استاندار خراسان رضوی گفت: برنامه ای در قالب سند چشم انداز 10 ساله برای استمرار نقش آفرینی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام تا سال 2029 میلادی تدوین شده که اساس کار دستگاههای اجرایی در این استان قرار می گیرد.
کد خبر: ۵۲۱۵۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴ 08 November 2017
به گزارش تابناک : علیرضا رشیدیان روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی و برنامه ریزی مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام افزود: با توجه به تعامل با موسسه آیسسکو و اینکه عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای مشهد تا سال 2029 میلادی که شهر دیگری از ایران در این حوزه انتخاب شود، خراسان رضوی متعهد شده سند چشم انداز 10 ساله را تدوین کند.
وی ادامه داد: برجسته سازی پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیازمند اندیشه و تدبیر عالمانه ای است تا نقش راهبردی مشهد به عنوان مرکز گفت و گوی بین ادیان مختلف و نحله های فکری تبیین شود. برای تحقق این موضوع یک سند اولیه توسط اتاق فکر رویداد فرهنگی مشهد 2017 براساس اسناد بالادستی و اسناد استانی تدوین شد تا مشهد بتواند جایگاه ویژه خود را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام و کارکردهای دیگر فرهنگی تا سال 2029 میلادی حفظ کند.
استاندار خراسان رضوی گفت: از همان آغاز برگزاری نشستهای هماهنگی برای رویداد مشهد 2017 یکی از نکات مورد تاکید رئیس جمهوری این بود که از فرصت مذکور برای توسعه زیرساختها و زیربناهای این شهر با رویکرد فرهنگی و توجه به اینکه مشهد یک کلانشهر بین المللی است استفاده شود.
وی افزود: در همین چارچوب تالارهای نمایش توسعه یافت و نیز چهار مورد از 14 مورد ساختمانهای فرهنگی و تاریخی مشهد تملک شد تا با ایجاد مراکز فرهنگی در آن بتوان نیاز این بخش را در بلندمدت تامین کرد.
رشیدیان ادامه داد: در سفر اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه به مشهد نیز بخشی از اعتبارات رویداد فرهنگی مشهد 2017 تثبیت شد که گام بلندی در جهت اجرای پروژه های مربوط به این بخش به شمار می رفت.
وی گفت: همه ما به عنوان کسانی که در مشهد مقدس زندگی می کنیم میراثدار این مرز و بوم بوده و رسالت تاریخی ما است که از این ظرفیت فرهنگی برای ایجاد رافت، دوستی، محبت، گفتمان سازی بین ادیان و مذاهب مختلف اسلامی بهره گرفته و برای معرفی میراث فرهنگی مشهد به منظور ارتقای ظرفیتهای فرهنگی جهان اسلام برنامه ریزی کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در اتاق فکر ستاد پایتخت فرهنگی جهان اسلام کلیات سند و چارچوب نظری چشم انداز برای این شهر تا سال 2029 تدوین شد. روش بکار رفته در این بخش استفاده از اسناد بالادستی و اسناد شهری برپایه آینده نگری بوده است.
سید سعید سرابی افزود: در این زمینه بسته ای نیز برای تعاملات پایتخت فرهنگی جهان اسلام با محوریت مدیریت شهری و شهرداری تدوین شد تا برای بهره گیری از فرصت باقیمانده، مدیریت شهری پیشگام در رویدادهای فرهنگی در سطح ملی و بین المللی باشد.
وی ادامه داد: هدفگذاری کمی و کیفی این سند براساس اسناد برنامه توسعه ملی یا همان افق 1404، اسناد مربوط به برنامه های پنج ساله توسعه کشور، اسناد توسعه استانی و اسناد توسعه شهری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: از 170 برنامه در نظر گرفته شده برای رویداد فرهنگی مشهد 2017 در سال جاری میلادی 112 برنامه اجرا شد که سرجمع اعتبارات هزینه ای برای این بخش 62 میلیارد ریال بود. از این میزان 50 میلیارد ریال تخصیص یافت.
وی افزود: نمایشگاه کتاب ناشران جهان اسلام نیز نهم تا 16 آذر آتی همراه با نمایشگاه ملی دفاع مقدس، هفته فرهنگی الجزایر با حضور مقامات آن کشور و نمایشگاه دستاوردهای مشهد 2017 در این شهر برگزار می شوند. برای مراسم افتتاحیه این نمایشگاه یادمان مفاخر برجسته مشهد در 18 نقطه شهر برپا می شود.
از سال 2011 میلادی همه ساله سه کشور از حوزه کشورهای آفریقایی، اسلامی و اسلامی غیرعربی به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی معرفی می شوند . آیسسکو (ISESCO) سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت 57 کشور اسلامی، کلانشهر مذهبی مشهد را برای سال 1396 مصادف با سال 2017 میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در آسیا انتخاب کرده است.







منبع : ایرنا 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار