شیر مادر چگونه به سلامت نوزاد کمک می کند؟

مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قم گفت: تغذیه موفق کودک با شیر مادر آغاز می شود که این تغذیه نیاز به اطلاعات دقیق و کافی مادران دارد.
کد خبر: ۴۷۱۱۱۷
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۱ 02 August 2017
به گزارش تابناک قم، دکتر مریم خاکبازان با گرامیداشت هفته جهانی تغذیه با شیرمادر همزمان با 10 الی 16 مرداد ماه عنوان کرد: تغذیه موفق کودک با شیر مادر آغاز می شود که این تغذیه نیاز به اطلاعات دقیق و کافی مادران دارد. 
 
مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قم افزود: در این راستا برگزاری کلاس های آموزشی قبل از تولد در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی می تواند در جهت فراگیری روش های صحیح تغذیه کودک مفید باشد. 
 
وی خاطرنشان کرد: تغذیه های مصنوعی از طریق بطری و یا پستانک معایب زیادی دارد و مادران با روش های صحیح تغذیه کودک با شیر خودشان می توانند به سلامت نوزاد کمک کنند.
 
خاکبازان با اشاره به برخی از دغدغه ها پیرامون شیر مادر بیان کرد: امتناع شیر خوار از گرفتن سینه مادر یکی از دغدغه های جدی است که مهمترین علت آن عفونت های تنفسی نوزاد حتی بر اثر سرماخوردگی ساده باشد که موقع مکیدن ایجاد اشکال کند. 
 
وی اظهار داشت: ممکن است بیماری مادر تولید شیر او را کم کرده یا واکنش جهش شیر را مهار کرده یا داروها مزه شیرش را تغییر داده باشند همچنین در هوای گرم ممکن است شیر خوار از گرفتن پستان امتناع نماید.
 
مدیرگروه سلامت  جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قم گفت: باید توجه داشت کوچک بودن پستانها به میزان تولید شیر ربطی ندارد بلکه مکیدن مکرر موجب تولید بیشتر شیر می شود.
 
وی ادامه داد:شیر مادر در همه مراحل مفید است و در صورت ابتلا کودک به اسهال هرگز نباید شیر مادر را قطع کرد بلکه باید علاوه بر استفاده از محلول ORS تعداد دفعات شیر دادن را نیز افزایش داد.
 
خاکبازان بیان کرد:در زمان حاملگی قطع شیر دهی لازم نیست فقط ممکن است مقدار شیر مادر کاهش پیدا کند البته حاملگی مجدد با فاصله کم مخصوصا برای مادری که کودک شیر خوار دارد خوب نیست.
 
وی تصریح کرد:عدم تغذیه کودک با شیر مادر موجب می شود شیر خوار از فواید عاطفی تغذیه با شیر مادر و امنیت روانی ناشی از آن در دوران بلوغ محروم شوند و این امر در تکامل روانی واجتماعی کودک در آینده اثر می گذارد.
 
مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قم در مورد مضرات شیر مصنوعی یادآور شد: شیر مصنوعی به ویژه در فصل تابستان زود فاسد می شود ضمن اینکه ضریب هوشی شیرخوار کاهش می یابد.همچنین چاقی ناشی از مصرف شیر مصنوعی زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی ،مفصلی و دیابت در بزرگسالی است. 
 
وی عنوان کرد:مادران باید بدانند كه تغذيه‌ انحصاری با شيرمادر بعد از 6 ماهگی بهترین تغذیه است و سپس، شروع تغذيه‌ تكميلی آغاز می شود كه این امر رشد و تكامل مطلوب را فراهم می ‌سازد. 
 
خاکبازان تصریح کرد:شيرمادر منبع با ارزش و آماده‌ تغذيه‌ شيرخوار با مزايای بی ‌شمار كوتاه مدت و بلند مدت برای مادر و شيرخوار است.
 
وی گفت:برای شروع موفق تغذيه با شيرمادر و تداوم آن، ضروری است كه تمام مراقبين کودک و والدين از مزايای بی ‌شمار تغذيه با شيرمادر آگاه باشند و بدانند كه چگونه می ‌توانند به شيردهی مادر كمك كنند.
 
مدیرگروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان قم در پایان اظهار داشت:تحقيقات 20 سال گذشته، به طور مكرر اهميت تغذيه با شير مادر را از نظر مزايای اجتماعي، روانی، ايمونولوژيک، تغذيه‌ای و سلامت کودک در مقايسه با ساير جايگزين‌های آن نشان داده است و موجب بهبود سلامت و تكامل شيرخواران، كودكان و نوجوانان می گردد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار