در نشست شورای سلامت خوزستان مطرح شد
استاندار خوزستان اظهار کرد: تا حدود یک ماه آینده بخش دیگری از عملیات جمع‌آوری فرآورده‌های نفتی با هزینه یک میلیارد دلار در استان آغاز خواهد شد.
کد خبر: ۸۱۷۸۴۵
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۶ 26 January 2020

غلامرضا شریعتی، پیش از ظهر امروز در نشست شورای سلامت استان ضمن بیان اینکه مقدمات عملیات جمع‌آوری فراورده‌های نفتی در استان فراهم شده است اظهار کرد: تا حدود یک ماه آینده بخش دیگری از عملیات جمع‌آوری فرآورده‌های نفتی با هزینه یک میلیارد دلار در استان آغاز خواهد شد.

به گزارش"تابناک"؛ استاندار خوزستان با اشاره به عدم تمکن مالی برخی اقشار در درمان بیماری بر لزوم احداث همراه‌سرا تاکید کرده و عنوان کرد: ابتدا انتظار می‌رود برای بیمارستان ابوذر که مرکز تخصصی درمان بیماریهای اطفال است این همراه‌سرا با پیگیری دانشگاه علوم پزشکی اهواز و کمک بنیاد مستضعفان ساخته شود.

وی افزود: ما نیز در ازای آن آمادگی داریم که طرح تجاری بیمارستان ابوذر را داده تا جبران هزینه‌های بنیاد مستضعفان در این بخش صورت پذیرد.

شریعتی در رابطه با طرح پویش ملی مبارزه با سرطان بیان کرد: متوسط ابتلا به سرطان در خوزستان به نسبت میانگین کشوری پایین‌تر است اما در خصوص این طرح هرگونه کمکی که نیاز باشد آمادگی انجام آن را داریم.

استاندار خوزستان در تشریح خدمات پس از بارندگی در شهرستان کارون گفت: اداره کل امور شهری استانداری، شهرداری‌های استان را برای آهک پاشی و لایروبی جوهای روباز در شهرستان کارون بسیج کند.

وی افزود: همچنین پروژه‌ای برای دفع فاضلاب مناطق درویشیه و شهرک نور که حدود ۱۰ میلیارد تومان هزینه دارد باید اجرایی و تا هفته آینده مناقصه آن برگزار شود؛ پروژه خیابان امام رضا(ع) نیز به مناقصه رفته و هر دو پروژه به زودی اجرایی خواهند شد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان نیز بیان کرد: خوزستان جزو هشت استان کشور با ناامنی غذایی است که ارتباطی با نوع محصولات کشاورزی تولیدی و یا فقر معیشتی ندارد.

محمدصادق کریمی کیا ادامه داد: نوع مصرف مواد غذایی در خوزستان به مباحث فرهنگی، اجتماعی و سبک زندگی مردم مربوط است.

وی ادامه داد: برای بهبود شرایط مصرف مواد غذایی در خوزستان باید فرهنگ‌سازی لازم انجام شود تا مردم از مواد غذایی مضر کمتر استفاده کنند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان افزود: نانواها در خوزستان حتی برای پخت نان‌های سنتی از آرد سبوس‌دار  استفاده نمی‌کنند.

وی گفت: نان از موادغذایی پر مصرف است و برای استفاده از آرد سبوس‌دار در نانوایی‌ها باید مصوبه‌ای در این شورا تصویب شود تا این مهم در سطح نانوایی‌ها اجرایی شود.

کریمی کیا ادامه داد: در شورای سلامت کمتر به امنیت غذایی پرداخته می‌شود و بیشتر به موضوعات محیط زیستی و بهداشتی پرداخته می‌شود.

در ادامه فرهاد ابول‌نژادیان اظهار کرد: سرطان دومین علت شایع مرگ و میرها است و ۱۰ تا ۱۱ درصد مرگ‌ها در جامعه به دلیل سرطان‌ها است.

وی با اشاره به سرطان‌های شایع خوزستان افزود: در خوزستان سرطان پروستات، پوست، ریه، مثانه و کولورکتال بین مردان خوزستانی، و سرطان پستان، پوست، کولورکتال، تیروئید و مغز بین زنان خوزستان شایع‌ترین سرطان‌ها هستند. همچنین در سال ۹۴، ۵۶۶۷ مورد جدید ابتلا به سرطان ثبت شده است که ۴۸ درصد این موارد زنان و ۵۲ درصد آن مردان بوده‌اند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه سرطان، بحث خودمراقبتی است که می‌تواند در پیشگیری و درمان سرطان موثر باشد. شناسایی سرطان در مراحل اولیه نیز تا حدود زیادی می‌تواند در جلوگیری از انتشار بیماری تاثیرگذار باشد.

ابول‌نژادیان بیان کرد: پس از کنترل بیماری‌های عفونی، عمده مشکلات و مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های غیرعفونی بود. ۴۵ تا ۵۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلب و عروقی و ۱۰ تا ۱۱ درصد نیز به دلیل سرطان‌ها است.

وی تصریح کرد: در این راستا از هفته نخست بهمن‌ماه، پویش ملی مبارزه با سرطان‌ها آغاز شد. پیش از آن نیز پویش تغذیه سالم در سطح کشور و خوزستان برگزار شد زیرا ۶۰ تا ۷۰ درصد بزرگسالان خوزستان دچار چاقی یا اضافه وزن هستند. مصرف نمک، قند و چربی نیز در کشور بالا است که می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به علت تنگی نفس خوزستانی‌ها پس از نخستین بارش پاییزی بیان کرد: بحث ما در این زمینه اتمسفر کنوکارپوس است، نه علت آلایندگی و آلودگی هوا. طبق بررسی‌های انجام شده روی بیماران، علت بیماری و حملات تنفسی خوزستانی‌ها پس از نخستین بارش، کنوکارپوس است زیرا خود من در این زمینه صاحب‌نظر هستم و روی بیماران تست انجام شده است.

ابول‌نژادیان بیان کرد: اینکه علت حمله تنفسی پس از نخستین بارندگی پاییز کنوکارپوس مطرح شده، فرضیه‌ای قوی است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی عنوان کرد: در اینکه صنایع آلاینده خوزستان، بیماری‌های زمینه‌ای ایجاد می‌کنند، شکی نیست. عدم کنترل بسیاری از بیماری‌ها، به همین دلیل است. بسیاری از بیماران تنفسی زمانی که از خوزستان خارج می‌شوند و در یک منطقه خوش آب و هوا زندگی می‌کنند، بدون نیاز به دارو یا با کمتر کردن دارو، بیماری خود را کنترل یا خنثی می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص ویروس کرونا تصریح کرد: تاکنون موردی از ویروس کرونا در سطح کشور مشاهده نشده است اما در این خصوص، هشدارهای لازم به فرودگاه‌های خوزستان داده شده است.

ابول‌نژادیان در خصوص احداث همراه‌سرای بیماران در اهواز بیان کرد: در بیمارستان‌های بزرگ تهران، در کنار بیمارستان همراه‌سرا ساخته شده و این موضوع می‌تواند به خانواده‌هایی که بیماران‌شان در بیمارستان‌ها بستری هستند، کمک زیادی کند. مقرر شده یک همراه‌سرا در ۹ طبقه با شش هزار مترمربع متراژ و با ظرفیت ۲۰۰ تخت در مجاورت بیمارستان گلستان اهواز احداث شود که در این زمینه نیازمند حمایت سایر ادارات هستیم.

وی بیان کرد: در خوزستان صنایع آلاینده زیادی وجود دارد و این آلودگی‌ها هزینه زیادی برای علوم پزشکی و بیمارستان‌ها ایجاد می‌کند. باید شورای راهبردی شرکت‌های آلوده‌کننده و تهدیدکننده سلامت ایجاد شود تا در زمینه توسعه زیرساخت‌های سلامت کمک کنند و صنایع آلاینده منابع مالی یا دیگر نیازها در این زمینه را تامین کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انتقاد از عدم حضور شهردار اهواز در جلسه شورای سلامت، گفت: شهردار اهواز و هیچکدام از شهرداران مناطق وی در جلسه شورای سلامت حضور پیدا نمی‌کنند در حالی که در موضوع آبگرفتگی و آهک‌پاشی مشکل داریم.

نماینده سازمان های مردم نهاد خوزستان نیز در این نشست بیان کرد: آماری که مرکز بهداشت از میزان مرگ‌های زودرس در خوزستان ارایه کرده بیشتر در شهرهایی است که شرکت نفت در مجاورت این مناطق فعالیت دارد.

سیروس داوودی در ادامه با اشاره به بحث برداشت سبز از مزارع نیشکر خوزستان بیان کرد: در سال ۹۰ مصوب شده بود که از آتش زدن مزارع نیشکر جلوگیری شود و لازم است که شرکت توسعه نیشکر خوزستان آماری ارایه دهد که از سال ۹۰ تاکنون چه میزان از مزارع خود را برداشت سبز انجام داده است.

وی گفت: برای امنیت غذایی هرچه بیشتر مردم نیاز است که بازارچه‌هایی از محصولات کشاورزی سالم و ارگانیک برپا شود تا فرهنگ استفاده از این محصولات نیز ترویج یابد.

همچنین کوروش نعمانی کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: ۸۲ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن ریوی است.

وی افزود: طبق سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، برنامه خطرسنجی سکته‌های قلبی و مغزی برای بیماران قلبی و عروقی و همچنین دیابت، فشار خون، چربی بالا، کم‌تحرکی، اضافه وزن و چاقی در این برنامه اجرا می‌شود.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: غربالگری سرطان پستان، دهانه رحم و روده بزرگ نیز در حال اجرا است. برنامه غربالگری بیماری‌های مزمن تنفسی نیز به صورت آزمایشی در برخی شهرستان‌ها در حال اجرا است.

نعمانی با اشاره به عوامل خطر بیماری‌های واگیر گفت: تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی و مصرف دخانیات، برخی از عوامل خطر بیماری‌های واگیر هستند. بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، سرطان، بیماری‌های مزمن تنفسی و اختلالات روانی، پنج بیماری غیرواگیری هستند که عوامل خطر مشترکی دارند. تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی، مصرف دخانیات و الکل و آلودگی هوا، عوامل خطر رفتاری و محیطی و اضافه وزن چاقی، دیابت و چربی خون به عنوان عوامل خطر متابولیکی در بیماری‌ها مطرح هستند.

وی ادامه داد: مهم‌ترین عامل افزایش بیماری‌های غیرواگیر، سالمندی است. در خوزستان امید به زندگی مردان ۷۴ سال و امید به زندگی زنان ۷۹ سال است. تا سال ۲۰۵۰ ، شروع سالمندی در سطح کشور به بیش از ۳۰ درصد می‌رسد و مطمئنا بیماری‌های غیرواگیر افزایش می‌یابند.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: برای رسیدن به پوشش همگانی سلامت، راهی جز مراقبت‌های اولیه نیست. اگر این اقدامات انجام نشود، از طریق درمان تخصصی و فوق تخصصی نیز به این پوشش نخواهیم رسید.

نعمانی با اشاره به اهداف برنامه کنترل بیماری‌های غیرواگیر بیان کرد: نخستین هدف در این زمینه، کنترل مرگ‌های زودرس ناشی از این چهار بیماری است. در سال ۹۵ میزان مرگ‌های زودرس یعنی مرگ‌های ۳۰ تا ۶۹ سال، ۱۸ درصد بود. پس از گذشت حدود پنج سال هنوز در همان حد ۱۸ درصد مانده‌ایم در حالی که باید این رقم به ۱۴ درصد می‌رسید. در حال حاضر احتمال مرگ زودرس در جمعیت خوزستان هنوز ۱۸ درصد است در حالی که این احتمال در سطح کشور به ۱۳ درصد رسیده است.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به پویش ملی مبارزه با سرطان بیان کرد: سرطان با خودمراقبتی و امید قابل پیشگیری و درمان است. بر اساس اطلاعات موجود، وضعیت بروز سرطان در سطح جهان ۲۱۹ نفر در صدهزار نفر است اما در خوزستان ۱۶۸ نفر در صدهزار نفر است.

نعمانی افزود: با افزایش سالمندی و عوامل خطر، انتظار افزایش بروز سرطان‌ها وجود دارد.

وی با اشاره به سرطان‌های شایع در خوزستان، گفت: شایع‌ترین سرطان‌ها در خوزستان، سرطان پستان، پوست، پروستات، کولورکتال و ریه است که سرطان پروستات، پوست، ریه، مثانه و کولورکتال در بین مردان خوزستان و سرطان پستان، پوست، کولورکتال، تیروئید و مغز شایع‌ترین سرطان‌ها در بین زنان خوزستان است. در خوزستان سالانه حدود ۶ هزار ثبت جدید سرطان رخ می‌دهد.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به شایع بودن سرطان پستان در بین زنان خوزستانی بیان کرد: باید در خصوص سرطان پستان برنامه‌ریزی و مراقبت لازم انجام شود.

نعمانی گفت: غربالگری و تشخیص زودرس در درمان سرطان بسیار مهم هستند و با کنترل عوامل خطر، ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است. همچنین ۵۰ درصد سرطان‌ها در صورت تشخیص زودهنگام، قابل درمان هستند.

وی تصریح کرد: افزایش سن امید به زندگی، شیوه زندگی نامناسب، مصرف کم میوه، سبزیجات و مصرف زیاد قند، چربی، نمک و اضافه ‌وزن برخی از مهم‌ترین عوامل سرطان  هستند.

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان افزود: در برنامه پویش ملی مبارزه با سرطان، گروه سنی ۵۰ تا ۶۹ ساله جهت غربالگری و تشخیص زودرس سرطان روده بزرگ در برخی مراکز منتخب اهواز، گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال برای غربالگری و تشخیص زودرس سرطان پستان و گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ سال برای غربالگری و تشخیص زودرس سرطان دهانه رحم در خوزستان می‌توانند به مراکز و پایگاه‌های و خانه‌های بهداشت خوزستان مراجعه کنند.

نعمانی با اشاره به علائم هشداردهنده سرطان گفت: تغییر در خال‌های پوستی، زخم‌های بدون بهبودی در دو هفته، توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی، اختلال بلع یا سوءهاضمه طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال طولانی یا بروز یبوست جدید، خونریزی غیرطبیعی در مدفوع، واژن و نوک پستان، بی‌اشتهایی یا کاهش وزن بی‌دلیل علائم مربوط به سرطان‌های شایع هستند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار