وزیر نیرو:

اختصاص 10 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تسریع در پروژه های آبی در کشور

تابناک آذربایجان غربی - وزیر نیرو گفت: با نامه رییس جمهوری و موافقت رهبر معظم انقلاب، 10 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تسریع در پروژه های آبی در کشور اختصاص یافت.
کد خبر: ۱۰۷۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۸ 06 October 2015

حمید چیت چیان روز سه شنبه در آیین آغاز حفاری مکانیزه انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه که در شهر نقده برگزار شد، افزود: هیات دولت تدبیر و امید در نخستین جلسات خود، کارگروه دریاچه ارومیه را تشکیل داد و ستاد ویژه ای در این خصوص شکل گرفت که این امر با توجه به وضعیت بسیار سخت و دشوار این دریاچه بود.

وی اضافه کرد: با توجه ویژه دولت جلسات بسیار زیادی با حضور کارشناسان داخلی و خارجی و متخصصان برای بررسی روند احیای دریاچه ارومیه برگزار شد که نتیجه آن 27 پروژه اصلی برای احیای دریاچه بود که با تصویب به موقع، اجرای آنها به ترتیب آغاز شده است.

وی اظهار کرد: یکی از طرح های اجرایی در این خصوص، طرح انتقال آب حوضه به حوضه بود که امروز بلندترین گام این پروژه با آغاز حفاری مکانیزه تونل انتقال آب برداشته می شود.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه بسیاری از این پروژه ها زمان بر هستند، ادامه داد: عملیات قابل توجهی برای احیای دریاچه ارومیه در این منطقه آغاز شده ولی ماهیت آن، طولانی مدت بودن برخی پروژه هاست که توجه ویژه مردم را می طلبد.
چیت چیان در ادامه به معضل آب و اهمیت آن در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت این مساله با نامه رییس جمهوری و موافقت رهبر معظم انقلاب، 10 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تسریع در پروژه های آبی در کشور اختصاص یافت.

وی افزود: در حال حاضر این منابع مالی در اختیار وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی قرار گرفته و اقدامات گسترده ای در جای جای کشور جریان دارد.

وی آذربایجان غربی را از کانون های اصلی فعالیت دولت در حوزه آب در کشور عنوان کرد و ادامه داد: احداث سد سیلوه از جمله طرح های مهم در این خصوص در این استان است که زمینه اختصاص آب به 12 هزار هکتار از زمین های این منطقه را فراهم کرده و ضمن توسعه، اشتغال قابل توجهی را نیز برای مردم این بخش ایجاد می کند.
وزیر نیرو با قدردانی از دست اندرکاران اجرای پروژه حفاری تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه اظهار کرد: امیدواریم این پروژه تا ابتدای سال 98 به اتمام رسیده و اثرات آن در دریاچه ارومیه آشکار شود.
چیت چیان گفت: باید توجه داشت که نتایج این پروژه منحصر به احیای دریاچه ارومیه نخواهد بود و همه منطقه از این امر تاثیر می پذیرند.

سید محمدرضا رضازاده مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نیز در این آیین با ارائه گزارشی از پروژه حفر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه افزود: این پروژه از 19 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
وی اضافه کرد: 16 هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شده که چهار هزار میلیارد ریال آن با توجه ویژه دولت اختصاص یافته است.

وی تاکید کرد: در کنار اجرای طرح های انتقال آب ، مردم نیز باید در مصرف آب صرفه جویی کنند و در حفظ این سرمایه ملی بکوشند.

در این آیین، دستگاه مکانیزه حفار تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه با حضور وزیر نیرو آغاز به کار کرد.
دستگاه حفار مکانیزه تونل انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه در راستای انتقال سالانه 650 میلیون متر مکعب آب به دریاچه خریداری و به آذربایجان غربی منتقل شده است.

انتقال این ماشین عظیم الجثه زمان توسط 60 تریلی در مسیرهای مختلف صورت گرفته بود.

این دستگاه می تواند ماهانه 500 تا 550 متر را حفر کند و در چهار سال 20 کیلومتر مسیر به این طریق حفر می شود.
دریاچه ارومیه در وسعتی به میزان 500 هزار هکتار، با حجم آب حداکثری 32 میلیون متر مکعب که در اواسط دهه 70 روی داد، امروزه با مشکل جدی کم آبی رو به رو شده به طوری که حجم آب آن به کمتر از یک میلیارد متر مکعب رسیده است.

در حال حاضر تراز این دریاچه حدود 1270.08 متر بوده که از سال گذشته نزدیک به 10 سانتی متر کمتر است.
برای رسیدن به تراز اکولوژیک 1274.1 متری که به تراز اکولوژیک معروف است، باید افزون بر 13 میلیارد متر مکعب آب وارد این دریاچه شود.

به همین منظور دولت تدبیر و امید، از نخستین روزهای فعالیت خود احیای دریاچه ارومیه را در دستور کار خود قرار داد و قرار است در پایان یک برنامه 10 ساله تراز اکولوژیک دریاچه محقق شود.

منبع: ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار