جنگل و مرتع کهگیلویه و بویراحمد چگونه بر باد می‌رود؟

کد خبر: ۸۱۲۶۲۶
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۴ 09 January 2020
تصمیمات فرا قانونی و غیر قانونی درصد بالایی از وضعیت ناخوشایند را در استان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کرده و مسوولان به جای اینکه روز به روز قانون‌مندتر عمل کنند قدم معکوس برمی‌دارند.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، فارس نوشت : اگر برای عقب‌ماندگی و عدم توسعه استان کهگیلویه  بویراحمد و دلایل آن پازلی ترسیم کنیم دلیل چنین وضعیتی در استان به یک مورد و دو مورد ختم نمی‌شود بلکه ده‌ها و بلکه صدها دلیل برای عقب‌ماندگی کهگیلویه و بویراحمد در این پازل ردیف می‌شود.
از تداخل وظایف قوا در استان گرفته و دخالت همه جانبه نمایندگان مجلس در امور مختلف تا بی‌عدالتی‌ها و بی انصافی‌ها در چینش مدیران و ذبح تخصص و تعهد و همچنین طایفه‌گرایی و قوم‌گرایی و استخدام فله‌ای و تصمیمات فرا قانونی و غیر قانونی و همه و همه دست به دست هم داده تا استان کهگیلویه و بویراحمد روی خوش نبیند و از قافله توسعه کشور فرسنگ‌ها عقب بیفتد.
تصمیمات فرا قانونی و غیر قانونی درصد بالایی از چنین وضعیت ناخوشایند را در استان ایجاد کرده و مسوولان به جای اینکه روز به روز قانون‌مندتر عمل کنند قدم معکوس برمی‌دارند.
چنین وضعیعی در استان موجب شده تا نتوان آینده روشنی را برای کهگیلویه و بویراحمد ترسیم کرد که یکی از نقاط کور آینده مربوط به وضعیت جنگل‌ها و مراتع استان است.
وقتی در نشستی مانند ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که مکانی مهم جهت تصمیم‌گیری در زمینه رفع مشکل واحدهای تولیدی است مدیارن ارشد ادارات حضور پیدا نمی‌کنند به زیردستان مصوباتی تحمیل می‌شود که برای آینده استان خوشایند نیست.
در آخرین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان کهگیلویه و بویراحمد که به ریاست معاون اقتصادی استاندار برگزار شد یکی از موارد تصمیم گیری در خصوص واحدهای تولیدی شن و ماسه و سنگ لاشه ساختمانی بود که منابع طبیعی به دلیل جنگلی بودن منطقه اجازه ایجاد راه ارتباطی را به واحد تولیدی نداده بود.
منابع طبیعی در این نشست معتقد بود که بدون از این که جنگلی نابود شود و  درختی قطع گردد راه‌های دیگری جهت دسترسی این واحد تولیدی وجود دارد اما از آن سو مدیر واحد تولیدی و برخی اعضا نظری دیگر داشتند و معتقد بودند باید اجازه ایجاد راه ارتباطی در دل جنگل به این واحد تولیدی داده شود!.
صمیمی‌دوست معاون استاندار هم در این نشست علی‌رغم مخالفت صریح کارشناسان منابع طبیعی استان دستور داد که هر آن چه را که واحد تولیدی به آن نیاز دارد در اختیار قرار دهند!.
در حاشیه این نشست و با سوالی که از کاشناس منابع طبیعی استان حاضر در جلسه داشتیم معلوم شد که با تصمیم قاطعانه‌ و غیر کارشناسی که آقای معاون استاندار صادر کرد 4000 متر مربع از جنگل‌های منطقه باید تخریب شود.
تنها راهکار آقای معاون استاندار هم این بود که به ازای قطع هر درخت و بوته‌ای توسط این واحد تولیدی در نقطه ای دیگر درخت کاشته شود.
حال باید به انتظار نشست و دید که این واحد تولیدی چگونه و در کجا و با چه تضمینی تخریب 4000 متر مربع عرصه جنگلی و مرتعی را جبران خواهد کرد.
به گزارش فارس این گونه است که برخی کارشناسان اعتقاد دارند ظرف 10 تا 15 سال آینده تنها باید درختان بلوط و جنگل‌های استان را در خواب و رؤیا دید و دیگر وجود خارحی برای آن نباید تصور کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار