توصیه‌ای به حزب‌اللهی‌ها؛
حزب اللهی ها حتما علاقه وافری به کشور و نظام اسلامی دارند و دلسوز مردم و ملت هستند، اما باید مراقب باشند که تحت تأثیر مخالفت با دولت و یا سلیقه مخالف خود، بهانه دست دشمنان و فرصت طلبان ندهند؛ موضوعی که در جریان اتفاقات اخیر به وضوح آن را دیدیم. هرچند اعتراض اولیه، مردمی و بحق و برای انتقاد از شرایط اقتصادی کشور بود، در ادامه فرصت طلبان برای به انحراف کشیدن آن تلاش زیادی کردند.
کد خبر: ۵۵۲۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۲ 14 January 2018

تجمعات اعتراضی اخیر مردم در کشور که سرآغاز آن از مشهد بود، با واکنش های سیاسیون دو جناح مواجه شد؛ هرچند هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان انتقاد مردم و اعتراض مدنی آنها به شرایط کشور را حق آنان می دانستند، در مورد یک موضوع با هم اختلاف نظر داشتند؛ آن هم دلایل شکل گیری اعتراضات مردمی بود.

به گزارش «تابناک»؛ اصولگرایان بر این باور بودند که سرمنشأ اعتراضات مردمی به دلیل عملکرد نامناسب دولت به ویژه در حوزه اقتصادی بوده و مردم برای انتقاد از اقدامات نامناسب و یا بی عملی و بی برنامگی دولت که منجر به ایجاد مشکلات بسیار برای آنان به ویژه مردم کف جامعه شده، اعتراض خیابانی کرده اند.

مراقب باشید به بهانه انتقاد دچار «دوستی خاله خرسه» نشوید!

اما اصلاح طلبان و دولتی ها، دلایل دیگری را در شکل گیری اعتراضات مردمی دخیل می دانند. آنها بر این عقیده هستند که این اعتراضات با تحریک یکسری افراد خاص و همچنین جناح مقابل صورت گرفته تا از این راه دولت و رئیس جمهور تحت فشار قرار گیرند و افکار عمومی نیز تحت تأثیر این اعتراضات نسبت به دولت منتقد شوند.

در همین زمینه، نخستین واکنش را «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور نشان داد و از تلاش برخی جریانات و افراد که قصد داشته اند تجمعات اعتراضی را علیه دولت ترتیب بدهند انتقاد کرد. او گفته بود که تجمعات اعتراضی را شاید بتوانید علیه دولت شکل بدهید، اما بدانید که ادامه آن با شما نخواهد بود. به نظر می رسد، منظور جهانگیری همین سوءاستفاده ها و فرصت طلبی های برخی آشوبگران بود که در جریانات اعتراضات مردمی اخیر صورت گرفت.

در ادامه اتفاقات پس از اعتراضات مردمی اخیر خبری منتشر شد مبنی بر اینکه «آیت الله سید احمد علم الهدی» امام جمعه مشهد از سوی دبیر شورای عالی امنیت ملی به دلیل آنچه تأثیرگذاری در شکل گیری اعتراضات مردمی در مشهد بوده، موآخذه شده که البته دفتر امام جمعه مشهد هم تأثیرگذاری آیت الله علم الهدی در جریان اعتراضات مردمی اخیر و هم بازخواست شورای عالی امنیت ملی از وی را کذب دانست.

اما صحبت های اخیر «علی مطهری» نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی درباره ریشه اعتراضات اخیر، ابعاد دیگری از این ماجرا را روشن کرده است. سخنان مطهری نشان می دهد که سخنان «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهور در انتقاد از برخی جریانات و افراد در شکل گیری اولیه اعتراضات پر بیراه نبوده است.

مطهری گفته آن کسانی که در مشهد ابتدا دعوت به تجمع کرده‌اند، یکی «سایت حزب الله مشهد» بوده که اینها قبلاً کنسولگری عربستان در مشهد را تخریب کرده‌اند و دیگری هم پیروان آقای احمدی‌ن‍ژاد بوده‌اند که از طریق فضای مجازی دعوت به تجمع کرده بودند. وی ادامه داد: آقای علم‌الهدی هم در نماز جمعه‌ (دو هفته پیش) گفته بود که بخش اولش یعنی شعار «مرگ بر روحانی» خوب بود، اما بقیه‌اش خوب نبود که البته این حرف خوبی نیست.

همان طور که در جریان اعتراضات اخیر مردمی ملاحظه شد، هرچند اعتراض به عملکردها از جمله عملکرد اقتصادی دولت که بخشی از جامعه تحت تأثیر آن زیر فشار قرار گرفته اند، حق مسلم آنان است. اما خیلی باید مراقبت و مواظبت کرد که در جریان این اعتراضات، دشمن و معاندان نظام اسلامی از فرصت بهره نبرد و تحت تاثیر این اعتراضات و در پوشش های اعتراضی اقدام به تخریب چهره نظام نکنند.

اینکه یک جریان یا گروه و یا طرفداران یک فرد علیه جناح و گروه دیگر و یا فرد غیر هم نظر با آنان انتقاد و اعتراض کنند، امر غیر قابل قبولی نیست، بلکه به حق، شایسته و بجاست؛ اما به شرط اینکه پشت این انتقاد و اعتراض صرفا نیات سیاسی نباشد و از دایره انصاف نیز خارج نباشد، چون در این صورت، دیگر شکل انتقاد نخواهد داشت، بلکه در بهترین حالت می توان آن را تخریب به ناحق قلمداد کرد.

در جریان اخیر هم اگر اصل را بر صحت گفته ها و سخنان «علی مطهری» نایب رئیس مجلس درباره ریشه اعتراضات اخیر بگذاریم که طبیعتا باید هم اینگونه باشد، چون فردی در این جایگاه بدون اطلاع سخنی را آن هم با علم به اینکه در افکار عمومی مطرح می شود و در رسانه ها بازتاب می یابد نقل نخواهد کرد، باید خطاب به حزب اللهی های مشهد گفت، مراقب باشید که دشمن در کمین نشسته است.

حزب اللهی ها حتما علاقه وافری به کشور و نظام اسلامی دارند و دلسوز مردم و ملت هستند، اما باید مراقب باشند که تحت تأثیر مخالفت با دولت و یا سلیقه مخالف خود بهانه دست دشمنان و فرصت طلبان ندهند؛ موضوعی که در جریان اتفاقات اخیر به وضوح آن را مشاهده کردیم. هرچند اعتراض اولیه، مردمی و بحق و برای انتقاد از شرایط اقتصادی کشور بود، اما در ادامه فرصت طلبان برای به انحراف کشیدن آن تلاش زیادی کردند.

حزب اللهی ها هم باید مراقبت بیشتری کنند تا مبادا اصطلاحا دچار «دوستی خاله خرسه» بشوند. دولت حاکم هرچه هست تأیید شورای نگهبان و تنفیذ رهبری را پشت سر خود دارد. انتقاد و اشاره به ضعف ها و کاستی ها همواره باید باشد، اما نباید با تخریب اشتباهی گرفته شود. اگر این گونه شود و نقد جای خود را به اعتراض تخریب گونه بدهد، می شود «پاشنه آشیل» و آنچه در اتفاقات اخیر شاهد آن بودیم.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار