90 سال از آغاز رشته دندانپزشكی و فعالیت دندانپزشكی مدرن در ایران می گذرد اما در این مدت شاخص سلامت دهان و دندان در ایران بهبود نیافته است.
کد خبر: ۲۰۷۳۵۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵ 06 April 2016
90 سال از آغاز رشته دندانپزشكی و فعالیت دندانپزشكی مدرن در ایران می گذرد اما در این مدت شاخص سلامت دهان و دندان در ایران بهبود نیافته است.


رئیس انجمن جراحان دهان، فك و صورت گفت: 90 سال از فعالیت دندانپزشكی مدرن در ایران می‌گذرد اما شاخص سلامت دندان در كشور بهتر نشده است و هر ایرانی 12 ساله چهار دندان خراب دارد. 

به گزارش تابناک ایلام، محمد بیات افزود: مهمترین مشكل حوزه دندانپزشكی در ایران این است كه تعداد دندانهای پوسیده،‌كشیده شده و پر كرده ایرانیان بسیار بالاست و این ناشی از تصور اشتباهی است كه از گذشته در زمینه سلامت دهان و دندان در كشورحاكم بوده است.

وی افزود: 90 سال از آغاز رشته دندانپزشكی و فعالیت دندانپزشكی مدرن در ایران می گذرد اما در این مدت شاخص سلامت دهان و دندان در ایران بهبود نیافته است.

**تفكر استفاده از دندان مصنوعی منسوخ شد


رئیس انجمن جراحان دهان، فك و صورت ایران گفت: از گذشته تصور این بود كه دندان عضوی نیست كه انسان برای تمام عمر بتواند از آن استفاده كند و باید پس از مدتی دندانها را از دست بدهد و به جای آن از دندان مصنوعی استفاده كند اما این نگاه و تفكر اكنون منسوخ شده است.

بیات افزود: نگاه مدرن در حوزه دندانپزشكی این است كه دندان نیز مانند قلب، پا و چشم می‌تواند تا آخر عمر سالم بماند و برای انسان كار كند به شرط آنكه بهداشت و سلامت دهان و دندان رعایت شود و تغذیه و سبك زندگی انسان صحیح باشد.

رئیس انجمن جراحان دهان، فك و صورت گفت: البته در دو یا سه سال اخیر این نگاه در مسئولان وزارت بهداشت تغییر كرده است و شاهد تغییرات مثبتی هستیم. اقدامات مناسبی مانند فلورایدتراپی، فیشورسیلنت و رسیدگی به سلامت دندان دانش آموزان در مدارس شروع شده است كه امیدبخش است.

وی افزود: این تغییر نگاه البته هنوز در مراحل اولیه است و نتایج آن نیز برای نسل آینده و سالهای آتی مشاهده می‌شود اما همین كه شاهد تغییر نگاه از درمان دندان به بهداشت و سلامت دندان هستیم بسیار امیدوار كننده است.

**دندانپزشكان فنلاند بیكار شدند


بیات گفت: این نگاه جدید سالهای سال است كه در بسیاری از كشورهای پیشرفته عملی شده است، نمونه آن كشور فنلاند است كه 35 سال پیش شاخص پوسیدگی،خرابی و كشیدگی دندان(DMF) مردم آن برای افراد دوازده ساله حدود 8 بود و امروز به 8 دهم كاهش یافته است.

وی افزود: بسیاری از كشورهای حوزه اسكاندیناوی از این نظر موفق بوده‌اند و توانسته‌اند با توجه به اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی جلوی خراب شدن دندان شهروندان خود را بگیرند، فنلاند یك نمونه از آنهاست كه طی سه دهه 10 برابر شاخص سلامت دندان مردمش بهبود یافت و اكنون این كشور پنج میلیون نفری،500 دندانپزشك بیكار دارد.

رئیس انجمن جراحان دهان، فك و صورت ادامه داد: شاخص دی ام اف در ایران اكنون برای كودكان 12 ساله چهار است یعنی هر كودك 12 ساله به طور متوسط 4 دندان پر كرده، كشیده شده یا پوسیده دارد و این شاخص در سنین بالاتر بسیار بیشتر است و بیشتر افراد بالای 40 سال در ایران تعدادی دندان كشیده شده دارند.

وی درباره هزینه‌های خدمات دندانپزشكی گفت: هزینه خدمات دندانپزشكی در ایران نسبت به درآمد مردم بالاست و پوشش بیمه ها نیز ضعیف است اما در مجموع نسبت به هزینه خدمات دندانپزشكی در دنیا، ایران جرو كشورهای ارزان است./م


منبع:ایرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار