سیدعادل عربی با بیان اینکه در تمامی ورودی‌های استانی و شهری در سراسر کشور معضل پسماند حاشیه راه‌ها وجود دارد، گفت: استان همدان بسیار بادخیز است و باد پسماند‌های پلاستیکی و سبک را به آسانی جابه جا می‌کند و بعضی از این پسماند‌ها بر اثر جابه جا شدن به وسیله باد به گون‌ها گیر کرده و جمع آوری آن‌ها سخت می‌شود.
کد خبر: ۸۴۲۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۰ 27 April 2020
به تازگی فتوکلیپی با موضوع «رها شدن پسماند‌های پلاستیکی در ورودی شمالی شهر همدان» در فضای مجازی دست به دست می‌شود که مطرح می‌کند، با وجود سایت دفن زباله به مساحت ۵۰۰ هکتار در شمال همدان، عدم نظارت بر دفن زباله در جنب آن، باعث شده در حاشیه پلیس راه همدان- تهران به نام کوه تخت شاهد فاجعه رها شدن زباله‌ها باشیم.

به گزارش ایسنا، همچنین پیرو این فتوکلیپ سوالات و درخواست هایی، چون پلاستیک در زیر نور آفتاب ۴۰۰ سال طول خواهد کشید که تجزیه شود، آیا در این مدت آب‌های زیر زمینی و خاک را آلوده نمی‌کند؟، با کاهش استفاده از کیسه‌های پلاستیکی و استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای برای آیندگان خود زمین را حفظ کنیم و انتظار است محیط زیست همدان با ورود حدی مانع دفن غیر اصولی زباله‌ها در کنار سایت دفن زباله همدان شود مطرح شده است.

در پیگیری این موضوع، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه عمده پسماند ناحیه شمال شهر همدان از محل دفن زباله نشأت می‌گیرد، گفت: متأسفانه در تمام شهرستان‌های استان همدان حریم شهری به درستی اعمال نشده و شهرداری‌ها در زمینه پسماند تنها محدوده داخل شهر را مدیریت می‌کنند.

سیدعادل عربی پسماند را مهمترین موضوع مطرح شده در بحث محیط زیست دانست و اظهار کرد: قانون مدیریت پسماند در زمینه پسماند حاشیه راه‌ها مشخص کرده که جمع آوری و دفع درست آن‌ها در محدوده شهری با شهرداری، درمحدوده روستا با دهیاری و در محدوده خارج از شهر و روستا بر عهده بخشداری‌ها بوده، اما متأسفانه تاکنون اقدامی در زمینه اجرای این قانون و رفع مشکل پسماند حاشیه راه‌ها صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در تمامی ورودی‌های استانی و شهری در سراسر کشور معضل پسماند حاشیه راه‌ها وجود دارد، افزود: استان همدان بسیار بادخیز است و باد پسماند‌های پلاستیکی و سبک را به آسانی جابه جا می‌کند و بعضی از این پسماند‌ها بر اثر جابه جا شدن به وسیله باد به گون‌ها گیر کرده و جمع آوری آن‌ها سخت می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه پسماند‌های پلاستیکی و نخاله‌های ساختمانی در حاشیه راه‌ها مشاهده می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه در تمام شهرستان‌های استان همدان حریم شهری به درستی اعمال نشده و شهرداری‌ها در زمینه پسماند تنها محدوده داخل شهر را مدیریت می‌کنند.

عربی با تأکید بر اینکه پسماند‌ها باید مطابق با محدوده داخل و خارج شهر مدیریت شوند، اضافه کرد: بخشداری باید حریم خارج شهر را مدیریت کند همچنین اعتبار لازم برای جمع آوری و دفن پسماند حاشیه راه‌ها باید در اختیار بخشداری‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه حجم زیادی از پسماند‌های پلاستیکی و نخاله‌های ساختمانی در حاشیه راه‌های ملایر، همدان و بهار مشاهده می‌شود، گفت: حجم وسیع و وسعت زیاد پسماند حاشیه راه‌ها با استفاده از پاکسازی نمادین حل نمی‌شود و بخش‌های متولی باید هر چه سریع‌تر برای اجرای قانون در این زمینه اقدام کنند.

عربی با بیان اینکه عمده پسماند ناحیه شمال شهر همدان از محل دفن زباله نشأت می‌گیرد، ادامه داد: پشت کامیون‌هایی که پسماند را به محل دفن زباله منتقل می‌کنند، پوشش نداشته و در هنگام حرکت باد پسماند‌های موجود در پشت کامیون را جابه جا می‌کند بنابراین لازم است که این کامیون‌ها برای جلوگیری از پخش پسماند پوشش مناسبی نصب کنند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه باید اطراف سایت دفن زباله همدان برای جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها دیوارکشی شود، اعلام کرد: اگر پسماند‌ها سریع و به شیوه درست دفن شوند این پسماند‌ها کمتر شده و چهره زشت حاشیه شهر‌ها از بین می‌رود.

عربی با اشاره به نفت خیز بودن ایران و ساخته شدن پلاستیک‌ها از مواد نفتی بیان کرد: مردم بابت کیسه‌های پلاستیکی پول نمی‌پردازند بنابراین برای آن‌ها ارزش قائل نبوده و پلاستیک‌ها را در طبیعت رها می‌کنند، اما اگر بهای آن را بپردازند این اتفاق رخ نخواهد داد بنابراین باید چاره اندیشی‌هایی در این زمینه صورت گیرد.

وی با بیان اینکه معضل آلودگی‌های پلاستیکی در اکثر مناسبت‌ها به عنوان شعار انتخاب می‌شود، گفت: اصحاب رسانه و سایر ارگان‌ها باید برای فرهنگسازی در این زمینه ورود کنند چراکه رهاسازی پسماند‌های پلاستیکی در طبیعت به محیط زیست آسیب می‌رساند.

عربی با بیان اینکه پلاستیک‌ها علاوه بر ایجاد فضای زشت در حاشیه راه‌ها به هنگام تجزیه گاز خطرناکی تولید می‌کند که وارد آب‌های زیرزمینی شده و این آب‌ها را آلوده می‌کند، گفت: محیط زیست در بحث پسماند حاشیه ناظر بوده و بار‌ها درباره این موضوع اقدامات مختلفی مانند تهیه گزارش و مکاتبه با ارگان‌های مسئول انجام داده است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار