مناطق سرسبز دو هزار و سه هزار تنکابن از محورهای مصوب و نمونه گردشگری در کشور بوده که با جاذبه های فراوان و متنوع همچون تابلوی نقاشی چشم مخاطبان را نوازش می دهد.
کد خبر: ۶۰۷۶۸۷
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶ 19 May 2018

به گزارش تابناک : منطقه سرسبز و کوهستانی دوهزار و سه هزار در ارتفاعات البرز و در جنوب شهر تنکابن ، شرایط طبیعی ویژه ‏ای را پدید آورده است به طوری که چشم اندازهای بدیع کوهستانی ، چمنزار ، جنگل های مرتفع جلگه‏ای و رودخانه خروشان این منطقه را به یک مقصد طبیعت گردی برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.
قله سیالان، جنگل های زیبا هیرکانی، رودخانه چشمه کیله، دشت زیبای دریاسر، آبگرم های سه هزار و فلکده ازمناطق طبیعی، آثار تاریخی ثبتی مسجد و حمام تاریخی امیر اسعد در روستای بالا اشتوج، روستای زیبای مران، چهار نوشا از مناطق تاریخی و بکر این منطقه هستند.
** لمس حسی ناب از شرجی دریا تا خنکی کوهستان
اگر در فصل تابستان به شهرهای ساحلی غرب مازندران سفر کردید تا از زیبایی های جنگل و دریای نیلگون خزر لذت ببرید ، شاید تنها چیزی که شما را کمی اذیت کند شرایط آب و هوایی شرجی این منطقه باشد اما هیچ جای نگرانی نیست چرا که اگر در اطراف شهر تنکابن هستید به راحتی می توانید خود را به مناطق ییلاقی دوهزار و سه هزار برسانید و از هوای بسیار خنک آن بهره مند شوید.
عبور از جاده جنگلی دو هزار خالی از لطف نیست و وجود تفرجگاه های مختلف ، مزارع پرورش ماهیان سردآبی و استراحتگاه های خانوادگی شما را وادار به پیاده شدن از خودرو می کند تا در این هوای صاف و خنک کمی قدم بزنید و به آواز پرندگان گوش دهید.
وجود واحدهای بوم گردی خانه نسا در روستای یوج سه هزار، آوای جنگل روستای کلاچ پا سه هزار، چام و چاشت روستای برسه دو هزار، پاچال روستای گلعلی آباد ، کلچال روستای گاوپشته محور دوهزار و واحد های نوشا کوه و نوشا در روستای زیبا و بکر نوشا دو هزار نیز خیال شما را از بابت اقامت در این مناطق راحت می کند.
خرید محصولات کشاورزی و باغی ارگانیک همچون سیب ، گردو ، فندق و لوبیا به همراه صرف ناهار در یکی از ماهی سراهای منطقه و گشت و گذار در کوه و جنگل و تنفس اکسیژن خالص می تواند بخشی از برنامه شما در این منطقه باشد.
البته دوچرخه سواری کوهستان و آب تنی و ماهیگیری در رودخانه های این منطقه خالی از لطف نخواهد بود منوط بر اینکه احتیاط نمایید و به تابلوهای هشدار دهنده توجه کنید.
اگر هم علاقه مند به صنایع دستی هستید ، باید بدانید که مردان و زنان این منطقه، در کنار فعالیت‏ های زراعی و دامداری به تولید صنایع دستی همچون چوخا، چادر شب، جاجیم، سفره، کلاه پشمی، کول‏گیر، پوستین کلاه و جوراب پشمی می‏پردازند و خرید این محصولات را به شما پیشنهاد می کنیم.
با گذر از روستاهای برسه ، عسل محله ، اشکور محله ، گلستان محله ، میانکوه محله ، شانه تراش به انتهای دهستان دوهزار می رسید جایی که جاده به اتمام می رسد و اگر علاقه مند هستید که ادامه مسیر دهید باید پیاده دل به کوه و جنگل بزنید تا به روستاهای بالادست برسید.
**موزه مردم شناسی دو هزار، نمایانگر تاریخ کهن تنکابن
با رسیدن به انتهای مسیر دو هزار تنها چیزی که بیشتر از همه نظر شما را جلب خواهد کرد موزه مردم شناسی است که بازدیدکنندگان زیادی دارد و اگر هم علاقه مند به موزه نباشید وسوسه می شوید که برای یک بار هم که شده از آن دیدن کنید.
این موزه، تاریخ گذشتگان این سرزمین را برای گردشگران و مسافرانی که به این منطقه سفر می کنند ، روایت می کند و برای اینکه اطلاعات دقیق تری از این موزه داشته باشیم با رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تنکابن و عباس آباد به گفت و گو نشستیم. 
نادر سحر خیز این موزه را تنها موزه این شهرستان در زمینه معرفی آداب و رسوم ، نوع پوشش ، خرده فرهنگ ها و ابزار آلات مربوط به زندگی مردم منطقه معرفی کرد و افزود : احداث این موزه از سال 1387 بر اساس مطالعات انجام شده و الگوبرداری از معماری بومی منطقه، آغاز شد و در مردادماه سال 1390 با رویکردی مردم شناسی گشایش یافت.
وی با بیان اینکه ساختمان این موزه از سازه های چوبی در دو طبقه ساخته شده است ، اظهار داشت : این موزه دارای 6 اتاق با 2 ایوان بزرگ با دیوار های کاهگلی است واشیاء تاریخی مربوط به این منطقه در آن نگهداری می شود.
سحرخیز گفت : اشیاء تاریخی این موزه مربوط به اواخر قاجار است که در کنار آن اشیاء مردم شناسی مختص بومیان منطقه به نمایش گذاشته شده که در نوع خودش کم نظیر است .
وی به استقبال خوب مسافران و گردشگران سنوات گذشته از موزه مردم شناسی روستای برسه اشاره کرد و یادآور شد : در این موزه غرفه های محصولات غذایی بومی منطقه دایر شده تا مسافران و گردشگران علاوه بر آشنایی بیشتر با فرهنگ بومی مردم منطقه از غذاهای محلی بهره مند شوند.
اگر علاقه مند به موزه گردی هستید می توانید علاوه بر موزه مردم‌ شناسی دو هزار تنکابن از مجتمع موزه ای شهدای رامسر ، خانه نیما در یوش بلده ، موزه تاریخ باستان و شهدای آمل در بقعه میربزرگ ، موزه تاریخ شهر بابل ، موزه مردم شناسی آلاشت سوادکوه و عمارت کلبادی ساری نیز دیدن فرمایید.
**پارک جنگلی چالدره ، هارمونی طبیعت در طلای سبز
طبیعت بکر این پارک جنگلی و چشم اندازهای منحصر به فردش، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. چالدره پوشیده شده از جنگل های انبوه با گونه های گیاهی زیبا مانند درختان توسکا، افرا، لرگ، گون، انواع سرخس ها و خزه ها که همگی طبیعتی رنگارنگ را به وجود آورده اند. همچنین سنگ های بزرگ گرانیتی که تماما از خزه های جنگلی پوشیده شده اند در سراسر چالدره دیده می شوند.
اقامت در طبیعت چالدره، جنگل گردی، قدم زدن در ساحل رودخانه و اقامت شبانه در کلبه های جنگلی توسکا، افرا و غیره، همگی مواردی هستند که نمی توان به سادگی از آنها گذشت. از امکانات موجود در این پارک می توان به آلاچیق های زیبای درختی، کلبه های درختی جهت اقامت مسافران، سرویس های بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد.
با این وجود در سال های اخیر به دلیل ساخت و ساز های بی رویه که ناشی از هجوم خوش نشین ها به این منطقه بوده شاید کمتر بتوان دشت های وسیع دست نخورده برای چادر زدن و اقامت موقت در دو هزار پیدا کرد اما نگران نباشید چرا که با رفتن به منطقه سه هزار این نیاز شما برآورده خواهد شد و فقط کافیست مسیر رفته را تا دوراهی گلیج پل برگردید و با گردش به راست وارد جاده سه هزار شوید.
این جاده نسبت به جاده دوهزار از پوشش و تنوع گیاهی بیشتری برخوردار است و می توان به راحتی در گوشه ای از جنگل چادر برپا نمود و از زیبایی های اطراف نهایت لذت را برد.
در کنار این جاده بویژه بین آب نماهای اول و دوم ساکنان بومی منطقه اقدام به برپایی آلاچیق و دکه های فروش محصولات محلی کرده اند که از میان آنها می توان به پخت نان سنتی اشاره کرد.
با خرید یک قرص نان داغ و مالیدن کره محلی بر روی آن همراه با مربای بهار نارنج و یک فنجان چای هیزمی می توانید خوردن یک معجون صبحگاهی را تجربه کنید.
روستاهای درجان ، مران ، سرن ، شهرستان ، قاضی محله ، هلوان ، جوربالان ، جیربالان در منطقه سه هزار قرار دارند و اگر علاقه مندان به گردشگری روستایی هستید حتما از این روستاها دیدن کنید.
**روستای سرن ، مهد تولید لوبیای ارگانیک
کشت لوبیا چیتی ارگانیک در این منطقه سابقه طولانی داشته و از سال 1377 در اراضی جلگه‌ای و کوهستانی این منطقه کشت می‌شد ولی از سال 1390 کشت این محصول در منطقه رونق خاصی گرفته و امروزه به تولید انبوه رسیده است.
به گفته یکی از روستاییان ، در حال حاضر حدود پنج تن لوبیا در هر هکتار برداشت می‌شود که در سال پر بارش این مقدار بیشتر هم خواهد شد.
نخستین جشنواره برداشت لوبیای چیتی ارگانیک شهریور سال گذشته در روستای سرن برگزار شد که با استقبال بسیار خوب مسافران و گردشگران همراه بود و امسال نیز قرار است این جشنواره بار دیگر برگزار شود و می توانید با رفتن به این روستا علاوه بر خرید لوبیا از مناظر بکر و دست نخورده آن لذت ببرید.
هیچ حسی به زیبایی فرو رفتن در آغوش جنگل و درختان نیست. استشمام عطر دل انگیز گل ها و گوش سپردن به آوای پرندگان ، آرامشی وصف ناشدنی را برایتان به ارمغان می آورد که با سفر به مناطق دوهزار و سه هزار تنکابن می توانید این حس سحر انگیز را تجربه کنید و لحظه های ناب و خاطره انگیزی را برای خود و خانواده رقم بزنید.
مناطق دوهزار و سه هزار از توابع بخش خرم آباد شهرستان 165 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.

 

 

منبع : ایرنا 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار