/گزارش/
تنها سه روز تا برگزاری سومین نمایشگاه و جشنواره فناوری های نو و پیشرفته تبریز باقی مانده است. نمایشگاه بین المللی تبریز به میزبانی منطقه ویژه علم و فناوری در انتظار نخبگانی است که بار دیگر با حضور خود در این نمایشگاه، فناوری های نو و پیشرفته تولید شده در یکسال گذشته را در معرض نمایش مردم، شرکت های تولیدی و بخصوص شرکت های دانش بنیان قرار می دهند.
کد خبر: ۱۲۶۸۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰ 10 November 2015
به گزارش تابناک تبریز، نخبگان نیز با حسی سرشار از امید ووطن دوستی نهایت تلاش خود را به کار گرفته اند تا در این دوره از نمایشگاه خوش درخشیده و بتوانند با تجاری سازی طرح های خود نیازهایی از ایران اسلامی را رفع کرده، بیکاران را صاحب کار کرده و وابستگی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به سایر کشورهای خارجی را کاهش دهند.

استاندار آذربایجان‌شرقیدر این خصوص گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، حمایت از شرکت های دانش بنیان را یکی از مهم ترین اولویت های خود می داند می گوید: آذربایجان شرقی از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه چهارم را در کشور دارد و در دو سال اخیر موفقیت‌های بزرگی در این حوزه حاصل شده است.

اسماعیل جبارزاده می افزاید: برگزاری نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته تبریز در سال گذشته ثابت کرد که این استان حرف‌های زیادی در حوزه فناوری‌ها نو برای گفتن دارد. ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در تبریز هم یکی دیگر از نشانه‌های جایگاه بالای این استان در حوزه علم و فناوری است.

وی با بیان اینکه تصویب این منطقه یکی از نفحات دولت تدبیر و امید است و ثمرات زیادی در همه بخش‌های استان به دنبال خواهد داشت تصریح می کند: ما باید از این فرصت به خوبی استفاده کنیم. ایجاد این منطقه می‌تواند موجب تحرک در بخش صنعت، تولید و خدمات شود و خوشبختانه در این خصوص هماهنگی و همدلی خوبی بین بخش خصوصی و مسوولان اجرایی استان وجود دارد.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه می دهد: با استقرار این منطقه بیش از 500 هکتار زمین در اختیار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان قرار می‌گیرد و دولت تدبیر و امید نیز مصمم به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات است.

جبارزاده در ادامه سخنان خود خاطر نشان می کند: وظیفه ما به عنوان مسئولان دولتی، اخذ مجوز این منطقه و طی مراحل اداری آن تا مرحله راه‌اندازی است و این دانشگاه‌ها و بخش خصوصی هستند که باید این منطقه را اداره کنند. این منطقه متعلق به دانشگاهیان و بخش خصوصی است و برنامه‌ریزی برای فعالیت آن باید توسط دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی انجام شود. منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی نعمتی برای استان است و باید قدم‌های جدی برای استفاده از این امتیاز ویژه برداشته شود.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه این نمایشگاه قدم موثری در جهت حرکت استان به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است ابراز می کند: برپایی این نمایشگاه بستر مناسبی برای تجاری سازی ایده‌ها و فناوری‌های جدید است و به عنوان یک فن‌بازار بزرگ نیز محسوب می‌شود.

وی اظهار می کند: در این نمایشگاه سعی خواهیم کرد دست محققان و پژوهشگران را در دست صاحبان صنایع و شرکت‌های تولیدی قرار دهیم و از این طریق، شاهد رشد و توسعه استان در زمینه فناوری‌های نو باشیم. تعداد طرح‌های ارایه شده در این دوره از نمایشگاه نسبت به دوره قبل بیش از 50 درصد افزایش یافته است که نشانه پیشرفت بخش علم و فناوری در استان است و امیدواریم تعداد زیادی از این طرح‌ها به مرحله تجاری‌سازی برسند.

جبارزاده می گوید: با توجه به این که یکی از مشکلات حوزه فناوری، آشنا نبودن محققان با بازار و نحوه فروش محصولات دانش‌بنیان و همچنین سردرگمی صاحبان صنایع در تامین نیازهای فناورانه خود است، برپایی این نمایشگاه و ایجاد یک فن‌بازار منطقه‌ای در کنار آن می‌تواند بستر ارتباط محققان و پژوهشگران با صنعتگران و تولیدکنندگان باشد.

مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی تبریز نیز در تبیین فعالیتهای منطقه ویژه علم و فناوری می گوید: در سال های گذشته بر اساس تصمیم دولت، کریدورها به مناطق ویژه علم و فناوری تغییر نام دادند که در حال حاضر پنج استان در کشور دارای این مناطق هستند.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی هرچه بیشتر رسانه ها و ارائه آموزش های لازم به مردم و حتی مسئولان در راستای افزایش آگاهی های آن ها از مزایای منطقه ویژه علم و فناوری تصریح می کند: استان آذربایجان شرقی در بحث مناطق ویژه علم و فناوری تا کنون اقدامات بسیار خوبی انجام داده است، بطوریکه چندین طرح در حوزه اقتصاد دانش بنیان از این استان توسط مرکز انتخاب و به استان های دیگر ابلاغ شده است تا در سایر استان ها نیز چنین طرح هایی اجرایی شود.

به گفته وی، چشم انداز تعریف شده برای منطقه ویژه علم و فناوری این است که آذربایجان شرقی را با محوریت شهر تبریز به شهری که موتور توسعه اقتصاد دانش بنیان و موتور پیشتاز در علم و فناوری کشور باشد تبدیل کنیم.

جهانگیری ادامه می دهد: در این چشم انداز،تبریز به عنوان قطب علمی و فناوری کشور شناخته می شود که نتیجه و خروجی آن برای جامعه، اقتصادی دانش بنیان، شهری خلاق و دانایی محور است.

به گفته وی منطقه ویژه علم و فناوری استان در آینده ای نزدیک با ساخت یک انیمیشن ویژگی های یک شهر خلاق و دانایی محور را نشان خواهد داد.

راه اندازی یک سایت و نظر سنجی از مردم در مورد ویژگی های شهر تبریز در 10 سال آتی از دیگر فعالیت های پیش روی منطقه ویژه علم و فناوری است که جهانگیری به آن اشاره می کند.

وی داشتن صنایع های تک را یکی از مهم ترین مولفه های یک شهر خلاق می داند و می گوید: به عنوان مثال در شهر خلاق که مجهز به صنایع های تک باشدسیستم برق نیز به صورت وایرلس بوده و تیر برق هایی در خیابان ها وجود نخواهد داشت و تلفن ها نیز به صورت امروزی و سیمی نخواهد بود، و این ها چیزی است که ما برای استان می خواهیم.

جهانگیری از تمامی مدیران و مسئولان می خواهد که در تمامی برنامه ها و فعالیت های خود به اصول علمی و فناوری بیش از پیش توجه کرده و در راستای دستیابی هرچه بیشتر به اقتصاد دانش بنیان تلاش کنند.

وی با انتقاد از توجه صرف دانشگاه ها به تولید مقالات و فعالیت های علمی ابراز می کند: نگرش دانشگاه ها نیز باید به سمت اقتصاد دانش بنیان و کارآفرینی تغییر یافته و بخشی از نیازمندی های آنان از طریق پژوهش های کاربردی تامین شود تا دانشگاه ها برای خود کارآفرینی و درآمد زایی بکنند.

وی می افزاید: "تا کی باید شیر نفت کشور را به دانشگاه ها وصل کنیم و بدون توجه به محدودیت اعتبارات دولتی، تمام نیازمندی های آنان را از این طریق تامین کنیم؟."

منطقه ویژه علم و فناوری حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه

جهانگیری منطقه ویژه علم و فناوری را حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه می داند و تصریح می کند: صنعت برای توسعه خود باید از ظرفیت علمی و فناوری دانشگاه ها بیش از پیش استفاده کند تا هر روز قیمت محصولات تولیدی خود را کاهش و کیفیت را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه ارتباط واقعی صنعت و دانش در کشور محقق نشده است، ادامه می دهد: در حال حاضر، دانشگاه راه خود را می رود و صنعت راه خودش را.

به گفته وی با مقاله نوشتن صرف نمی توان مشکلات کشور را حل کرد و انتظار پیشرفت در حوزه صنعت و سایر حوزه ها را داشت.

نماینده استاندار در حوزه فناوری و اقتصاد دانش بنیان، یکی از مهم ترین اهداف این نهاد را ایجاد هم افزایی هرچه بیشتر بین نهادها و موسسات آموزشی، اجرایی و بخش خصوصی می داند و می گوید: ارتقای کیفی محصولات تولیدی در جامعه، افزایش هماهنگی و پرهیز از موازی کاری های موجود از دیگر اهداف ما در این منطقه است .

وی توجه به قانون مالکیت معنوی و حق کپی رایت در ایران را ضعیف می داند و می افزاید: متاسفانه در حال حاضر تضمینی برای جلوگیری از سرقت فناوری در کشور وجود دارد و حتی برخی از افرادی که مخترع و ایجاد کننده فناوری هستند نگران آینده طرح های خود هستند.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد سیستم ارزش گذاری فناوری در کشور و توجه کافی به قانون مالکیت معنی تصریح می کند: باید نهاد ها و متخصص هایی داشته باشیم باشد که ارزش گذاری فناوری های ایجاد شده در کشور را در مکان هایی با عنوان مکان های خرید و فروش فناوری، مستدل و ارزیابی کنند.

جهانگیری با انتقاد مجدد از عملکرد برخی دانشگاه ها می افزاید: دانشگاه ها نباید همچون بنگاه های اقتصادی فقط و فقط به فکر تامین هزینه و کسب سود خود باشند بلکه باید در جذب دانشجویان و حتی ایجاد رشته های مختلف در مقاطع تکمیلی به نیازمندی های بومی و ملی بیش از پیش توجه کنند.

لزوم تعریف مکانیسمی برای کارآفرین کردن دانشگاه ها

وی اظهار می کند: شیر نفت را به دانشگاه‌ها بسته، اکثر نیازهای آنها را از طریق بودجه های دولتی رفع کرده و با نوشتن و چاپ مقالات، حقوق هیات علمی را افزایش داده ایم. طبیعی است دانشگاه در این شرایط فقط به تامین منافع فکر کند. اگر سازوکاری تعریف می کردیم که دانشگاه، با اراده راهکارهایی برای رفع مشکلات ارائه می کرد و ثروتمندتر می شد. دولت باید ابتدا مکانیسمی ایجاد کند تا دانشگاه به سمت کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان هدایت کند.

وی ادامه می دهد: در بحث علم و فناوری کافی است که به یک تعداد نشان دهیم از این طریق می توان پول و سود کسب کرد. یک تعداد به فناوری دست می یابند یک تعداد نیز سرمایه دارند ما می خواهیم این دو قشر را با یکدیگر مرتبط کرده تا با ایجاد هم افزایی هرچه بیشتر ایده های خوب را عملیاتی کنیم.

به گفته جهانگیری، تولید کنندگان محصولات دانش بنیان در کشور باید بیش از پیش از سیاست های تشویقی و وام های کم بهره دولتی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه عملکرد دولت یازدهم در مهار تورم، بسیار خوب بود ادامه می دهد: دولت تدبیر و امید بعد از استقرار خود، پرداخت وام های غیر ضروری را در راستای کنترل نقدینگی موجود در جامعه متوقف کرد در حالی که ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان را بیش از پیش افزایش داد.

وی تصریح می کند: عملکرد استان در جذب بودجه برای تولید محصولات دانش بنیان بسیار ضعیف است. سال گذشته بیش از دو میلیارد تومان اعتبار در زمینه تخصیص به شرکت و محصولات دانش بنیان اختصاص یافت که از این مقدار فقط 250 میلیون تومان توانستیم جذب کنیم.

وی از مخترعان می خواهد که به فکر اختراع طرح هایی باشند که نیازی از نیازهای کشور را رفع کرده و وابستگی به سایر کشورها را کاهش دهد و می گوید: شرکت ها پس از طی مراحلی با رعایت استاندارهای لازم تبدیل به دانش بنیان می شوند. لزوما هر مخترع نمی تواند و نیاز نیست که مورد حمایت واقع شود ما می گوییم آن فناوری که بتواند نیازهای کشور را رفع کرده و حتی در بعضی شرایط برای کشور، ارزآوری داشته باشد واجد شرایط لازم برای حمایت دولتی است.

جهانگیری از نخبگان و محققان می خواهد که قبل از ایجاد یک فناوری، بازار آن را به خوبی مطالعه کنند.

نخبه کسی است که دردی از درد کشور دوا کند

وی با بیان اینکه با تمام توان از فناوری هایی که تولید ثروت کرده و نیاز کشور را رفع کنند حمایت می کنیم می افزاید: مقاله نویسی صرف هنر نیست و نخبه آن است که دردی از در کشور را با هر سطح فکری و علمی دوا کند. نخبه باید با عوام فرق داشته و حرف عوامانه نزند و هدایتگری مهم ترین امور جامعه را بر عهده داشته باشد.

نماینده استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به برگزاری سومین نمایشگاه و جشنواره فناوری‌های نو و پیشرفته تبریز "ربع رشیدی" از 21 تا 24 آبان سال جاری می گوید: این دوره از نمایشگاه متفاوت تر از دوره های قبل و به صورت تخصصی برگزار می شود و هدف از آن بازرایابی، ورود به صنعت و تجاری سازی است.

ما باید ناباوری را به اعتماد به نفس و باور تبدیل کنیم

رییس دانشگاه تبریز نیزدر گفت‌وگو با ایسنا اظهار می کند: در ارتباط با برگزاری نمایشگاه، یکی از ضروری ترین کارها این است که فعالیت های استان در تمامی بخش های علمی، صنعتی، اقتصادی و ... در معرض نمایش گذاشته شود و مردم عزیز از پژوهش ها و فعالیت های تحقیقی جوانانی که در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی انجام داده اند اطلاع یابند.

محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه ما باید ناباوری را به اعتماد به نفس و باور تبدیل کنیم ادامه می دهد: ما باید بتوانیم ضمن حمایت از نوآوران و افرادی که فناوری جدید تولید می کنندبه نیازهای کشور نیز پاسخگو باشیم.

به گفته وی طبق گزارشی که در جلسه ستاد راهبردی و اجرایی سومین نمایشگاه و جشنواره فناوری های برتر اعلام شد مشخص شد که برای جشنواره امسال هم تعداد طرح های فناورانه افزایش یافته و این روند در استان به عنوان یک نماد شاخص در حال رشد است و هم تعداد طرح هایی که تجاری سازی شده اند، روند رو به رشدی دارد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان از اولویت های دانشگاه تبریز است عنوان می کند: 58 شرکت دانش بنیان داریم که حدود 5 مورد از آن ها ثبت نهایی شده اند ولی یک تعداد در مرحله ارزیابی هستند. از جهت تعداد طرح ها و تعداد فعالیت های انجام یافته در این دانشگاه، بیشترین تعداد طرح ها مربوط به دانشگاه تبریز بود که امیدواریم امسال نیز بین شکل باشد.

رییس دانشگاه تبریز در ادامه سخنان خود می گوید: خوشبختانه روند کارهای علمی به لحاظ تاکید بر فناور بودن رو به ارتقا و نقش دانشگاه ها در حال حاضر تغییر است. دانشگاه هابه یک مرحله فراتر از پژوهش رسیده و می خواهند به دانشگاه کارآفرین تبدیل شوند و با تجاری سازی علم و دانش تجاری سازی شده، بتوانند برای کشور تولید ثروت کنند.

پورمحمدی ادامه می دهد: استان آذربایجان شرقی، با داشتن 5 درصد جمعیت کشور، از جهت تعداد شرکت های دانش بنیان و فناور، رتبه چهارم کشوری را دارد که رشد قابل توجهی نسبت به سال های گذشته دارد. ولی نباید به این آمار با توجه به صنعتی و علمی بودن استان، اکتفا کنیم هرچند این آمار خوب است ولی باید تلاش های خود را در این راستا افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه تعداد سفارشات از طرح های فناور کم است و نتوانستیم آن چنان که باید و شاید در بحث تجاری سازی های فناوری، نقش خوبی ایفا کنیم ابراز می کند: نمایشگاه می تواند این خلا را پر کرده و انقش مهمی در تجاری سازی و جذب مشتری ایفا کند.

وی تصریح می کند: هر کاری دو جنبه عرضه و تقاضا دارد. با برگزاری این نمایشگاه، دولت تدبیر و امید، سیاست عرضه ای را در حمایت از نخبگان انجام داده و منتظر تقاضای واحدهای تولیدی، صنعتی و .. هستیم.

به گفته پورمحمدی باید سیاستهایی در جهت تنویر افکار عمومی صورت گیرد و مشتریان نیز از این نمایشگاه بازدید کرده و در تجاری سازی آن نقش آفرینی کنند.

وی تصریح می کند: ما در عین حالی که باید نگرشی جامع به نوآوری های دنیای پیشرفته در ارتباط با تامین نیازها داشته باشیم. نگاه به درون است که در گذشته ما را از بحث های بحران و تحریم های اقتصادی نجات داد و از این پس نیز باید با این رویکرد پیش رویم.

وی در ارتباط با آینده منطقه ویژه علم و فناوری ابراز می کند: وجود منطقه ویژه علم و فناوری در این استان مایه مباهات است چون آذربایجان و تبریز مهد علم و ادب است.

پورمحمدی تصریح می کند: اگر بنا باشد توسعه همه جانبه را برای آینده استانمان شاهد باشیم باید به بحث علم و دانش بیش از پیش توجه کنیم. برای پیشبرد این امر وجود مرکز رشد، پارک علم و فناوری و منطقه ویژه علم و فناوری، جز غنیمت ها و کارهای با ارزش است و ایجاد این منطقه مهم تر و بهتر از آوردن 10صنعت پایه به استان است.

نمایشگاه فناوری‌های نو و پیشرفته تبریز به صورت تخصصی برگزار می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی گفت: امسال سومین نمایشگاه و جشنواره فناوری‌های نو و پیشرفته تبریز از 21 تا 24 آبان با عنوان 'ربع رشیدی' در بخش‌های تخصصی برگزار می‌شود.

نجف قراچورلو افزود: نمایشگاه‌های علم و فناوری کشور به صورت غیر تخصصی برگزار می‌شود و نتایج چندانی در بخش بازاریابی ندارد.

وی گفت: دولت تدبیر و امید انرژی خود را صرف حمایت از تشکیل شرکت‌های دانش بنیان کرده است و اجرای این نمایشگاه اقدامی در همین راستا به شمار می‌رود.

دبیر ستاد توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر آذربایجان‌شرقی، نمایشگاه را محلی برای عرضه توانمندی‌ها و ارائه ایده‌های نو دانست و گفت: نمایشگاه علم و فناوری باید محلی برای ارتباط صنعت، دانشگاه و بازار باشد و به نظر می‌آید که اگر بخشی از این سه وجه در این ارتباط حضور نداشته باشد، نتیجه مورد انتظار حاصل نمی‌شود.

قراچورلو، با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حیطه توسعه علم و فناوری در استان افزود: جهاد دانشگاهی استان در قالب ' مرکز فناوری در حوزه‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی' و ' ستاد انرژی‌های تجدید پذیر' در این نمایشگاه حضور می‌یابد.

رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، گفت: دو محصول با عناوین نیروگاه‌های پورتابل و آب شیرین کن به مرحله تجاری سازی رسیده است و تقاضای ثبت شرکت دانش بنیان را داده‌ایم که به زودی راه‌اندازی می‌شود.

همكاري با دانشگاه ها و مراكز پژوهشي یکی از مهم ترین اولویت های شرکت شهرک های صنعتی است

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان نیز در گفت‌وگو با ایسنا می گوید: سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران بنابر ماهيت توسعه اي آن و در راستاي ايفاي سهم خود در اجرائي نمودن توسعه كشور بر اساس اقتصاد دانش بنيان و اقتصاد مقاومتي اقدامات مناسبي را برنامه ريزي و به شركتهاي استاني اعلام کرده است.

محمد علی عسگری می افزاید: شركت شهركهاي صنعتي استان آذربايجان شرقي علاوه بر اجراء برنامه هاي ابلاغي ،اقدامات متعدد ديگري را در اين راستا برنامه ريزي و اجرا مي نمايد. بسياري از اين اقدامات در بين شركتهاي استاني منحصر به فرد بوده و به عنوان تجربه موفق به استانهاي ديگر منتقل مي شود.

وی ادامه می دهد: بر اساس مصوبه هاي شورا ي عالي عتف ، منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي داراي 7كانون اصلي و 7 پهنه فناوري است. بر اساس ظرفيت ها و پتانسيل هاي صنايع كوچك و متوسط استان و شهركهاي صنعتي، 2كانون اصلي و 6 پهنه فناوري در حوزه فعاليت و مسئوليت اين شركت قرار دارد.

وی در ادامه به پهنه هاي فناوري مصوب تحت مسئوليت و حوزه شرکت شهرك هاي صنعتي اشاره می کند که پهنه فناوري برق الكترونيك واقع در شهرك خصوصي سهند آذران ، پهنه فناوري لوازم خانگي واقع در شهرك خصوصي چاليش صنعت، پهنه فناوري واقع در شهرك صنعتي سليمي، پهنه فناوري واقع در شهرك صنعتي آخولا، پهنه فناوري چرم و صنايع چرم واقع در شهرك خصوصي چرمشهر، پهنه فناوري واقع در شهرك صنعتي بعثت که این پهنه ها را تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه شركت شهرك هاي صنعتي استان و منطقه ويژه علم و فناوري با عقد تفاهم نامه مشترك، چارچوب هاي اجرائي و وظائف و مسئوليت هاي متقابلی را توافق کرده اند ادامه می دهد: يكي از مولفه هاي افزايش سهم دانش در فعاليت هاي صنعتي و اقتصادي ،ارتقاء خوشه هاي صنعتي موجود به خوشه هاي فناور است که برنامه هاي عملياتي اين شركت نیز در همين راستا سازماندهي و اجرا مي شود .

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان تصریح می کند: با تصويب منطقه ويژه علم و فناوري و محور قرار گرفتن شركت شهرك هاي صنعتي، با لحاظ مفاهيم مورد نظر منطقه ويژه در خصوص موضوع و هم چنين عضويت مدير منطقه ويژه در شوراهاي راهبري خوشه ها، رويكرد هاي فعاليت خوشه ها بر ارتقای خوشه هاي فناور متمركز شده است.

عسگری می گوید: به عنوان مثال در خوشه هاي مبلمان، لوازم خانگي، كفش و قطعات خودرو برنامه های ارتقا در دست اجرا بوده و خوشه هاي آجيل و خشكبار تبريز و كشمش بناب ، ملكان و مراغه و ...با جهت گيري اولويت دادن به مباحث فناورانه در مرحله اجرا قرار دارد.

وی با بیان اینکه همكاري با دانشگاه ها و مراكز پژوهشي یکی از مهم ترین اولویت های شرکت شهرک های صنعتی است می افزاید: عقد تفاهم نامه سه جانبه با معاونت پژوهشي دانشگاه تبريز با محوريت دانشكده مكانيك ، انجمن قطعات خودرو و ماشين سازان و شركت شهرك هاي صنعتي در خصوص هدايت پايان نامه هاي تحصيلات تكميلي به سمت مشكلات و مسائل مبتلا به واحد هاي صنعتي، مساعدت اساتيد و اعضاء هيئت علمي دانشكده مكانيك با استفاده از تجهيزات و امكانات آزمايشگاهي و كارگاهي دانشگاه براي توسعه فعاليت هاي تحقيق و توسعه واحد هاي صنعتي ، همكاري و تعامل تنگاتنگ با واحد هاي صنعتي قطعه ساز و ماشين ساز براي بازديد هاي دانشگاهي و حضور اساتيد و دانشجويان در واحد هاي صنعتي، ايجاد كلينيك صنعت دانشگاه تبريز با همكاري اين شركت و تخصيص فضا در شهرك فناوري خودرو و مركز خريد خوشه هاي كفش و مبلمان جهت تعامل و ارتباط اعضاء هيئت علمي با تمامي گروههاي صنعتي و .. از مهم ترین فعالیت ها ما در این خصوص است.

به گفته وی تشکیل جلسه مشترك با معاونت پژوهشي دانشگاه شهيد مدني و با حضور روساي دانشكده هاي مختلف جهت حضور دانشگاه در شهرك شهيد سليمي و برنامه ريزي براي ارتباط بيشتر اعضاء هيئت علمي با هيئت مديره شهرك و واحد هاي صنعتي مستقر در آن و همچنين تخصيص فضا براي استقرار در ساختمان مركز خدمات فناوري و كسب و كار شهيد سليمي، جلسه مشترك با معاونت پژوهشي و اعضاء هيئت علمي دانشگاه صنعتي سهند و تفاهم براي ورود دانشگاه سهند به پروژه هاي پژوهشي اين شركت و همچنين واحد هاي صنعتي مستقر در شهرك هاي صنعتي، حضور در مراكز رشد، حضور مستمر و مؤثر شركت شهرك هاي صنعتي در كميته هاي راهبري و تصميم گيري مراكز رشد و فناوري دانشگاه تبريز و دانشگاه صنعتي سهند و حضور در كميته ارزيابي شركت هاي دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري از دیگر اقدامات انجام شده توسط این شرکت است.

عسگری معتقد است برگزاری سومین نمایشگاه فناوری های نو و پیشرفته در تبریز علاوه بر تجاری سازی کردن طرح های ارائه شده توسط نخبگان باعث حرکت بیش از پیش استان به سمت توسعه و اقتصاد دانش بنیان می شود.

بر اساس این گزارش؛ برگزاری نمایشگاه فناوری های نوین و پیشرفته تب و تابی را میان اهالی علم و فناوری استان ایجاد کرده است که امیدواریم با حمایت های مناسب مسئولان این تب و تاب به تولید دانش بنیان تبدیل شده و اقتصاد ما را به اقتصادی متکی بر دانش بومی تبدیل کند.

نمایشگاه فناوری های نو پیشرفته تبریزاز 21 الی 24 آبان ماه سالجاری در محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی تبریز برگزار می شود .

گزارش از : سید مرتضی مرتضوی

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
احسنت بر این حوصله
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :