كارشناس ارشد تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه پرحجم غذا خوردن در يك وعده، چاقي مي آورد، گفت: مصرف زياد برنج و نان علت اصلي چاقي در مازندراني ها است.
کد خبر: ۲۲۲۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰ 02 May 2016

به گزارش تابناک مازندران، حميدرضا شيرآشتياني افزود: اينكه يك روز صبح تا ظهر غذا نمي خوريم و در يك وعده ناهار پرحجم مي خوريم و فكر مي كنيم چاق نمي شويم، اشتباه است.

وي ادامه داد: اگر صبح غذا نخوريم و به جاي آن ناهار يا شام غذاي بسيار زيادي بخوريم، نه تنها انرژي در بدن تقسيم و موجب تناسب اندام نمي شود بلكه اين غذاها به چربي تبديل شده و در قندخون ما نيز تاثير مي گذارد.
اين متخصص تغذيه گريزي به احاديث و روايات در اين زمينه زد و يادآور شد: در روايات مكرر آورده شده كم بخور هميشه بخور يا اينكه بخوريد و بياشاميد اما اسراف نكنيد و اسراف كردن درحقيقت غذاي زياد خوردن در يك وعده غذايي است.
كارشناس ارشد تغذيه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مازندران، با بيان اينكه اين استان رتبه نخست چاقي كشور را دارد، اظهار داشت: براساس اندازه گيري بي ام آي افراد، مازندران در كل كشور رتبه نخست چاقي را به خود اختصاص داده است كه همكاران در شهرستان هاي مختلف استان نيز با انجام پژوهشي مهمترين علت هاي اين امر را برررسي كرده اند.

** كم كردن برنج يا نان، وزن مناسب نمي آورد
شيرآشتياني ادامه داد: در اين بررسي مشخص شد كه مصرف زياد برنج و نان علت اصلي چاقي در استان است. بسياري از افرادي كه براي رژيم مراجعه مي كنند براين باور هستند اگر نان يا برنج را در وعده هاي غذايي خود كم كنند، به وزن مناسب دست مي يابند درحالي كه چنين نيست.
وي خاطرنشان كرد: افرادي كه مي خواهند رژيم بگيرند با كم كردن برنج و افزايش مصرف نان و يا برعكس، موفق نمي شوند.
استفاده زياد از چربي ها و خانواده روغن ، استفاده از نمك و كاهش تحرك بدني دلايل ديگر چاقي و اضافه وزن در مازندران است كه در نتيجه بررسي دانشگاه علوم پزشكي مازندران مشخص شد.
اين كارشناس ارشد تغذيه با بيان اينكه اگر چه اين عوامل در كشور نيز عامل چاقي قيد شد، گفت: اما در مازندران بيشتر از جاهاي ديگر مشاهده شده است.

**تنوع غذايي داشته باشيد
شيرآشتياني در پاسخ به اين سوال كه چه كنيم تا وضعيت جسمي خوب داشته باشيم، گفت: اگر مي خواهيم وضعيت جسمي مناسب داشته باشيم و چاق نشويم بايد به تنوع غذايي اهميت دهيم.
وي ادامه داد: اگر همه گروه هاي مختلف غذايي مثل فراورده هاي گوشتي، لبني، غلات و ميوه جات وسبزيجات را در وعده هايمان استفاده كنيم، وضعيت جسمي بهتري خواهيم داشت.
به گفته وي، فراورده هاي لبني پروتئين و كلسيم و فراورده هاي گوشتي آهن، روي و پروتئين را فراهم مي كند و غلات داراي كربوهيدرات و ويتامين هاي خانواده B فراوان و ميوه جات و سبزيجات حاوي ويتامين هاي C و A و تعدادي از عناصر معدني كم ياب هستند.

** مازندران توليد كننده سبزيجات و ميوه جاتي كه خود مصرف نمي كند
كارشناس ارشد تغذيه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي مازندران با انتقاد از پايين بودن سرانه مصرف سبزيجات و ميوه ها در مازندران، تصريح كرد: مازندران، توليد كننده ميوه جات وسبزيجات است و اين درحاليست كه مصرف كننده خوبي نيست.
وي از مردم خواست خود بررسي كنند كه در طول هفته گذشته چه مقدار برنج و نان و درعين حال چه مقدار كلم بروكلي، اسفناج، كرفس و چغندر مصرف كرده اند.
شيرآشتياني افزود: درحالي مردم مازندران استفاده مناسب و درخوري از سبزيجات ندارند كه آنها حاوي مواد معدني خوب و آنتي اكسيدانها هستند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار