آیین رونمایی از آثار آیت الله احمد بهشتی با عنوان آیت بهشت برگزار شد.
کد خبر: ۱۱۰۲۳۸۶
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰ 27 April 2023

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درآیین رونمایی از آثار آیت الله احمد بهشتی با عنوان آیت بهشت گفت: یکی از نکاتی که در تاریخ نگاری انقلاب و تاریخ‌نگاری جبهه متدیین مطرح است این است که در موضوع نگارش و روایت تاریخ عقب بودیم.
وی افزود: اگر اقدامات انجام شده و اتفاقات رخ داده مکتوب و در مورد آن‌ها صحبت نشود به مرور زمان و در فرآیند‌های تاریخی با فضایی مواجه خواهیم شد که این اقدامات با انکار و تغییر مواجه می‌شوند.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بیان کرد:آیت الله احمد بهشتی یک شخصیت علمی و انقلابی هستند که مرور خاطراتشان تنها مرور خاطرات ایشان نیست بلکه با خواندن خاطرات ایشان گویا یک دور تحولات تاریخ انقلاب را به صورت خلاصه و چکیده می‌خوانیم. برخی تحولات خارجی و تحولات پس از انقلاب را می‌توان در خاطرات ایشان تجربه کرد؛ لذا فراهم شدن این فضا را فرصتی برای تمجید از یک شخصیت دینی و انقلابی می‌دانم که نیاز جامعه امروز ماست.
وی ابراز کرد: جای تشکر دارد که ایشان در کنار فعالیت‌های علمی، فقهی و اخلاقی فرصتی برای نگاشتن و مکتوب کردن خاطرات خود کرده‌اند. این کتاب‌ها که تقدیم جامعه علمی و فرهنگی شده به عنوان منبعی در حوزه تاریخ انقلاب خواهد بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یادآور شد: شبکه فرهنگی کتابخانه‌های عمومی شبکه فرهنگی گسترده، اثرگذار، قابل بهره‌برداری و پیش‌برنده است و انشالله ما در بهره‌برداری از این شبکه موفق باشیم.

وی گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا کتاب‌های تاریخی در فضای کتابخانه‌های عمومی کتاب‌های تاریخی قرار بگیرد. البته داده‌ها و اطلاعات مرجع در حوزه تاریخ انقلاب برای کودکان و نوجوانان باید فرآوری شود. ما در این موضوع ضعف داریم. در واقع در تبدیل این اطلاعات برای نسل جدید باید بیشتر کار کنیم. نیاز به همت همگانی و همراهی عمومی در این مسیر داریم.
رمضانی در رابطه با جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: این جشنواره حدود ۱۳ سال است که برگزار می‌شود و بزرگترین رویداد فرهنگی با موضوع کتاب بوده و در۲ دوره اخیر بیش از یک میلیون نفر شرکت‌کننده داشته است.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از شرکت کنندگان کودکان و نوجوانان هستند ادامه داد: در سال گذشته یک‌میلیون و ۴۰ هزار شرکت کننده داشته و جزو معدود برنامه‌های است که افراد به صورت خانوادگی و گروهی امکان شرکت در آن را دارند. در واقع این جشنواره یک کار گسترده، عمیق و اثرگذار در حوزه فرهنگی است که تمام تلاش خود را برای گسترش و به روزرسانی این رویداد به کار گرفته‌ایم.


آیت الله احمد بهشتی عضو مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم گفت: برگزاری این برنامه‌ها موجب می‌شود تا جوانان، طلاب و دانشجویان ما بر سر شوق بیایند، مشکلات زندگی را پشت سر گذاشته و در آینده برای جهان بشریت مفید و موثر باشند.
آیت‌الله بهشتی افزود: اگر امروز چیزی دارم از همنشینانی بوده که داشته ام و این لطف خداوند است که بتوانم خدمات ناقابلی را به اسلام، انقلاب و نظام ارائه کنم.

وی بیان کرد: مدیون سه نفر از اساتید از جمله استاد مطهری و امام خمینی (ره) هستم؛ به طلاب توصیه می‌کنم که قلم داشته، بنویسند، صحبت کنند و به منبر بروند.

محمد حسین فیروزی مدیر کل کتابخانه عمومی استان فارس هم گفت: امروز اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس این افتخار را دارد برای سومین نوبت از آثار استاد اخلاق آیت الله بهشتی رونمایی کند؛ پیش از این در آبان ماه سال‌های ۹۵ و ۹۷ بود که از آثار ایشان رونمایی شد؛ در نخستین مراسم رونمایی از آثار آیت الله بهشتی ۸۳ اثر از ایشان منتشر شده بود رونمایی و امروز دو اثر از ایشان با عنوان ماه در محاق و حکمت و سیاست رونمایی شد.
وی ادامه داد: در این آیین از دو مرتبط با آیت الله بهشتی با عنوان ماه در محاق که سیری در سیره اخلاقی امام حسن عسکری (ع) است و کتب‌های حکمت و سیاست که مجموعه خاطرات آیت الله بهشتی است، رونمایی شد؛ این ۲ کتاب خصوصیات مختلفی داشته و کتاب ماه در محاق امروز جزو منابع جشنواره کتابخوانی رضوی است.
فیروزی افزود: در این دوره کتاب استاد جزء منابع جشنواره است و در تمام کتابخانه‌های عمومی کشور سراسر کشور که بیش از ۳۵۰۰ کتابخانه است این کتاب ترویج می‌شود.
وی با اشاره به کتاب حکمت و سیاست افزود: این کتاب مجموعه خاطرات شخصیت‌های آیت الله بهشتی بوده که اثری مهم برای شیراز و فارس بوده است.
مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی فارس اظهار کرد: آیت الله بهشتی از دوران جوانی در مسیر کتاب قدم گذاشت و امروز بیش از ۱۰۰ جلد کتاب توسط انتشارات مطرح کشوری به چاپ رسیده است.
آیت الله احمد بهشتی در سال ۱۳۱۴ در روستای میانشهر از روستا‌های بخش «شیبکوه» شهرستان فسا در خانواده‌ای روحانی متولد شد. پدر ایشان، مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ عبدالمجید بهشتی در میانده و روستا‌های بخش کردیان جهرم اقامه نماز جمعه و جماعات می‌کرد و از طریق منبر به وعظ و خطابه و ارشاد مردم می‌پرداخت. چهارم، پنجم، ششم، و هفتم کتاب الاشارات و التنبیهات شیخ الرئیس» در چهار جلد، «تآملات کلامی و مسائل روز»، «گوهر و صدف دین»، «زلال حکمت» ـ که این سه جلد به همت فرزند ایشان حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید بهشتی ویرایش و تدوین شده، «فلسفه دین»، «وحیانیت و عقلانیت عرفان از دیدگاه امام خمینی» از جمله آن هاست.

در زمینه فقه و اصول نیز آثار متعددی دارند که برخی منتشر شده و برخی در دست تکمیل و چاپ است، از قبیل: «النمرقه الوسطی فی شرح خمس عروه الوثقی»، «فقه مقدماتی» در سه جلد، «فقه تخصصی» در دو جلد «رساله توضیح المسائل» و غیره.

شرح کامل نامه‌های نهج البلاغه تحت عنوان: «شرح اندیشه سیاسی ـ تربیتی علوی در نامه‌های نهج البلاغه» در هشت جلد نیز از دیگر آثار قلمی آیت الله بهشتی است.

آیت الله بهشتی، صد‌ها مقاله علمی و تحقیقی در حوزه‌های مختلف تفسیری، فلسفی، کلامی، فقهی، اصولی، تربیتی، سیاسی و مانند آن در مجلات معتبر به چاپ رسانده اند. به علاوه، دیوان اشعارمعظم له نیز در دست تدوین و آماده سازی برای چاپ و انتشار است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار