برنج سبوس دار نسبت به برنج سفید دارای خاصیت بیشتری است و هرگز افراد را به اضافه وزن مبتلا نمی کند.
کد خبر: ۵۹۵۹۱۹
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۰ 25 April 2018

بر اساس تحقیقات انجام شده، آبکش کردن برنج موجب از بین رفتن خواص غذایی آن می‌شود، برخی افراد تصور می‌کنند با آبکش کردن برنج نشاسته و به دنبال آن خاصیت چاق‌کنندگی برنج از بین می‌رود در حالیکه وقتی برنج آبکش شود همان یک ششم ویتامین B1 نیز از بین رفته و برنج فاقد ویتامین می‌شود.

خواص مهم برنج سبوس دار:

▪ سرشار از فیبر است و با کمک کردن به سیستم هاضمه باعث دفع ضایعات از بدن می شود.

▪ منبع عالی منگنز است. این ماده مغذی برای تقویت استخوان، عصب و میزان قند خون مفید است.

▪ سلنیم موجود در آن، از سلول های بدن محافظت و عملکرد تیروئید را منظم می کند.

▪ ترکیبی از سلنیم و فیبر در آن به بدن کمک می کند تا مانع از بروز سرطان روده بزرگ شود.

▪ برخی محققان معتقدند، برنج قهوه ای میزان کلسترول را کاهش می دهد.

▪ میزان فشار خون را کنترل می کند.

▪ ویتامین E در آن مانع از بروز ناراحتی های قلبی مادرزادی می شود.

▪ بررسی ها نشان می دهد، زنانی که از غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای استفاده می کنند، در دوران یائسگی کمتر در معرض خطر ناراحتی قلبی قرار می گیرند.

▪ برای پوست مفید است.

▪ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

▪ رژیم غذایی حاوی غلات سبوس دار، میوه تازه و سبزی در کاهش وزن موثر است.

▪ مانع از بروز سردردهای میگرنی می شود.

▪ ماده غذایی مفیدی برای بیماران دیابت Diabetes نوع ۲ محسوب می شود.

▪ در افرادی که غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای مصرف می کنند خطر سکته ۳۰ درصد کاهش می یابد.

هر نیم لیوان برنج سفید حاوی 103 ‌کالری و هر نیم لیوان برنج قهوه‌ای حاوی 108 ‌کالری است. برنج قهوه‌ای فاقد چربی، کلسترول، گلوتن و سدیم است و هضم آن بسیار آسان است.

انواع سبوس و همچنین سایر موادغذایی انباشته از الیاف گیاهی، نقش ارزنده ای را در مهار وزن به عهده دارند. به این ترتیب که انسان حس می کند بدون پرخوری سیر شده است. امکان دارد این حالت، توجیهی در زمینه کاهش برخی سرطان های حاصل از فربهی و حمله های قلبی در بین جمعیت هایی باشد که برنامه غذایی شان آکنده از الیاف گیاهی می باشد. 

 

 

منبع : رکنا 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار