رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی خبرداد:
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: نرخ اشتغال استان در جایگاه خوبی قرار دارد و در کشور ۴۰ درصد جمعیت و در خراسان رضوی ۴۵ درصد جمعیت جویای کار هستند و یک ششم اشتغال ایجاد شده در کشور در استان بوده است و علی‌رغم آنکه میزان بیکاری خراسان رضوی بالا بوده میزان اشتغال استان بالا بوده است.
کد خبر: ۴۶۹۱۴۵
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۱ 30 July 2017
به گزارش تابناک رضوی،رضا جمشیدی در دومین نشست خبری امروز با موضوع جمعیت و اشتغال خاطر نشان کرد: ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر و معادل ۸.۱ درصد جمعیت کشور در خراسان رضوی ساکن هستند در حالیکه در گذشته جمعیت استان ۵ میلیون ۹۱۲ هزار و ۶۰۹ نفر بود.
وی با بیان اینکه رشد ۱.۳ درصدی جمعیت استان را در ۵ سال گذشته داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: به‌طور میانگین رشد جمعیت استان خراسان رضوی از کشور بیشتر بوده و رشد شهری استان ۱.۵۷ درصد و کشور ۱.۹۷ درصد بوده و در روستایی استان ۶ دهم رشد و در کشور کاهش داشته‌ایم.
جمشیدی تصریح کرد: نسبت جنسی کشور از ۱۰۲ به ۱۰۳ و استان از ۱۰۰ به ۱۰۲ رسیده و نسبت شهرنشینی از ۷۱.۹ درصد به ۷۳.۹ درصد افزایش یافته و بعد خانوار استان در کشور در هر دو سرشماری یکی است.
وی تاکید کرد: جمعیت استان به لحاظ سنی شامل ۲۶.۹ درصد صفر تا ۱۴ سال، ۶۷.۵ درصد ۱۵ تا ۶۴ سال و ۵.۶ درصد بالای ۶۵ سال هستند و بیشترین خانوارهای استان چهار نفره و کمترین آن یک نفره است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با اشاره به بعد خانوار مشهد، گفت: ۵۲.۶۴ درصد جمعیت استان با یک میلیون و ۳۶۸ هزار و ۵۰۸ خانوار در مشهد سکونت دارند و به نسبت هر ۱۰۰ خانم ۱۰۱ آقا در مشهد ساکن هستند و رشد جمعیت مشهد ۱.۹ درصد در ۵ سال گذشته بوده است.
جمشیدی گفت: پس از مشهد، شهرستان‌های نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه و تربت جام بیشترین آمار جمعیت استان را دارند و داورزن، زاوه و فیروزه کمترین جمعیت استان را دارند و ۵۰.۴ درصد جمعیت خراسان رضوی آقا و ۴۹.۶ درصد خانم هستند.
وی با بیان اینکه چناران بیشترین نسبت مرد را دارد افزود: پس از  چناران ، بینالود و تربت حیدریه بیشترین نسبت مرد را دارند و سبزوار، نیشابور و مشهد کمترین جمعیت مرد را در استان داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه جمعیت مشهد ۲۳۹ هزار ۴۸ نفر افزایش داشته است،افزود: این تفاوت آماری نسبت به سرشماری قبلی در ۵ سال گذشته بوده است و در مشهد ۹۰.۳ درصد جمعیت شهری و ۹.۷ درصد جمعیت روستایی هستند.
جمشیدی خاطر نشان کرد: نرخ با سوادی کشور از ۸۴.۸ درصد به ۸۷.۶ درصد رسیده و در استان از ۸۷.۳ درصد به ۸۹.۱ درصد رسیده  و ۵ میلیون ۵۰۰ هزار نفر به شهر دیگر مهاجرت کردند که ۳۴۳ هزار ۷۶۷ نفر به  خراسان رضوی مهاجرت کردند.
وی تاکید کرد: در خراسان رضوی یک میلیون ۸۶۳ هزار و ۷۶۳ واحد مسکونی وجود دارد که ۶۸۳ و ۴۰۰ واحد آپارتمانی و یک میلیون ۱۷۸ هزار و ۶۰۳ واحد غیرآپارتمانی است و بیشترین فراوانی در واحدهای ۵۱ تا ۱۰۰ مترمربع و کمترین فراوانی در واحدهای ۱۰۱ تا ۱۵۰ مترمربع بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با بیان اینکه هیچگونه سوالی مبنی بر موضوعات مالی در سرشماری   نداریم ، گفت: هیچ عدد ریالی در سرشماری‌ها پرسیده نشد و قطع یارانه برخی از خانواده‌ها که پس از سرشماری بوده هیچ ارتباطی به این موضوع نداشته و خانوارها برای پیگیری این موضوع باید از طریق مسئولان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهر و استان خود اقدام کنند.
جمشیدی هدف از اجرای طرح سرشماری اینترنتی را افزایش سرعت و دقت  عنوان کرد وگفت: راستی‌آزمایی اطلاعات وارد شده در زمان مراجعه ماموران آمارگیر به درب منازل مشخص می‌شد و وعده‌های داده شده به خانوارهایی که ثبت آمار اینترنتی را داشتند محقق شد و فقط تاخیر در زمان بود که مشکلش مربوط به سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی نبود.
وی افزود: ۱۳.۲ درصد جمعیت استان بیکار و ۸۶.۸ درصد نیز شاغل هستند و بیشتر بیکاران استان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و محصلان استان از دیپلم تا دکتری هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با بیان اینکه یک درصد جمعیت استان دارای اشتغال ناقص هستند، خاطرنشان کرد: این عدد در مجموع آماری بیکاری استان تاثیر بالایی ندارد و تعداد بیکاران استان نسبت به سرشماری قبلی 2برابر شده است 
وی گفت: نرخ بیکاری خراسان رضوی از میانگین کشوری بیشتر است عمده آمار بیکاری در سپرده‌گذاران و پرسنل موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز بوده و ۱۲۷ هزار نفر در استان جویای کار شدند  و بیشترین شاغلان استان در بخش‌های خدمات، معدن و کشاورزی مشغول به کار هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه افزایش نرخ تورم در استان قابل پیش‌بینی است، گفت: احتمال دو رقمی شدن عدد ۷.۶ درصدی وجود دارد و علت آن افزایش رو به رشد آمار اشتغال است و در بحث گرانی محصولات هم یکی گرانی بر سایر موارد تاثیرگذار است و به طور مثال گرانی در یک محصول مانند گوشت تاثیرخود را در گرانی سایر محصولات هم می‌گذارد.
در حاشیه:
جمشیدی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره تعداد افراد استان در مذاهب مختلف پرسید، گفت: درسرشماری فقط دین پرسیده می شود وریزجزییات مذهب را نمی پرسیم، چون حس می کنیم پرسش شونده احساس می کند که درباره اطلاعات خیلی شخصی او پرسش می شود و در سرشماری براساس آنچه که تعریف شده درحد اطلاعات کلیدی است پرسیده می شود تا همکاری با پرسش شونده بهتر باشد.
جمشیدی مهمترین مشکل سرشماری اینترنتی را نقطه جغرافیایی عنوان کرد و گفت: مثلا خانوار روستایی که در شهر ساکن است وقتی به شکل اینترنتی در سرشماری شرکت می کند، نقطه جغرافیایی خود را روستای محل تولد و پدریش عنوان می کند به سبب تعلق خاطری که دارد و به این ترتیب آمار جمعیت آن روستا بالا می رود، درحالیکه وقتی در سرشماری ، پرسشگر مراجعه می کند متوجه می شود که این فرد در فلان محله مشهد زندگی می کند و علاوه بر اینکه کار مضاعفی برسرشماری اضافه می شود و پس از گرفتن کد رهگیری در مراجعه حضوری اصلاحاتی در سرشماری ایجاد می شود، و این موضوع باعث شد که سرشماری اینترنتی را ببوسیم بزاریم کنار.
در قسمت دیگری از جلسه،جمشیدی گفت: درخراسان رضوی،نرخ رشد موسسات اقتصادی برای کار تاثیرگذار بوده است و این روند از سال 93 که موسسات اقتصادی در مشهد با مشکل مواجه شدند،به شدت افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل جویندگان کار طی این مدت 2 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در تعریف اشتغال ناقص گفت: اشتغالی است که هر فرد شاغل زیر 44 ساعت در هفته کارکند.
جمشیدی فضای مناسب کسب و کار را با پارامترهای سرمایه گذاری مناسب و جذب  و خروج سرمایه عنوان کرد و گفت: بازار مصرف و زیربنا و حمایت تولید کننده همیشه مورد توجه سرمایه گذار است،زیرا سرمایه و سرمایه گذار سیال است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 469 پروژه قرار بود با مددیریت درست به بهره برداری برسد،گفت: عدم برخورد دقیق درامدها و هزینه ها و در دولت ها و مجلس ها باعث شد که درامدهای استانها به اندازه مقرر شده، وصول نشود و کسر تخصیص داشتیم که این امر،در پروژه ها خودش را نشان می دهد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار