مبارك رمضان را نیز با شكوهی قابل توجه برگزار می ‌كنند.اینجا با وجود تنوع فرهنگی بالایی كه دارد، مكانی است كه پر از خوراكی های گوناگون با عطر و طعم خاص خودشان. بر سر سفره افطار برادران و خواهران‌مان در این نقطه دور مهمان می‌شویم و پلوی ویژه‌ای را می‌پزیم و نوش جان می كنیم. این پلو را با مرغ یا گوشت بره درست می كنند،. ما در اینجا با مرغ امتحان می كنیم.

مواد لازم برای تهیه برنج:

3قاشق غذاخوری روغن
1عدد پیاز خرد شده
3عدد غلاف هل سبز
1عدد چوب دارچین كوچك
3عدد میخك
3پیمانه برنج (شسته شده و آب گرفته)
6فنجان آب
یك چهارم فنجان گشنیز تازه خرد شده

مواد لازم برای تهیه مایه پلو:

 4قاشق غذاخوری روغن
1عدد پیاز متوسط خرد شده
5حبه سیر خرد شده
6برگ كاری (اگر در دسترس است)
1قاشق چای خوری دانه زیره
1قاشق چای خوری دانه خردل
نصف قاشق چای خوری دانه شنبلیله
2غلاف هل سبز
3عدد میخك
1عدد چوب دارچین كوچك
3قاشق چای خوری ادویه گرام ماسالا
مقداری فلفل سبز خرده شده (تندی این فلفل ها بنا بر ذائقه می‌تواند متغیر باشد)
1عدد مرغ خرد شده به ابعاد جوجه كبابی
نمك به میزان لازم
 
طرز تهیه:

1. روغن را در یك قابلمه بزرگ حرارت دهید. پیاز، سیر، برگ كاری، زیره، خردل، شنبلیله، هل، میخك و دارچین را به آن بیفزایید. مخلوط حاصل را به‌مدت 5دقیقه حرارت دهید و هم بزنید، (درصورت نیاز می‌توانید كمی روغن اضافه كنید). ادویه گرام ماسالا و فلفل را بیفزایید و به‌مدت یك دقیقه دیگر مخلوط را حرارت دهید و هم بزنید.

2. مرغ و نمك را به مخلوط بیفزایید،. حدود 4فنجان آب بیفزایید و بگذارید تا به‌مدت حدود 45دقیقه روی آتش ملایم بپزد.

3. در یك قابلمه دیگر پیاز، هل، میخك و دارچین را در روغن تفت دهید. برنج را اضافه و حدود 5دقیقه دیگر تفت دهید.

4. كمی آب به قابلمه بیفزایید و حدود 10دقیقه بگذارید تا برنج بپزد.

5. سپس مایه حاوی مرغ را به برنج افزوده و حدود 15دقیقه دیگر بگذارید كه روی آتش ملایم بپزد. در این زمان لازم است تا مایه را به خوبی با برنج  مخلوط كنید.

6. در پایان كار گشنیز تازه را افزوده و در بشقاب بكشید و نوش جان كنید.
 

مُدَمّس باقلا

یكی از خوراكی های رایج به ویژه برای صبحانه و سحری در كشور مصر «فول مدمس» یا مدمس باقلا نام دارد. این خوراك خوشمزه و مقوی را در طول سال در خیابان های قاهره و سایر شهرهای این سرزمین باستانی می‌توانیدپیدا كنید و هنگام سحری نیز بر سر سفره كسانی كه خود را برای انجام فریضه دینی روزه داری آماده می كنند به وفور می‌توان یافت.

 مواد لازم:
 
3حبه سیر
1قاشق چای‌خوری دانه زیره بوداده شده
2قوطی كنسرو باقلا
3قاشق غذاخوری ارده
2تا 3قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
نمك به میزان لازم
 
طرز تهیه:

1. سیر، دانه‌های زیره و كمی نمك را در یك هاون می‌ریزیم و خرد می كنیم به‌طوری كه دانه‌ها ترك بردارند. پس از این مرحله، سس ویژه سیر آماده شده‌است.

2. باقلا و ارده را در یك ظرف می‌ریزیم و سس سیر را با آن مخلوط می‌كنیم و آن‌را روی آتش متوسط حرارت می دهیم. در حال حرارت دادن مخلوط را به آرامی هم می‌زنیم تا چیزی شبیه به یك سوپ حاصل شود. این كار حدود 5دقیقه به درازا می كشد.

3. آب لیمو و نمك را به سوپ به‌دست‌آمده می‌افزاییم.

4. حدود یك سوم باقلاها را له می كنیم تا مایه ای نیمه سفت ایجاد شود.

5. خوراك لذیذ آماده است و چنانچه تمایل به خوراكی های تند دارید می‌توانید كمی پاپریكا به آن بیفزایید.
 
قلیه ماهی تركیه

قلیه ماهی تركیه نوعی خوراكی با طعم ویژه مدیترانه ای‌است. در آماده‌سازی این خوراك از ماهی تیلاپیلا استفاده می‌كنیم، ولی باید توجه داشت كه بنا برسلیقه و ذائقه می‌توان از فیله هر نوع ماهی استفاده كرد. نكته ای كه باید به آن توجه كرد این است كه مدت زمان پخت ماهی هایی كه استفاده می كنیم، می‌تواند با مدت زمانی كه در اینجا آمده تا حدی متفاوت باشد. این امر بنا بر صلاحدید شخصی و با توجه به شرایط پخت مشخص می‌شود.پیشنهاد می‌كنیم پیش از سرو غذا با چنگال از پخته بودن كامل فیله ماهی اطمینان پیدا كنید.

مواد لازم:

3فنجان آب
یك‌ونیم فنجان كوز كوز خشك
2قاشق غذاخوری روغن زیتون
1عدد پیاز سفید كوچك
1عدد فلفل دلمه سبز كوچك
2حبه سیر خرد شده
1فنجان آرتیشوی كنسروی
2قاشق چای خوری كاپاریس كنسروی
12عدد زیتون
1قوطی كنسرو گوجه فرنگی خرد شده
1قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
2قاشق چای‌خوری سماق
یكی و نصفی فلفل قرمز خشك كوبیده شده
1قاشق چای‌خوری ریحان خشك
1قاشق چای‌خوری زیره
1قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه له شده
فلفل سیاه به مقدار لازم
450گرم فیله ماهی تیلاپیلا
 
طرز تهیه:

1. پیش از دستور تهیه لازم به ذكر است كه به‌دلیل دسترس‌نبودن برخی از مواد مانند كنسرو گوجه فرنگی خرد شده و كوزكوز خشك، خودتان می‌توانید دست به‌كار بشوید. به جای كنسرو گوجه فرنگی می‌توانید چند عدد گوجه فرنگی را خرد كنید و سپس آن را كمی در فر بگذارید.

2. در یك قابلمه متوسط 3فنجان آب می‌ریزیم و آن‌را به جوش می آوریم. كوزكوز خشك را در آن می‌ریزیم و به‌مدت 5دقیقه جوشانده و هم می‌زنیم و سپس كنار می‌گذاریم تا سرد شود.

3. در یك ماهیتابه روغن را روی آتش متوسط حرارت دهید و پیاز و فلفل دلمه‌ای سبز را به‌مدت 5دقیقه در آن تفت دهید. سیر را به آن بیفزایید و 2دقیقه دیگر تفت دهید. آرتیشو و كاپاریس را به مخلوط بیفزایید و عمل تفت دادن را ادامه دهید. سپس گوجه فرنگی، آب لیمو و یك فنجان آب را بیفزایید و پس از یك تا دو دقیقه سماق، فلفل قرمز، ریحان، زیره، زنجبیل و فلفل سیاه را به مخلوط مورد نظر بیفزایید.

4. مخلوط را به اندازه ای حرارت می دهیم تا به جوش آید و سپس ماهی را كه از قبل به اندازه‌های مناسب بریده ایم به آن اضافه می كنیم. از درجه حرارت می‌كاهیم و می گذاریم تا حدود یك ربع ماهی به خوبی پخته شود. این زمان را می‌توان كمی بیشتر درنظر گرفت. فقط باید ماهی را با یك چنگال امتحان كنیم تا از پخته بودن وسط آن اطمینان به‌دست آوریم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار