کاهش سطح آب، تهدیدی برای دریانوردی در خزر

معاون راه و شهرسازی و و مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: پایین آمدن سطح آب دریا در آینده می‌تواند به عنوان تهدیدی برای کشتی‌های بنادر باشد و باید با همکاری کشورهای حاشیه خزر تدابیری برای حل این مشکل پیدا کنیم.
کد خبر: ۱۳۰۲۱۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹ 16 November 2015
به گزارش تابناک مازندران، محمد سعیدنژاد امروز در هفتمین اجلاس مشترک مدیران بنادر کشورهای ساحلی حوزه دریای خزر که در هتل سالاردره ساری برگزار شد، گفت: دریای خزر توسط 5 کشور احاطه شده است و در سال 2014 جمعیت کشورهای این حوزه بالغ بر 342 میلیون نفر گزارش شده است.
وی افزود: مجموع مساحت کشورها حدود 22 میلیون کیلومتر مربع است که حاکی از تسلط آنان بر اراضی طبیعی و اراضی جهانی است.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به وجود ظرفیت‌های کشورهای حوزه دریای خزر تصریح کرد: حدود 6 میلیارد دلار  حجم تجاری آین 5 کشور است که چندان رضایت‌بخش نیست.
وی با اشاره به اینکه توسعه حمل و نقل در دریای خزر مستلزم توسعه، دسترسی بنادر این حوزه به آبهای بین‌المللی، توسعه بنادر و.. است، افزود: با توجه به اینکه ایران در توسه بنادر سرمایه‌گذاری  خوبی داشته می‌توان به اهمیت حضور ایران پی برد.
سعیدی‌نژاد با اشاره به نقش محوری ایران در ارتباط کشورهای حاشیه دریای خزر به  آبهای آزاد، اظهار کرد: ایران به سرمایه‌گذاری کلان در برخی از کشورهای منطقه پرداخته و با توجه به نقش ایران در راهیابی کشورهای حاشیه دریای به دریای آزاد می‌تواند تاثیر بسزایی در ارتباط این کشورها با بازار جهانی داشته باشد.
وی افزود: هر چند توسعه تجارت و دریانوردی از اهمیت بالایی برخوردار است لیکن صیانت ار محیط زیست این دریا  حائز اهمیت ویژه است.
مدیر عامل سازمان بنادر  و دریانوردی با بیان اینکه برای افزایش ایمنی در پهنه دریای خزر و نگهداری  و توسعه پایدار و رعایت الزامات زیست محیطی لازم است، گفت: امید است این نشست درباره توسعه همکاری حمل ونقل دریایی توسعه همکاری بازرگانی دریایی بتواند به منظور افزایش ارتباطات به تفاهم جدید نائل شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح‌های توسعه و گسترش ناوگان این حوزه لازم است و ضروری است برای اشتراک‌گذاری اطلاعات دریانوردی و تدوین برنامه مشترک به منظور انجام طرح توسعه مشترک  نشست مدیران دریایی نیز برگزار شود.
سعید‌نژاد گفت: پایین آمدن سطح آب دریا در آینده می‌تواند به عنوان تهدیدی برای کشتی‌های بنادر باشد و باید تدابیری برای حل این مشکل پیدا کنیم.
وی توسعه پایدار را در گرو منافع مشترک اقتصادی دانست و افزود: باید ساختار اقتصادی حقوقی را  بین کشورهای حوزه دریای خزر بازطراحی شود تا توسعه و رفاه منطقه را به ارمغان آورد.
مدیر عامل سازمان بنادر  و دریانوردی بیان کرد:  پس از توافق جمهوری  اسلامی با 5+1 درباره برنامه هسته‌ای تحریم‌های بین المللی در حال رفع شدن است و گشایش قابل توجهی در روابط ایران با کشورهای دیگر  انجام شده است.
وی افزود: اولویت اصلی در توسعه روابط خارجی با کشورهای همسایه از جمله با کشورهای حوزه دریای خزر است.
مدیر عامل سازمان بنادر  و دریانوردی گفت: محورهای اصلی فعالیت در این اجلاس بر همکاری دو و چندجانبه، افزایش سطح همکاری‌ها در زمینه حفظ محیط زست و افزایش ایمنی است.
 

خبرگزاری ایسنا منطقه مازندران

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار