عضو هیات مدیره انجمن اهدا عضو کشور گفت: از هر پنج هزار مورد مرگ مغزی که سالانه در کشور رخ می‌دهد، فقط حدود ۱۵۰۰ مورد اهدا عضو صورت می‌گیرد.
کد خبر: ۶۵۹۸۰۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۳ 26 September 2018

به گزارش تابناک، دکتر رضا سعیدی فیروزآبادی، با بیان اینکه در 40 سال گذشته عمده بیماری‌هایی که افراد درگیر آن می‌شدند بیماری‌های عفونی بود که یا فرد را از بین می‌برد یا درمان می‌شد، افزود: اکنون این رویه تغییر کرده و بیماری‌های مزمن و غیرواگیر افراد را بیشتر درگیر می‌کنند.

وی کاهش کیفیت زندگی و طول عمر و افزایش هزینه‌ها را از جمله پیامدهای بیماریهای مزمن غیرواگیر دانست و بیماری‌های کلیوی را از مهمترین این بیماری‌ها عنوان کرد.

مشاور پیوند عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور یکی از زمینه‌های مهم بروز بیماری‌های کلیوی را فشار خون بالا اعلام کرد و ادامه داد: 50 درصد افراد بالای 50 سال کشور اکنون درگیر فشار خون بالا هستند.

سعیدی با بیان اینکه سه عامل عفونت‌های مزمن کلیوی، دیابت و فشار خون دلیل اصلی بیماری‌ها و نارسایی کلیه است، خاطرنشان کرد: در موارد محدودی زمینه ژنتیکی هم تاثیر دارد.

وی از تاثیر عادات بد زندگی مانند تغذیه نامناسب و تحرک کم در نارسایی کلیه هم یاد کرد و گفت: همه این موارد باعث شده اکنون از هر چهار نفر، یک نفر درجه‌ای از نارسایی کلیوی داشته باشد.

عضو هیات مدیره انجمن اهدا عضو کشور با بیان اینکه اکنون با روش پیوند کلیه می‌توان کیفیت زندگی بیماران کلیوی را بهبود بخشید، تاکید کرد: این پیوند می‌تواند از خانواده خود فرد هم صورت بگیرد.

سعیدی به افراد اطمینان داد که اهدا یک کلیه خطر بیمارهای کلیوی را در آنها تشدید نمی‌کند و بسیاری از افراد هستند که فقط با یک کلیه زندگی می‌کنند.

وی یکی از راه‌های بسیار خوب دیگر پیوند کلیه را از افراد مرگ مغزی دانست و افزود: هر بیمار مرگ مغزی با اهدا کلیه و اعضای بدن خود می‌تواند جان هشت نفر را نجات دهد.

مشاور پیوند عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور با اشاره به وقوع سالانه حدود پنج هزار مورد مرگ مغزی در کشور، اظهار کرد: از این تعداد فقط 1500 مورد رضایت به اهدا عضو می‌دهند.

سعیدی یکی دیگر از راه‌های پیوند عضو از جمله کلیه را پیوند از جسد دانست که در کشور قانونی شده است.

وی اشاره‌ای هم به پیوند کبد داشت و خاطرنشان کرد: کبد می‌تواند با اهدا بخشی از این عضو خود را بازسازی کند و در عرض شش هفته دو برابر شده و در مدت شش ماه به اندازه واقعی نزدیک شود.

مشاور پیوند عضو انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور با بیان اینکه می‌توان یک کبد را به دو بخش تقسیم کرد و جان دو نفر را با کمک آن نجات داد، یادآوری کرد: البته اکنون خرید و فروش کبد در کشور قانونی نیست.

عضو هیات مدیره انجمن اهدا عضو کشور بر لزوم راه‌اندازی مرکز پیوند در کرمانشاه هم تاکید کرد و با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز یکی از قطب‌های پیوند کلیه بوده، خاطرنشان کرد: اکنون زیرساخت‌های لازم برای اینکه کرمانشاه دوباره قطب پیوند عضو شود، فراهم است.

وی یادآوری کرد: پیگیری می‌کنیم که پیوند از بیماران مرگ مغزی و حتی پیوند از جسد نیز در کرمانشاه راه‌اندازی شود تا بیماران این استان و حتی استان‌های همجوار نیازی به حضور در تهران نداشته باشند.

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار