ثبت ۶۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی

گروه استان‌ها - سرپرست اداره کل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی اعلام کرد که میزان سرمایه‌گذاری خارجی از ابتدای سال‌جاری تا پایان آذرماه ۴۳ طرح به ارزش ۶۳.۵ میلیون دلار بوده است.
کد خبر: ۱۲۱۵۴۰۲
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷ 11 January 2026

۶۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی ثبت شد

به گزارش خبرنگار تابناک در استان خراسان رضوی، «ناصر تقوایی» سرپرست اداره کل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی روز یکشنبه افزود: بیشترین حجم سرمایه‌گذاری خارجی توسط اتباع امارات با ۱۸ درصد، پس از آن ایرانیان مقیم خارج از کشور با ۱۷ درصد، هندوستان ۱۶ درصد، ترکیه ۱۴ درصد، افغانستان ۱۳ درصد، پاکستان ۱۲ درصد و چین ۹ درصد بوده که حضور خود را در استان برای سرمایه گذاری قطعی کرده‌اند.

وی ادامه داد: بیشترین تنوع سرمایه‌گذاران خارجی خراسان رضوی در این مدت به ترتیب شامل افغانستان، امارات متحده عربی، ایرانیان مقیم خارج از کشور و چین بوده است، بیشترین تعداد طرح‌ها نیز مربوط به حوزه صنعت با ۵۸ درصد، کشاورزی با ۱۹ و حمل و نقل با ۱۴ درصد است.

سرپرست اداره کل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی با اشاره به مهمترین موانع سرمایه‌گذاری احصا شده، اظهار کرد: زمان‌بر بودن فرآیند واگذاری یا تغییر کاربری زمین مورد نیاز طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی مهمترین مانع است، هم اکنون در حال تدوین سازوکار اجرای طرح صدور مجوزهای های بی نام توسط دستگاه‌های اقتصادی استان هستیم تا این مشکل مرتفع و زمینه جلب سرمایه‌گذاری بیش از پیش فراهم شود.

تقوایی ادامه داد: نقش سرمایه‌گذاری خارجی در تمام دنیا برای توسعه اقتصادی و اشتغال محرز است، ایران و خراسان رضوی نیز از این بخش مستثنی نیست، اما اجرای هر طرح سرمایه‌گذاری خارجی، اشتغال جدید با انتقال دانش و فناوری بخصوص توسط سرمایه‌گذاران کشورهای اروپایی و چین برای ایران به همراه دارد.

وی اضافه کرد: در راستای تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی اقداماتی از جمله تدوین فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، صدور مجوزهای بی‌نام بخصوص در حوزه تولید برق و انرژی‌های تجدید پذیر و ارائه تسهیلات در این حوزه توسط دولت انجام شده است.

سرپرست اداره کل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی افزود: همزمان با برگزاری نمایشگاه مشهد اینوکس در ابتدای خرداد ماه سال‌جاری، کتاب فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان خراسان رضوی با ۵۲۸ فرصت با همکاری اتاق بازرگانی و اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و همکاری تمامی دستگاه های اقتصادی استان جمع آوری و تدوین و در نمایشگاه مزبور رونمایی شد که این کتاب در اختیار سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار گرفته و فرصتهای سرمایه‌گذاری در استان تبیین شده است.

تقوایی از تفویض اختیار جدید دولت به استانها در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و اضافه کرد: مهمترین اتفاق هفته گذشته تفویض اختیار سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران به استان‌ها در خصوص صدور مجوز اقامت پنج ساله سرمایه‌گذاری خارجی به مراکز خدمات سرمایه‌گذاری استان‌ها بود.

وی توضیح داد: این مجوز در راستای رویکرد دولت چهاردهم مبتنی بر افزایش اختیارات استانداران و با هدف تسهیل خدمات‌رسانی به سرمایه‌گذاران خارجی به عنوان یکی از برنامه های مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی و در اجرای تصویب نامه هیأت وزیران، اختیار مندرج در بند (ح) ماده (۳۵) آیین نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی و ماده (۱۰) آیین نامه موضوع بند (الف) ماده (۲۹) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها با رعایت کلیه قوانین و مقررات ناظر بر آن و در چهارچوب الزامات به مراکز خدمات سرمایه‌گذاری استان‌ها تفویض شد.

سرپرست اداره کل هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: از سوی دیگر با برگزاری نشست‌های منظم هفتگی در اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان، فرآیندهای سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی با هدف تسهیل‌گری جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری با حضور مدیران اقتصادی استان، پلیس گذرنامه و نهادهای ذیصلاح در حال بررسی است که نتایج آن به زودی اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار