پدر علم کویرشناسی ایران با بیان اینکه دیگر برای مبارزه با ریزگردها جنگل‌کاری جواب نمی‌دهد، درمان ریزگردها را پاشیدن ریگ بر روی کانون‌های ریزگرد و بیابان‌ها دانست
کد خبر: ۲۳۱۲۱۴
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲ 17 May 2016
پرویز کردوانی در ایلام با اشاره به اینکه مهم‌ترین بحث در حال حاضر بحث ریزگردها بوده که دامن‌گیر عراق و ایران شده است، گفت: ریزگردها بسیار خطرناک هستند که به دلایل مختلف فضای هوا را آلوده می‌کنند و در این راستا زمین‌هایی که چند سال است کاشت نشده‌اند، کانون ریزگرد هستند.

وی با تاکید بر اینکه پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی از دیگر علل بروز پدیده ریزگردهاست، اضافه کرد: دیگر برای مبارزه با ریزگردها جنگل‌کاری جواب نمی‌دهد، چون سطح آب زیرزمینی پایین رفته است و فقط خوزستان می‌تواند برای مبارزه با ریزگردها جنگل‌کاری کند.

کردوانی با اشاره به اینکه در ایران سال‌هاست بیابان‌زایی پیشرفتی ندارد و اما بیابان‌های جدید در حال شکل‌گیریست، خاطرنشان کرد: ریزگردها، آسیب‌های زیادی به محیط‌ زیست وارد کرده‌اند و جنگل‌کاری دیگر برای مبارزه با ریزگرد جواب نمی‌دهد و نباید فراموش کرد که پاشیدن مالچ نفتی نیز 11 عیب دارد.

وی با بیان اینکه شن‌پاشی بیابان‌های عراق برای جلوگیری از شکل‌گیری زیرگرد تأثیرگذار است، گفت: دریاچه ارومیه به ‌هیچ ‌وجه احیا نمی‌شود و دلیل آن ‌هم حفر چاه‌های بسیار زیاد اطراف آن بوده است.

کردوانی درمان ریزگردها را پاشیدن ریگ بر روی کانون‌های ریزگرد و بیابان‌ها دانست و گفت: ریگ‌پاشی درمان اصلی ریزگرد بشمار می‌آید، با پاشیدن ریگ می‌توان درخت هم کاشت و یک‌بار برای همیشه درد ریزگرد را درمان کرد اما پاشیدن مالچ علاوه بر داشتن معایبی، چند سال یک‌بار هم باید صورت گیرد، اما برای تثبیت شن‌های روان باید مالچ رسی ریخته شود.

پدر علم کویرشناسی در پایان اضافه کرد: اگر جنگل خشک شود، تمام رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سراب‌ها خشک می‌شوند. فکر نکنید امسال بارندگی خوب بوده دیگر مشکل آب حل ‌شده است. نه، در استان‌های قم، اصفهان و دیگر استان‌ها خشکسالی خواهد بود.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار