مدیرکل امور مالیاتی کردستان خبر داد؛

وصول ۳۴۳ میلیارد تومان مالیات از محل مقابله با فرار مالیاتی در کردستان

گروه استان‌ها - مدیرکل امور مالیاتی کردستان از شناسایی و وصول ۳۴۳ میلیارد تومان درآمد مالیاتی از محل مقابله با فرار مالیاتی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بخش عمده این درآمدها از طریق بازرسی‌های مالیاتی، بررسی تراکنش‌های بانکی مشکوک و فعالیت‌های کارگروه استانی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی به دست آمده است.
کد خبر: ۱۲۲۳۷۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۹ 03 June 2026

وصول ۳۴۳ میلیارد تومان مالیات از محل مقابله با فرار مالیاتی در کردستان

به گزارش خبرنگار تابناک در استان کردستان، «مصطفی فعله‌گری» مدیرکل امور مالیاتی کردستان از وصول ۳۴۳ میلیارد تومان مالیات از محل شناسایی و مقابله با فرار مالیاتی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و این اقدام را گامی مؤثر در راستای تحقق عدالت اقتصادی، صیانت از حقوق بیت‌المال و حمایت از مؤدیان قانون‌مدار عنوان کرد.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ مجموعاً ۳۴۳ میلیارد تومان مالیات از محل شناسایی و مقابله با فرار مالیاتی در استان وصول شده است که این میزان حاصل اقدامات مستمر و هماهنگ در حوزه‌های نظارتی، بازرسی و رصد فعالیت‌های اقتصادی پنهان بوده است.

مدیرکل امور مالیاتی کردستان با تشریح جزئیات این وصولی‌ها افزود: از مجموع مالیات وصول‌شده، ۱۱۲ میلیارد تومان معادل ۳۲.۷ درصد از طریق بازرسی‌های موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، ۱۰۷ میلیارد تومان معادل ۳۱.۲ درصد در نتیجه فعالیت‌های کارگروه استانی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی و ۷۰ میلیارد تومان معادل ۲۰.۴ درصد نیز از محل بررسی و رسیدگی به تراکنش‌های بانکی مشکوک شناسایی و وصول شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۵۴ میلیارد تومان معادل ۱۵.۷ درصد از مجموع مالیات‌های وصول‌شده از طریق سایر اقدامات نظارتی و کنترلی از جمله بازنگری و اصلاح اینتاکد مؤدیان، رسیدگی به پرونده‌های دارای ریسک مالیاتی و بهره‌گیری از داده‌کاوی و تحلیل اطلاعات اقتصادی به دست آمده است.

فعله‌گری با اشاره به نقش مهم کارگروه استانی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اظهار کرد: این کارگروه با مشارکت دستگاه‌های عضو، تبادل اطلاعات و اجرای اقدامات مشترک، نقش مؤثری در شناسایی فعالیت‌های اقتصادی پنهان، کشف پرونده‌های مهم فرار مالیاتی و صیانت از حقوق عمومی ایفا کرده است.

وی فرار مالیاتی را یکی از مهم‌ترین موانع تحقق عدالت اقتصادی دانست و گفت: مقابله با این پدیده علاوه بر افزایش درآمدهای عمومی دولت، زمینه رقابت سالم اقتصادی را فراهم کرده و از مؤدیان قانون‌مدار حمایت می‌کند. همچنین توزیع عادلانه‌تر بار مالیاتی در جامعه را به دنبال دارد.

مدیرکل امور مالیاتی کردستان در پایان با تأکید بر استمرار این روند خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی با تکیه بر فناوری‌های نوین، سامانه‌های هوشمند و همکاری بین‌دستگاهی، شناسایی مؤدیان پرریسک و مقابله با فرار مالیاتی را با جدیت دنبال می‌کند و این رویکرد در سال‌های آینده نیز با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام/

آخرین اخبار