هر نفر در سال مجاز به وارد کردن مسافری یک عدد گوشی است که برای تسهیل کار، سامانه اظهارنامه گمرکی ویژه گوشی‌ مسافری را‌ه‌اندازی شد. اما این سیستم برای دورزدن رجیستری به کار نمی آید زیرا اگر مسافری بودن اثبات نشود حق گمرکی پرداختی پس داده نمی شود.
کد خبر: ۵۵۰۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۱ 12 January 2018

به گزارش تابناک : حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل دی ماه از پیشنهاد اعمال تغییراتی در فرآیند ثبت گوشی مسافری در گمرک برای بهبود روند فعلی، خبر داده و گفته بود: سامانه‌ای توسط گمرک طراحی خواهد شد و به مسافران مهلتی حدود 10 روز تا دو هفته برای ثبت گوشی داده می شود تا مسافران به محض ورود به کشور نیازمند ثبت گوشی نباشند.

*راه اندازی سامانه اظهارنامه گمرکی تلفن همراه

اخیرا نیز حمیدرضا دهقانی‌نیا مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در یک نشست خبری اعلام کرد: با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران مقرر شد فرصتی برای ثبت گوشی مسافران در نظر گرفته شود تا مسافرانی که به هر دلیل به هنگام ورود به کشور گوشی خود را ثبت نکرده‌اند، به شرطی که کمتر از 7 روز از زمان وارد شدنشان به کشور گذشته باشد، بتوانند در سامانه گمرک گوشی‌ خود را ثبت کنند.

اکنون در تازه ترین اطلاع‌رسانی رسمی کمیته اجرای رجیستری گوشی موبایل، خبر راه اندازی سامانه اظهارنامه گمرکی (تلفن همراه) برای ثبت شناسه بین المللی گوشی تلفن همراه اعلام شد.

بنابراعلام رسمی این کمیته، مسافرانی که به هر دلیلی در هنگام ورود به کشور، موفق به اظهار تلفن همراه خود و پرداخت حقوق گمرکی آن نشده‌اند، از این پس می‌توانند با مراجعه به این سامانه گمرک، حقوق گمرکی تلفن همراه را پرداخت و شناسه گوشی را ثبت کنند.

*حداکثر مهلت مسافران برای ثبت گوشی 30 روز پس از ورود به کشور است

بنابر تصمیمی که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، مسافران فقط تا 30 روز پس از ورود به کشور مهلت دارند تا از طریق این سامانه تلفن همراه خود را ثبت کنند و درصورت اتمام این مهلت، گمرک وظیفه‌ای در قبال ثبت شناسه تلفن همراه شخص مسافر نخواهد داشت.

افرادی که از طریق این سامانه اقدام به پرداخت حقوق گمرکی و ثبت تلفن همراه خود می‌کنند، لازم است کد پیگیری و شناسه پرداخت را تا حصول اطمینان از ثبت تلفن همراه، نزد خود نگه دارند.

*فقط گوشی ‌های مسافری در سامانه اظهارنامه گمرکی تلفن همراه ثبت می‌شوند

پس از درخواست ثبت شناسه تلفن همراه در این سامانه، گمرک جمهوری اسلامی ایران صحت اطلاعات وارد شده را بررسی می‌کند و در صورت تائید، این اطلاعات را برای سامانه همتا ارسال می‌کند. متقاضیان باید دقت کنند که در صورت نادرست بودن اطلاعات وارد شده، نه تنها شناسه تلفن همراه ثبت نمی‌شود، بلکه وجه پرداختی نیز تحت هیچ شرایطی به فرد مسترد نمی‌شود. لذا تنها افرادی که تلفن همراه خود را «به صورت مسافری» وارد کشور کرده‌اند، از این طریق اقدام کنند.

در تاکید اختصاص سامانه اظهارنامه گمرکی تلفن همراه به گوشی های مسافری، پیش از این دهقانی‌نیا نیز به سوء‌استفاده کنندگان احتمالی هشدار داده بود که راه اندازی این سامانه به معنی امکان ثبت کردن قانونی گوشی های قاچاق و غیرقانونی نخواهد بود و قاچاقچیان امیدوار به دور زدن قانون از این مسیر ایجاد نشوند. زیرا در این سامانه تمامی شرایط مسافر بودن واردکننده در بازه زمانی اعلام شده از جمله زمان ورود به کشور و پرواز به دقت بررسی می شود.

*صاحبان گوشی مسافری در صورت ثبت دقیق اطلاعات گوشی دیگر نگران نباشند

کمیته همچنین یادآور شده که انتقال اطلاعات از سامانه گمرک به سامانه همتا ممکن است اندکی زمان‌بر باشد و تلفن همراه به محض پرداخت حقوق گمرکی، در سامانه همتا ثبت نخواهد شد.

در این باره دهقانی‌نیا نیز توضیح داده بود: ممکن است برخی مسافران در گمرک عوارض گوشی را پرداخته و فرآیند رجیستری را تکمیل کرده باشند، اما پس از قراردادن سیم کارت در گوشی پیغام «این گوشی در سامانه گمرک ثبت نشده» را دریافت کرده‌اند. افرادی که اطمینان دارند، فرآیند ثبت در گمرک را به طور کامل انجام داده‌اند و اطلاعات گوشی آنها توسط کارمند گمرک دقیق ثبت شده مطمئن باشند که این پیغام ناشی از تاخیر در دریافت اطلاعات در گمرک است و مشکلی برای گوشی آنها پیش نخواهد آمد.

*هر مسافر در سال مجاز به ورود یک عدد گوشی است

طبق قوانین گمرکی کشور هر نفر در سال مجاز به ورود یک عدد گوشی طبق قانون مسافری است و واردات یک عدد گوشی مسافری از معافیت 80 دلاری برخوردار است.

در حال حاضر گوشی‌های برند اپل، موتورلا، بلک‌بری و گوگل پیکسل(و نه گوگل) مشمول رجیستری شده‌اند و اعمال مقررات رجیستری تنها روی این برندها انجام می‌شود.

 

 

 

منبع : فارس

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار