رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان گفت: سال 95 تالار قرآن شهر همدان به بهره‌برداری می‌رسد.
کد خبر: ۱۷۳۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴ 01 February 2016

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان گفت: سال 95 تالار قرآن شهر همدان به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش ایسنا، "علی رضایی" در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تالار قرآن شهر همدان با همین فرم تجهیز می‌شود و شهروندان می‌توانند از سال آینده از آن استفاده کنند.

وی از اجرای جشنواره شهروند برگزیده در سال آینده خبر داد و تصریح کرد: طرح این جشنواره بعد از اینکه نواقص آن در کمیسیون برطرف شد اجرایی می‌شود.

تهیه اطلس فرهنگی از ضروریات شهر همدان است

رضایی خاطرنشان کرد: ایجاد چهارچوب همکاری و هماهنگی با سمن‌ها در حال تصویب است همچنین تهیه اطلس فرهنگی از ضروریات شهر است که در بودجه سال 95 به آن پرداخته می‌شود به طوریکه بانک اطلاعاتی جامعی از ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهر ایجاد می‌شود.

اداره گرم‌خانه‌ها بر عهده شهرداری نیست

وی در ادامه گفت: طبق قانون شهرداری فقط موظف است زمینی برای احداث گرم‌خانه مهیا کند و نهادهای دیگر باید اداره این مراکز را بر عهده بگیرند.

رضایی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مهم مدیریت شهری توسعه آموزش‌های شهروندی است، اظهار کرد: در سایه این آموزش‌ها، شهروندان به وظایف خود در نگهداری و توسعه شهر آگاه شده و مشارکت لازم را در اداره شهر با شهرداری خواهند داشت.

تشکیل کمیته شهروندی در شهرداری

وی از تشکیل کمیته آموزش شهروندی در شهرداری خبر داد و عنوان کرد: این کمیته در شهرداری تشکیل و در شورا مصوب شده است به طوریکه در این کمیته نخبگان و صاحب‌نظران دستگاه‌های اجرایی حضور دارند و هر تصمیمی که در آموزش شهروندی گرفته شود، ابتدا در کمیته مطرح و بعد از تصویب اجرایی می‌شود.

وی تدوین سند راهبردی آموزش شهروندی را از دیگر اقدامات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا دانست و گفت: شهرداری یک سند راهبردی آموزش شهروندی در اختیار دارد که باید تمام منابعی که برای آموزش شهروندی صرف می‌شود، بر اساس این سند باشد اما هم‌اکنون تصویب این سند در حال بررسی است.

رضایی خاطرنشان کرد: از سال 95 مناطق چهارگانه شهرداری نیز باید دارای ردیف آموزش شهروندی باشند و این آموزش‌ها را از وظایف و رسالت‌های خود قرار دهند چرا که منابع و اعتبارات موجود در شهر، در مقایسه با نیازهای آموزشی بسیار ناچیز بوده و این مهم مشارکت سمن‌ها را می‌طلبد تا آگاهی‌های لازم به شهروندان برای عمران و توسعه شهر داده شود.

تشکیل شورای اجتماعی در محلات همدان

رضایی در ادامه از تشکیل شورای اجتماعی در محلات همدان از سال 95 خبر داد و اظهار کرد: این شورا بهترین سازوکار برای حضور مردم در اداره شهر است که اکنون کلیات این طرح به تصویب شورا رسیده و از سال 95 در محلات همدان راه‌اندازی می‌شود.

وی تصریح کرد: بودجه سال گذشته آموزش شهروندی سه میلیارد تومان بوده است که انتظار می‌رود تا پایان سال 60 تا 65 درصد این مبلغ محقق شود و با توجه به اینکه در مناطق و سازمان‌ها ردیف اعتباری برای آموزش شهروندی ایجاد می‌شود، امیدواریم در سال آینده شاهد افزایش 20 درصدی اعتبارات این بخش باشیم.

وی در خصوص سیستم مدیریت فرهنگی جامع در همدان نیز گفت: با توجه به اینکه به لحاظ قانونی برای شورا مدیریت واحد شهری تصویب نشده و اختیارات تمام دستگاه‌های فرهنگی تحت امر شورا نیست بنابراین این نقص قانونی خود موجب ایجاد موازی‌کاری فعالیت‌های فرهنگی است.

رضایی ادامه داد: شورای شهر، شورای عالی اجتماعی شهر را با هدف ایجاد همگرایی لازم در بین دستگاه‌های فرهنگی ایجاد کرده است که با دعوت از همه دستگاه‌های فرهنگی این مهم اجرا می‌شود و به گونه‌ای زمینه همگرایی و هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی را فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای اجتماعی محلات نیز با دعوت به این شورای عالی می‌تواند مقوم این حرکت باشد چرا که بهترین مرجع مردم هستند.

احداث 24 مرکز فرهنگی و اجتماعی سال آینده در همدان

وی در بخش دیگری از احداث 24 مرکز فرهنگی و اجتماعی سال آینده در همدان خبر داد و اظهار کرد: شهرداری 14 مرکز فرهنگی در اختیار دارد که انتظار می‌رود با اتمام فرهنگسراهایی که اکنون در حال احداث است، این مراکز سال آینده به 24 مرکز برسد.

وی ادامه داد: اگر دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی بخواهند از این فضاها استفاده کنند می‌تواند با معاونت فرهنگی و اجتماعی تفاهم‌نامه‌ای منعقد کنند و از این ظرفیت‌ها استفاده موثر داشته باشند.

اجرای 39 عنوان برنامه در فرهنگسراهای همدان

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌های مهارت زندگی، مشاوره و سلامت، آموزش‌های قرآن، خیاطی، زبان انگلیسی، کارگاه قالی‌بافی و آموزش شهروندی از جمله برنامه‌هایی است که در این فرهنگسراها اجرا می‌شود.

رضایی با بیان اینکه با وجود اعتبارات و منابع کم، معاونت فرهنگی و اجتماعی فقط باید نقش سیاست‌گذاری و نظارت را حفظ کند، عنوان کرد: با اصلاح ساختاری معاونت فرهنگی و اجرای فعالیت‌ها از طریق سمن‌ها، فعالیت‌های فرهنگی به درستی انجام می‌گیرد چرا که بهترین راهکار در حوزه آسیب‌های اجتماعی استفاده شهرداری از تشکل‌های غیردولتی است.

ایجاد شهر اسلامی

وی در خصوص ایجاد شهر اسلامی بیان کرد: بر اساس جلساتی که با گروه سراج و روحانیون برگزار شد، روحانیون طالب برقراری سبک زندگی اسلامی در سطح شهر بودند به گونه‌ای که شهروندان نما و معماری یک شهر اسلامی را ببینند و از فضای عمومی شهر و پارک‌ها متاثر شوند که طبق جلساتی که برگزار کرده‌ایم امیدواریم این موضوع محقق شود.

رضایی با تاکید بر اینکه آموزش‌های ارائه شده به شهروندان باید متناسب با مخاطب و قابل فهم باشد، افزود: باغ موزه دفاع مقدس همدان از جمله مکان‌هایی است که در قالب ترویج فرهنگ جهاد و شهادت دستگاه‌های فرهنگی از آن بهره می‌گیرند.

وی در بخش دیگری اظهار کرد: از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی تغییر ساختار و قدرت سیاسی است که با هویت‌خواهی و آزادی‌طلبی مردم به ثمر نشست به طوریکه مردم مشارکت سیاسی خود را از طریق برگزاری انتخابات و چهار دوره رفراندوم ایفا کردند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در سیاست‌های کلی نظام از جمله دستاوردهای مهم انقلاب بوده است، افزود: حضور حداکثری مردم در انتخابات اسفندماه موجب اثبات اقتدار و سربلندی نظام اسلامی در جهان می‌شود.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار