رصد‌خانه «تابناک» خبر‌هایی از اخبار روز برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند، یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند. تیتر‌هایی مانند:موسویان: هیچ کشوری توافق‌های خود را علنی نکرده و نمی‌کند / یک چهره ناشناخته کاندیدای جدید انتخابات ۱۴۰۰ شد / کنایه قالیباف به روحانی درخصوص رفراندوم و… رصد‌خانه امروز تابناک را تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۹۵۲۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸ 03 April 2021
تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

بیگدلی: انتقادها به همکاری با چین ناشی از بی‌اعتمادی است

علی بیگدلی در گفت‌وگو با «آزادی» گفت: واکنش‌های منفی در داخل کشور به نظر من به این خاطر است که مردم از دولت فاصله گرفته‌اند و یک نگاه مبتنی بر بی‌اعتمادی به تصمیمات دولت دارد. واکنش‌ها در خارج از کشور نیز به خاطر خصومتی است با دولت دارند. به نظر من اما هنوز نمی‌توان گفت که در نتیجه این همکاری چه می‌شود اصلا شاید هیچ اتفاقی نیفتد. به هرحال شرایط منطقه ، شرایط خاصی است و چین هم به خاطر انباشتگی کالاها و ... دنبال بازار می‌گردد. باید منتظر ماند و دید که این مساله مذاکره، برجام و نرمشی آمریکا انگار انجام خواهد داد به کجا می‌رسد زیرا روی همه موضوعات اثرگذار خواهد بود. بیگدلی با تاکید بر اینکه انتقادات فعلی بیشتر بدبینانه است، تاکید کرد که برای قضاوت باید منتظر ماند. این کارشناس مسائل بین‌المللی در پاسخ به اینکه آیا این همکاری همان قدر که اصولگرایان و رسانه‌هایشان تعریف می‌کنند، قابل تمجید است یا خیر؟ گفت: « دقت داشته باشید که ما از اول انقلاب نگاه به شرق داشته‌ایم. انقلاب ما با مرگ بر آمریکا شروع شده است و تا کنون بارها سفارت آمریکا و انگلیس و ... اشغال شده است. در عین حال نگاه خوشبینانه به شرق داشته‌ایم و گروه‌ها هر قدر انقلابی‌تر بوده‌اند، بیشتر به شرق امید داشته‌اند. این درحالی است که در علم سیاست این رویکرد اشتباه است و نباید نگاه یکجانبه گرایانه داشته باشیم. اگر با همه دنیا ارتباط برقرار کنیم قطعا به نفع ما و در جهت منافع ملی ما خواهد بود».

مطهری: قول نمی‌دهم ایران گلستان شود

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس و از کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در سخنانی در برنامه آقای رئیس‌جمهور گفت:رابطه ایران با آمریکا، به صلاح ماست. به هر حال زور دارد چراکه ما می‌توانیم لابی خوبی در کنگره آمریکا داشته باشیم، عده‌ای در داخل نمی‌خواهند این اتفاق رخ دهد مانند بسیاری مسائل دیگر از جمله قضیه حصر خانگی. به بیانی دیگر اصل را بر این گرفتیم که تا آمریکا نابود نشود ما از پا نمی‌نشینیم.از ابتدا قرار بر قطع رابطه نبوده است در واقع ما خودمان یکسری اقدامات نادرست انجام داده‌ایم.اگر شهید مطهری در قید حیات بود این اتفاق رخ نمی‌داد. مطهری در پاسخ به این سوال که آیا می‌توانید قول بدهید اگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدید بعد از چند سال، نگویید نگذاشتند و نشد و یا عده‌ای نمی‌گذارند کار کنم؟ هم گفت: بنده قول می‌دهم اینها را نگویم در واقع بنده اجازه نمی‌دهم که نگذارند. بنده از ابتدای مصاحبه هم، قول چندان مهمی ندادم که ایران گلستان خواهد شد یا چنین و چنان خواهد شد.

ادعای آقای نماینده مجلس درباره جهانگیری تکذیب شد

یک مسوول در استانداری خراسان رضوی گفت: نشست امروز ۱۴ فروردین معاون اول رییس جمهوری در مشهد روالی رسمی، کاملا آرام و محترمانه داشته و در جریان آن کمترین توهین به هیچکس رخ نداده است. اسحاق جهانگیری که صبح امروز وارد مشهد شد در نخستین برنامه سفرش در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با حضور استاندار، معاونان وی، مدیران دستگاههای اجرایی استان و سه نفر از نمایندگان مردم خراسان رضوی در مجلس شوای اسلامی، شرکت کرد. "احسان ارکانی" نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، امروز پس از پایان حضورش در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی اقدام به انتشار توییتی گلایه‌آمیز با محتوای تند کرد.  وی در متن این توییت مدعی شد عوامل نهاد ریاست جمهوری به نمایندگان مجلس توهین کرده و دبیر اجرایی مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی را کتک زده و بازداشت کرده‌اند.

واکنش سردار سعید محمد به ادعای جدید درباره برکناری اش از قرارگاه خاتم

دفتر سردار سعید محمد در واکنش به اظهارات سردار جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اطلاعیه ای صادر کرد.در اطلاعیه دفتر سعید محمد آمده است:فارغ از اینکه این قبیل اخبار با شیطنت رسانه ای تنطیم و نشر گردیده است، آقای دکتر سعیدمحمد هیچ گونه تخلفی در خصوص فعالیت های انتخاباتی ننموده تا جایی که ایشان علت استعفای خود را عدم شائبه حمایت و استفاده از موقعیت مسئولیت فرماندهی قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه را عنوان نموده است، مهمی که با واکنش رسمی قرارگاه خاتم الانبیاء همراه گردید همه ما را به این مطلب رهنمون میسازد که آقای جوانی مسئولیت سخنگویی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ندارند و تحلیل شخصی خود را بعنوان یک شخصیت حقیقی عنوان نموده است که متاسفانه مورد سوء استفاده رسانه های معاند برای ضربه زدن به ساحت مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شده است.

واعظی: عده‌ای راضی هستند ۳۰ درصد از مردم پای صندوق‌های رای بیایند

محمود واعظی درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و دیدگاه برخی از جریان‌ها مبنی بر اینکه حضور حداقلی و بعضاً ۳۰ درصدی مردم را پای صندوق‌های رای مطرح می‌کنند، گفت: افرادی که چنین حرف‌هایی می‌زنند پایگاه اجتماعی ندارند و برایشان هم انتخابات مهم نیست. این اشخاص معنی انتخابات را نمی‌دانند و درک نکرده‌اند که برگزاری انتخابات با مشارکت بالا، به انسجام و وحدت بیشتر در کشور می‌انجامد. رئیس دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که حضور مردم پای صندوق‌های رای پیام‌های متفاوتی در داخل و خارج از کشور دارد، عنوان کرد: مشارکت بالا در انتخابات این پیام را به خارج از کشور ارسال می‌کند که ما دارای قدرت هستیم و شما نمی‌توانید هر برنامه‌ و طرحی که برای ما در نظر گرفته‌اید را اجرایی کنید؛ چراکه با مردم روبه‌رو هستید. وی تاکید کرد: این‌که عده‌ای راضی هستند ۳۰ درصد از مردم پای صندوق‌های رای بیایند علامت بسیار غلطی است که برخی در داخل می‌خواهند بگویند یک انتخاباتی با یک اقلیتی برگزار شده و نماینده خودشان را انتخاب کرده‌اند، به خارج از کشور هم نشان می‌دهند با ۷۰ درصد مردم هیچ ارتباطی ندارند.

‌واکنش آشنا به ادعاها پیرامون توقف «گاندو»

حسام‌الدین آشنا در واکنش به طرح ادعایی از سوی برخی رسانه‌ها درباره فشارهای گسترده بر صداوسیما جهت جلوگیری از پخش مجموعه تلویزیونی گاندو در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت:
«‌صریح باشید و بازی نکنید؛
بگویید چه کسی؛ از کجا و چه زمانی؛ در باره سانسور یا ممانعت از پخش کدام بخش از کدام سریال بر چه قسمتی از صداوسیما فشار آورده‌است.
آیا صداوسیما اساسا نقشی در تولید یا پخش این سریال داشته‌است؟»

معاون سیاسی سپاه: سعید محمد بدلیل تخلف، از قرارگاه خاتم منفک شد

سردار جوانی: سپاه به جدّ با ورود پاسداران به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است.سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمی‌کند و نخواهد کرد.این در حالی است که سعید محمد با ارسال نامه‎‌ای به فرمانده سپاه استعفا کرده است. در متن استعفای او آمده: از آنجا که احتمال دارد به دلیل حضور اینجانب در فضای انتخاباتی شائبه‌هایی متوجه سپاه شود در راستای صیانت از سپاه و قرارگاه خاتم‌الانبیاء، از سمت خود استعفاء می‌دهم./فارس

کنایه قالیباف به روحانی درخصوص رفراندوم

رییس مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد رییس جمهور مبنی بر برگزاری رفراندوم واکنش نشان داد.محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «‏زمانی می‌گفتند مجلس کاره‌ای نیست و نمی‌تواند تغییری ایجاد کند.با فعالیت مجلس یازدهم، هم صنعت هسته‌ای مجدد به راه افتاد و مقدمات رفع تحریم‌های آمریکا فراهم شد و هم ظرفیت بحران‌سازی لایحۀ بودجه در حد توان دولت مهار شد.حالا می‌گویند چرا مجلس تصمیمات مهم را بگیرد؟ رفراندوم لازم است.»وی در توییتی دیگر نوشته است: «این بدان معنی است که با لطف خدا، مجلس توانسته است خواسته‌ها و ارادۀ مردم را محقق کند و با استفاده از ظرفیت‌های مغفول‌ماندۀ قانونی خود، قدرت قوۀ مقننه را احیا کند.فارغ از حواشی و جنجال‌ها، مجلس یازدهم آمادۀ برداشتن گام‌های بلندتری است.»

عبدخدایی: دعوای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان بر سر پست و مقام است

دبیرکل جمعیت فداییان اسلام گفت: مردم با طیف چپ و راست کاری ندارند جناح‌ها هم نتوانستند جذب حداکثری داشته باشند و دعوای اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نه خدمت به مردم بلکه بر سر پست و مقام است.محمدمهدی عبدخدایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: نتوانستیم جامعه را به بالندگی برسانیم تا هر فردی نسبت به انتخاب یک شخص مسوول باشد. وقتی لیست ۳۰ نفره ارایه می‌دهند مردم از کجا می خواهند آنها را بشناسند؟ نتوانستیم مردم را به بالندگی برسانیم.دبیرکل جمعیت فداییان اسلام ادامه داد: مردم باید خودشان تشخیص دهند و به نمایندگانی رای دهند که خودشان انتخاب می‌کنند. من با این موضوع مخالفم که یک شخصیت یا جریانی ۳۰ نفر را معرفی کند بگوید به این افراد رای دهید.

پورمختار: کار انتخاباتی سعید محمد به پایان رسید
ً
محمدعلی پورمختار در گفتگو با نامه نیوز درباره آینده انتخاباتی سعید محمد گفت: آقای سردار جوانی موضع رسمی سپاه را درباره انتخابات ریاست جمهوری بیان و اعلام کرد «سپاه از کسی حمایت نمی کند»، این درباره آقای سعید محمد و سایر نامزدها صدق می کند. البته موضوعی است که همواره وجود داشته است.وی افزود: مصاحبه آقای سردار جوانی به موضوع کاندیداتوری آقای سعید محمد در انتخابات ریاست جمهوری خاتمه داد و فکر کنم خود آقای سعید محمد هم به این شکل دیگر کاندیدای ریاست جمهوری نشود چون ذهنیت ها نسبت به او منفی شد. البته آقای ترقی نیز قبل از تعطیلات نوروز اشاره ای به همین مباحث کرد اما چون آقای ترقی مقام رسمی نبود، خود آقای محمد صحبت های آقای ترقی را تکذیب کرد، بعد هم آقای ترقی عذرخواهی کرد.این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: الان یک مقام رسمی سپاه از تخلفی صبحت کرد که موجب برکناری آقای سعید محمد از قرارگاه خاتم الانبیا شده است. امکان دارد این تخلف عدم اطاعت از فرماندهی باشد یا سایر موارد که ما نمی دانیم. حالا فارغ از آنکه اصل این تخلف چه باشد، می توان گفت کسانی که علاقه داشتند آقای سعید محمد به صحنه انتخابات ریاست جمهوری بیاید و کاندیدا شود تا او را مورد حمایت قرار دهند، حالا دچار تردید شده اند.وی درباره امکان انتقال بدنه اجتماعی سعید محمد به کاندیدای دیگر اظهار کرد: البته اشخاص ظرفیت بالفعلی دارند، این می تواند موثر واقع شود، در واقع به مقداری که مردم به او اعتقاد دارند قطعا می تواند آنها در حمایت از کاندیدای خاصی بسیج کند.

پیشنهاد یک اصلاح‌طلب به روحانی: رسما درخواست رفراندوم کنید

مدیرعامل بنیاد باران گفت: برگزاری رفراندوم یک بحث تازه و بدون پشتوانه نیست؛ بلکه از ابتدا در قانون اساسی هم مطرح بوده اما به دلیل عدم استفاده از این ظرفیت، به یک تابو تبدیل شده است.جواد امام در گفت‌وگو با ایلنا درباره طرح مساله برگزاری رفراندوم و مراجعه به آراء عمومی که به تازگی توسط رئیس جمهور مطرح شد، گفت: من فکر می‌کنم با توجه به مشکلاتی که متوجه کشور در عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی با آن‌ها مواجه است، بحث رفراندوم و مراجعه به آراء مردم یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود چراکه عملا تغییر ریلی صورت نمی‌گیرد.وی افزود: با توجه به ظرفیت قانون اساسی که این موضوع در آن پیش‌بینی شده، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد؛ ضمن اینکه باید توجه کنیم که برگزاری رفراندوم یک بحث تازه و بدون پشتوانه نیست بلکه از ابتدا در قانون اساسی هم مطرح بوده اما به دلیل عدم استفاده از این ظرفیت، به یک تابو تبدیل شده است.امام در ادامه اظهار داشت: اخیرا یکی از نواب رئیس مجلس بحث خط قرمز بودن مذاکره با آمریکا را مطرح کرده است، خب نباید تصمیم‌گیری‌های کلان ما تحت تاثیر نظر اشخاص و بدون در نظر گرفتن نظر اکثریت جامعه باشد؛ بلکه ما باید در راستای منافع ملی تصمیم بگیریم و حرکت کنیم.

معاون دفتر روحانی: وطن را زمین سوخته نکنید

معاون دفتر رئیس جمهوری با انتقاد از اقدام برخی گروه‌ها و جناح‌های سیاسی در اعتبار زدایی از مرجعیت های مختلف در کشور اظهار کرد: میراث اعتبار زدایی، زمین سوخته است؛ وطن را زمین سوخته نکنید.علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری در یادداشتی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ‏«جنون ‎اعتبارزدایی از همه چیز و همه کس، کار را به آنجا رساند که مرجعیت‌ها یک به یک فرو ریخت و فرصت آگاهی‌بخشی در بزنگاه‌ها، لحظه به لحظه از دست رفت. آنقدر بر ترور شخصیت‌ها، بر نفرت‌پراکنی و ‎دروغ اصرار کردند که حتی صدای فن‌سالاران هم در هیاهوی نابلدان وهوچی‌گران، شنیده نمی‌شود. ‏حاصل این اعتبارزدایی بی‌وقفه و نفرت‌پراکنی تمام‌وقت آن شده که وقتی تریبون‌ها و جریان‌ها، همگرا و فارغ از رقابت‌ها درباره‌ی سندی غیرالزام‌آور توضیح می‌دهند، شنیده نمی‌شوند و تردید جای اقناع را در ‎افکار عمومی می‌گیرد. کاش می‌فهمیدند اعتبارزدایی، بر شاخه نشستن و از بن بریدن است. ‏وقتی هر صبح علیه دیپلماسی، تیتر درشت می‌زنند و شب‌ها علیه دیپلمات‌ها، دروغ را با نام مستعار ‎گاندو بر آنتن می‌برند، شگفت‌آور نیست که صدای دستگاه سیاست خارجی در هیاهوی ادعاهای شاخ‌داری چون دفن زباله‌های هسته‌ای چین در کویر ایران! گم شود. ‏میراث اعتبار زدایی، زمین سوخته است؛ وطن را زمین سوخته نکنید.»

فومنی: چهره‌های تکراری اصلاحات بازنشسته شوند

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت: وقت آن رسیده که چهره‌های تکراری اصلاحات بازنشسته شوند؛ تا کی قرار است آقایانی که در دولت آقای هاشمی یا خاتمی وزیر بوده‌اند مجدداً وزیر، مدیر و یا رئیس جمهور باشند؟محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به استراتژی حزب خود اظهار داشت: این حزب در هر سه انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، شورای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری نامزد اختصاصی معرفی خواهد کرد.وی افزود: استراتژی‌ ما در انتخابات ریاست جمهوری این است که اصلاح در اصلاحات صورت دهیم؛ ‌چراکه معتقدیم باید دگرگونی‌های و همچنین تغییر و تحولات بنیادینی در جریان اصلاحات صورت بگیرد و ما برای آن حرف نو و راهبرد جدیدی داریم.

جوادی‌ حصار: لاریجانی گزینه روز مبادای اصلاحات است

جوادی حصار افزود: افرادی هم در ادوار مختلف حضور یافتند که مهر اصولگرایی بر پیشانی داشتند، اما رفتارشان منطبق با نیازهای روز جامعه و در برگیرنده حوائج اصلاح طلبان بوده که نمونه آن حسن روحانی و مرحوم هاشمی رفسنجانی در دوره آخر خود بوده است؛ از همین رو نیز نمی‌توان گفت که چون علی لاریجانی در دوره‌ای متعلق به اردوگاه راست بوده؛ باز هم در این جریان تعریف خواهد شد، بلکه می‌شود این مرزها را انقدر به هم نزدیک دید که در اردوگاه جدیدی تعریف شوند.فعال اصلاح طلب بیان کرد: معتقدم که اگر قرار باشد چنین اتفاقی رقم بخورد باید دید تحت چه عناوین و مقرراتی و تفاهم نامه‌ای به سرانجام خواهد رسید؛ بنابراین من نه این گزینه را تایید و نه رد می‌کنم؛ بلکه این هم می‌تواند یک گزینه برای روز مبادا باشد که باز هم من بعید می‌دانم که این اتفاق بیفتد و اگر این اتفاق رخ دهد همان مسیری که در دوره روحانی طی شد باز هم تکرار خواهد شد.

کنایه سنگین توئیتری عبدی به میرسلیم

عباس عبدی در پاسخ به اظهارات مصطفی آقامیرسلیم که همزمان با ادعای منصور حقیقت پور منتشر شده است در توییترش نوشت: حرف های اصولگرایان نشانگر زیر سوال رفتن استقلال کشور است.عباس عبدی در پیامی توئیتری از میرسلیم درباره توافق ۲۵ ساله ایران و چین انتقاد کرد.نماینده مجلس یازدهم مدعی شده بود که "چین اعتمادی به دولت نداشت زیرا از دولت روحانی خیری ندیده بود و این علامت قرارداد بلندمدت نبود اما دیدار با رهبری برای آنها امید ایجاد کرد و به همین دلیل نظام فرد دیگری را برای قرارداد در نظر گرفت و مسئولیت انجام قرارداد به آقای علی لاریجانی سپرده شد که آن زمان رییس مجلس بود."عباس عبدی در پاسخ به این اظهارات که همزمان با ادعای منصور حقیقت پور منتشر شده است در توییترش نوشت: حرف های اصولگرایان نشانگر زیر سوال رفتن استقلال کشور است.

نعمتی: ظریف مدیون لاریجانی است

نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه ظریف مدیون لاریجانی است گفت: سخنان اخیر ظریف در اوج عصبانیت مطرح شده چراکه وقتی او عصبانی می‌شود، حرف‌هایش تنظیم نیست.بهروز نعمتی در خصوص اظهارات اخیر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه مبنی بر اینکه «چینی‌ها اسم لاریجانی را هم نمی‌شناختند»، گفت: آقای لاریجانی رئیس مجلس و دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده و مقامات چینی نیز کاملاً وی را می‌شناختند.نماینده مردم تهران در مجلس دهم ادامه داد: مدیران و کارشناسان وزارت امور خارجه، عضو کمیته‌هایی هستند که زیر نظر آقای لاریجانی بررسی سند راهبردی ایران و چین را از هشت ماه پیش آغاز کردند.وی با بیان اینکه ظریف در مقاطع مختلف مدیون لاریجانی است، تصریح کرد: آقای ظریف وقتی عصبانی می‌شود، حرف‌هایش تنظیم نیست. به نظر من در اوج عصبانیت چنین حرف‌هایی را زده است.

یک چهره ناشناخته کاندیدای جدید انتخابات ۱۴۰۰ شد

حجت‌الاسلام سید عباس نبوی استاد حوزه و دانشگاه و از اعضای موسس دفتر تحکیم وحدت قرار است در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ ثبت‌نام کند.وی ریاست مؤسسه تمدن و توسعه اسلامی را برعهده دارد و معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، معاون فرهنگی و پژوهشی نهاد نمایندگی رهبری، عضویت در شورای فرهنگ عمومی کشور و مسئولیت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تربیت مدرس از جمله سوابق پیشین نبوی است.

سردار پاکپور: تمامی تحرکات در مرزهای شمال غرب تحت رصد سپاه قرار دارد

فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت: نیروهای اطلاعاتی و کارکنان نیروی زمینی سپاه، تمام اقدامات و حرکات را در مرزهای شمال غرب رصد می‌کنند.سردار محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه در بازدید از مرزهای آذربایجان شرقی، از آمادگی کامل مرزبانان جمهوری اسلامی ایران برای حراست از مرزها و برقراری آرامش و امنیت در جامعه خبر داد و اظهار داشت: در بازدیدی که از مواضع و نیروهای منطقه شمال غرب و قرارگاه عاشورای نیروی زمینی سپاه داشتیم، نیروها و امکانات در آمادگی کامل و لازم قرار دارند.وی با بیان اینکه همه نیروها با روحیه و آمادگی بالا در منطقه حضور دارند، گفت: وضعیت مرزهای منطقه شمال غرب به‌ویژه آذربایجان شرقی خوب است و نیروهای اطلاعاتی و کارکنان نیروی زمینی سپاه نیز تمام اقدامات و حرکات را در مرزهای شمال غرب رصد می‌کنند و از آمادگی کامل برای برخورد با هر تحرکی علیه مرزهای کشورمان برخوردارند.

گلایه مشاور وزیر کشور نسبت به شتاب‌زدگی در انتشار نامه وزیر بهداشت

مشاور وزیر کشور در پیام توییتری نسبت به شتاب زدگی در انتشار نامه وزیر بهداشت در خصوص توقف ایاب و ذهاب به ترکیه گلایه کرد.روح الله جمعه‌ای، مشاور رسانه ای وزیر کشور در پیام توئیتری نوشت:" نامه وزیر بهداشت به وزارت کشور درباره توقف ایاب و ذهاب به ترکیه به طور معمول و در قالب ساز و کار خاص خود در جریان اداری قرار داشت که ناگهان روز جمعه تصویر آن سر از رسانه ها درآورد!!! هر چند در متن نامه به راه حل اشاره شده است اما انتشار آن به هر طریقی!! از غرایب نظام اداری است."

موسویان: هیچ کشوری توافق‌های خود را علنی نکرده و نمی‌کند

دیپلمات پیشین در پاسخ به این که برخی معتقدند این تفاهم جایگزین برجام است آیا با این نظر موافقید؟ گفت: این تصورات، توهماتی بیش نیست. برجام توافقی برای حل بحران هسته‌ای ایران است که در آن چارچوب همه قدرت‌های جهانی شامل چین و روسیه به اتفاق شش قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران صادر کردند و بر اساس آنها هم ایران را تحریم کردند و هم متحدا خواستار تعلیق کلیه برنامه‌های هسته‌ای ایران شدند.سید حسن موسویان تاکیدها و اصرارها بر علنی شدن توافق با چین را " یک بحث انحرافی و مشکوک" دانست و گفت: هیچ کشوری در دنیا توافق های خود با سایر کشورها را علنی نکرده و نمی کند چون نمی خواهند کشورهای رقیب با دشمن از محتوای آن مطلع شوند. وی تفاهم ایران و چین برای ترسیم نقشه راه همکاری‌ها در ۲۵ سال آینده را یک "تصمیم درست و ضروری" دانست و گفت: این تفاهم باید خیلی زودتر انجام می شد.سید حسین موسویان درباره تصمیم ایران و چین برای تفاهم بر سر یک نقشه راه ۲۵ ساله گفت: چین و ایران وارث دو تمدن بزرگ بشر، از ریشه‌دارترین ملت‌های جهان و دو قدرت تاثیرگذار در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای هستند که باید روابطی حسنه و گسترده داشته باشند. داشتن یک نقشه راه برای روابط درازمدت نیز یک تصمیم درست و ضروری است که خیلی زودتر باید انجام می‌شد. نقشه راه امضاء شده برای روابط در ۲۵ سال آینده حاکی از اراده دو حاکمیت برای توسعه روابط در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و نظامی است که تکلیف دستگاه‌های ذی‌ربط دو کشور را روشن کرده است. حالا باید دید که در عمل چه میزان از این نقشه راه عملیاتی خواهد شد.

امین زاده: لزومی ندارد ایران عضو FATF شود

معاون حقوقی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم گفت: متأسفانه الان آنقدر که بر شفافیت در عرصه بین‌المللی و پیوستن به FATF تأکید می‌شود به شفافیت در عرصه داخلی توجه نمی‌شود. در حالی که پیوستن به FATF به معنی واقعی شفافیت نیست، بلکه در شرایط تحریم هیچ ضرورتی ندارد که بیگانگان اطلاعات تبادلات مالی و سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی ما را در اختیار داشته باشند و هر وقت تمام تحریم‌ها از بین رفت می‌توان بر روی پیوستن به این کنوانسیون فکر کرد.الهام امین‌زاده، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران پیرامون عدم رسیدگی به تخلف نماینده مجلس در قضیه برخورد فیزیکی وی با سرباز وظیفه و انتشار اخباری در فضای مجازی مبنی بر برخورد با سرباز قانونمدار، به تأثیر این نوع برخوردها با تخلفات مسئولان بر اعتماد عمومی مردم گفت: در این خصوص اگر مقایسه‌ای با سایر کشورها از جمله کشورهایی که به لحاظ حکمرانی پیشرفته هستند، انجام شود متوجه می‌شویم یکی از عوامل اعتمادساز و تقویت‌کننده سرمایه اجتماعی، برخوردهای به موقع و بدون اتلاف وقت با تخلفات مسئولان در هر سطحی، اعم از نماینده مجلس، قاضی، وزیر و مسئول دستگاه دولتی است و این جامعه را اقناع می‌کند که هر تخلف، تقصیر و سهل‌انگاری از سوی مسئولان رخ دهد با برخورد مواجه می‌شود.

نعمت احمدی: تاریخ آقای رئیس جمهور را نخواهد بخشید

یک حقوقدان نوشت: تاریخ آقای رئیس جمهور را نخواهد بخشید، زیرا بیان درد می‌کند، بخش اعظم درمان به دست خود اوست. یکی از این مشکلات را برابر مقررات قانونی به عنوان مشکل رفراندومی مطرح کنید و پس از انجام تشریفات به مجلس ارجاع بدهید. شاید مجلس به خواسته دولت عمل نکند، ایرادی ندارد اما گفتار درمانی و بیان درد انجام نشده و برای درمان اقدام شده است.نعمت احمدی با انتشار مطلبی در روزنامه آرمان نوشت: زمانی بانک‌ها برای حساب‌های سپرده خود جوایزی در نظر می‌گرفتند. چندی پیش طنزی در جامعه متداول بود که فردی پیوسته از امام رضا(ع) درخواست می‌کرد تا در این قرعه‌کشی‌ها برنده جایزه‌ای شود. این فرد هرروز به صحن مطهر رفته و با زاری همین خواسته را تکرار می‌کرد. روزی مشغول ندبه و زاری بود که فردی به خواب او آمد و گفت تو اول برو حسابی در بانک باز کن، بعد از امام درخواست مساعدت کن تا برنده شوی. رئیس جمهوری پیوسته از رفراندوم صحبت می‌کند و اصل 59 قانون اساسی نیز می‌گوید تحت شرایطی می‌توان قانون اساسی را مورد همه پرسی قرار داد. آقای رئیس جمهور در جایگاه فردی قرار گرفته که هرروز دعا می‌کند تا حساب او برنده شود، آقای رئیس جمهور اقدام کنید! رئیس جمهور، برابر اصل 59 قانون اساسی یکی از مشکلات لاینحلی که از طریق قانون‌گذاری قوه‌مقننه وجود دارد را مطرح کند، درخواست بدهد و پرونده رفراندوم را راه بیندازد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار