کد خبر: ۵۰۹۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۴ 16 October 2017
نماینده نیشابور در مجلس در یک مراسم رسمی با پایه میکروفون به معاون استاندار خراسان رضوی حمله کرد. مجلسی‌‌ها سال‌هاست که خود را با «عصاره ملت» یاد می‌کنند.

ایران آنلاین / جست‌وجویی کوتاه و گذرا در اخبار نشان می‌دهد که نمایندگان مجلس تا چه اندازه بر این موضوع تأکید دارند. اما در کنار آن خیلی از تصویر‌های ساخته شده توسط آنها با عنوانی که مورد تأکید آنهاست،  سازگاری کامل ندارد. نمونه‌اش افزایش درگیری‌های کلامی و فیزیکی نمایندگان با افراد مختلف در سال‌های اخیر است. چیزی که نمونه آخرش همین اتفاقی است که در نیشابور رخ داد. ‌هاجر چنارانی، نماینده این شهر و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معترض بود که چرا معاون استاندار خراسان رضوی در یکی از سخنرانی‌هایش از لفظ «خراسان غربی» استفاده کرده. بر اساس فیلمی که از این درگیری در شبکه‌های مجازی منتشر شده، در همان جلسه توضیح داده می‌شود که معاون استاندار خراسان رضوی در همان جلسه بابت اشتباه در طرح عنوان «خراسان غربی» عذرخواهی کرده. البته از مجموعه صحبت‌های انجام شده در این درگیری این طور برداشت می‌شود که اعتراض نماینده نیشابور به فرماندار این شهر و خواسته وی برای برکناری فرماندار هم در این درگیری مؤثر بوده است. نهایتاً بعد از تلاش افراد زیادی در این مراسم، ‌هاجر چنارانی با پایه میکروفون به معاون استاندار خراسان رضوی حمله می‌کند که ممانعت اطرافیان و ترک جایگاه سخنرانی توسط معاون استاندار مانع ادامه درگیری می‌شود. این خبر دیروز در حالی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شد که طی یک سال و نیم اخیر در مجلس دهم نمونه‌های این دست درگیری‌ها توسط نمایندگان کم نبوده است.

درگیری نماینده آمل با معاون وزیر جهاد
اولین بار در همان روزهای ابتدایی مجلس دهم، یعنی 18 خردادماه 95 بود که خبر درگیری نماینده آمل با معاون پارلمانی وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی و پاره شدن یقه پیراهن مقام دولتی خبرساز شد. در همان روز عزت‌الله یوسفیان ملا، نماینده آمل به رسانه‌ها گفت: من به آقای آقایی گفتم که باید در راستای جلوگیری از واردات برنج اقدامی شود و ایشان هم پاسخ داد که «همین است که هست» و من نیز به او گفتم «این‌طور نیست، ما هم می‌دانیم چکار کنیم» که این مسأله منجر به عصبانیت ایشان شد. اما همزمان خبرگزاری مهر از قول نماینده‌ای که نامش را عنوان نکرد، نوشت: «درگیری معاون پارلمانی وزیر جهاد با یوسفیان ملا نماینده آمل بر سر عزل یکی از مدیران استانی بوده است.» چند روز بعد اما آقایی، معاون پارلمانی وزیر جهاد کشاورزی توضیحاتی درباره این درگیری ارائه کرد که در آن تأکید داشت: «آقای یوسفیان ملا در هفت، هشت ماه گذشته حتی یک‌ بار هم بحث برنج‌های وارداتی را مطرح نکرده است.» او توضیح داد که یوسفیان ملا به دنبال ایجاد یک فرودگاه در اراضی کشاورزی گاودشت بوده که این مورد با مخالفت وزارت جهاد کشاورزی مواجه شده است. همزمان با این توضیحات، تصویر نامه‌نگاری‌های قبلی نماینده آمل در تأیید سخنان معاون وزیر جهاد کشاورزی هم منتشر شد. یوسفیان ملا هم در همان روز 24 خردادماه سال 95 این گونه پاسخ خبرنگار «تابناک» را داد: «موضوع فرودگاه هم جزو موارد مطرح در دعوا بود؛ اما من به خاطر برنج‌های آلوده وارد درگیری شدم، شما چرا پیگیر این موضوع هستید؟ بروید دنبال کار خودتان.» سایت تابناک در آن روز در گزارش خود لحن این نماینده مجلس را «زننده» توصیف کرد.

کتک‌کاری نماینده کازرون با مأموران حراست
چند ماهی بعد از این موضوع یعنی 29 فروردین ماه برخی سایت‌های خبری حوزه نفت و انرژی خبر از درگیری فیزیکی کوروش کرم‌پور، نماینده کازرون و عضو کمیسیون انرژی با تعدادی از نیروهای حراست شرکت بهره‌برداری نفت زاگرس جنوبی و ضرب و شتم آنها خبر دادند. آن‌طور که گزارش شده بود، دلیل برخورد فیزیکی کرم‌پور با این افراد آن بوده که وی در هنگام مراجعه به کمپ فاز 2 فراشبند از ارائه کارت شناسایی خود خودداری کرده بود. دفتر کوروش کرم‌پور، نماینده کازرون اخبار منتشر شده در این خصوص را تکذیب کرد و آن را «بی‌انصافی» و «جوسازی» علیه نماینده مردم دانست. اما بلافاصله بعد از انتشار این بیانیه، سایت‌های خبری حوزه انرژی و نفت تصویر افرادی که مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند را منتشر کرد و دفتر کرم‌پور بعد از آن توضیحی درباره این تصاویر نداد و ترجیح داد در این خصوص راه سکوت در پیش بگیرد.

داستان ادامه‌دار نماینده بیجار
مردادماه امسال هم ماجرای درگیری فیزیکی حمدالله کرمی، نماینده بیجار با مأموران فرودگاه مهرآباد و ضرب و شتم یکی از آنها خبرساز شد. بعد از انتشار این خبر، کرم‌پور به خبرگزاری ایسنا گفت که برای «دفاع از ناموس» خود با مأمور پلیس درگیر شده است. با این حال ساعاتی پیش از این مصاحبه، پلیس تأیید کرده بود که یک نماینده مجلس شورای اسلامی که قصد ورود به منطقه حفاظت شده فرودگاه مهرآباد تهران را داشته، مأمور پلیسی را که از او مدارک شناسایی خواسته، کتک زده و بینی‌اش را شکسته است. سخنگوی نیروی انتظامی نیز پس از انتشار مصاحبه کرمی او را به فحاشی و ضرب و شتم مأمور پلیس متهم کرد و گفت از او شکایت شده است. شکایتی که در نهایت به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان ارجاع شده و هم اکنون در این هیأت در حال بررسی است. نیروی انتظامی هم در آخرین موضعگیری خود اعلام کرده که از شکایت خود علیه نماینده بیجار کوتاه نخواهد آمد.

فحاشی به ظریف در صحن علنی
اما در جریان بررسی رأی اعتماد وزرا هم عصبانیت نماینده خرمشهر از وزیر خارجه می‌رفت تا کار را به درگیری فیزیکی بکشاند. روز 25 مردادماه در حالی که محمدجواد ظریف مشغول ارائه برنامه‌های خود ودفاع از خویش بود، از سوی عبدالله سامری، نماینده خرمشهر مورد اعتراض و توهین قرار گرفت. نماینده خرمشهر در حالی که فریادزنان شروع به فحاشی به ظریف کرد، او را «دروغگوی ع...» خواند. رسانه‌های مختلف حاضر در محل خبر فحاشی نماینده خرمشهر به وزیر خارجه را تأیید کردند اما الفاظ به کار گرفته توسط او را منتشر نکردند. نهایتاً یک روز بعد سامری با ظریف در صحن علنی روبه‌رو شد و از وی عذرخواهی کرد.

عصبانیت بیشتر نمایندگان
در لیست درگیری‌های مختلف نمایندگان مجلس می‌توان مواردی چون ضرب و شتم خبرنگار «ایران» توسط نادر قاضی‌پور و فیلم توهین نماینده ایذه به یک شهروند را نیز اضافه کرد. آن هم در حالی که هنوز تنها یک سال و نیم از عمر این مجلس می‌گذرد. البته مجالس قبل هم نمونه‌هایی از این دست رفتارها را تجربه کرده بودند. از سیلی خوردن معین‌فر و حمله به مهدی بازرگان در مجلس اول گرفته تا سیلی خوردن محمد عباسی، مدیرکل وقت دفتر دولت نهم در مجلس هشتم. با این وجود به نظر می‌رسد که در ادوار اخیر آمار درگیری‌های فیزیکی نمایندگان خصوصاً با مسئولان اجرایی در حال افزایش است. در مجلس نهم یک بار  کتک‌ کاری نماینده تالش با یک مدیرکل منابع طبیعی گیلان و بار دیگر هم سیلی زدن انصاری، نماینده آبادان به صورت معاون شرکت آب و فاضلاب خوزستان خبرساز شده بود./ روزنامه ایران
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار