کد خبر: ۲۶۲۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۲ 19 July 2016
مصرف ماهی تازه در این استان به دلیل صید ماهی از آب های آزاد بیشتر از ماهی منجمد و بسته بندی رواج دارد علاوه بر آن بسیاری از مردم اعتقاد دارند ماهی تازه سالم تر و خاصیت بیشتری دارد. یک مشاور تغذیه می گوید: عده ای از مردم اعتقاد دارند ماهی های تازه موجود در بازار از ماهی های منجمد و بسته بندی شده، سالم تر و پرخاصیت تر است درحالی که برخلاف باور عام، خرید ماهی های تازه به هیچ وجه برتری خاصی بر ماهی های منجمد ندارد. چه بسا که در مواردی، ماهی های منجمد سالم تر از ماهی های تازه هم باشد. به طور کلی، ماهی های منجمد که دارای بسته بندی کارخانه ای است، به محض صید و تمیز شدن، بسته بندی و منجمد می شود و امکان فساد در آنها بسیار پایین می آید. «مسعود فیروزکوهی» افزود: این در حالی است که امکان ماندگی یا حتی فساد در ماهی های تازه به مراتب بیشتر گزارش شده است. ضمن اینکه اگر قصد خرید ماهی پرورشی دارید، بهتر است انواع زنده آنها را خریداری کنید تا از تازه بودن شان مطمئن شوید. وی ادامه داد: برخی از مردم ماهی نمی خورند و تصور می کنند همه ماهی ها حاوی جیوه هستند و ضرر مصرف آنها بیشتر از خاصیت شان است در حالی که تمام مواد غذایی از سبزی ها و میوه ها گرفته تا گوشت و لبنیات، می تواند به مواد شیمیایی مختلفی آلوده باشد. ماهی هم از این قاعده مستثنی نیست و گونه زیادی از ماهی ها حاوی کمی جیوه هستند اما متخصصان معتقدند که ریزمغذی های بسیار فراوان و پرخاصیت موجود در گوشت ماهی، اثر جیوه را تا حد قابل قبولی در بدن کاهش می دهد. به همین دلیل حتی مصرف یک وعده ماهی با احتمال دارا بودن جیوه در طول هفته هم مشکلی پیش نمی آورد.البته توصیه می شود برای احتیاط ، زنان باردار ماهی را هر ماه یک بار در برنامه غذایی داشته باشند.قابل یادآوری است که خوشبختانه ماهی های حوزه آبی ایران، کمترین آلودگی به جیوه را دارند. وی افزود: اگر حداقل هفته ای 2 بار گوشت ماهی که زیاد سرخ و سوخاری نشده است، مصرف کنید، شانس ابتلا به فشارخون بالا را کاهش می دهید و ضربان قلب تان هم تا حد قابل قبولی تنظیم می شود. به همین دلیل امکان ابتلا به ناراحتی های قلبی در افراد پایین می آید. ضمن اینکه امگا3 فراوان موجود در گوشت ماهی می تواند احتمال ابتلا به حمله های قلبی و برخی از انواع سرطان ها را کم کند و با بالا بردن کیفیت خلق و خوی ، مانع ابتلا به افسردگی شود. این مشاور تغذیه بیان می کند: بدن انسان قادر به تولید حجم مناسبی از امگا3 نیست. به همین دلیل متخصصان مصرف خوراکی های سرشار از این اسید چرب پرخاصیت برای بدن را به همه افراد در تمام گروه های سنی توصیه می کنند. ماهی هایی مانند کیلکا، کولی، ساردین، خال مخالی، سالمون و قزل آلا در کنار میگو، گردو و روغن زیتون از منابع خوب و در دسترس دریافت امگا3 محسوب می شوند.
وی تاکید می کند: بسیاری از متخصصان به همین دلیل، نام «غذای مغز» را به ماهی داده اند. تحقیقات مختلف ثابت کرده است حتی مصرف یک وعده ماهی در طول هفته هم می تواند باعث افزایش قدرت حافظه کوتاه مدت در به خاطر سپردن کارها شود. به همین دلیل مصرف ماهی در دوران میان سالی و پیری، به خصوص به افرادی که مدام کارهای شان را فراموش می کنند، توصیه می شود. ضمن اینکه مصرف مداوم ماهی و دریافت ریزمغذی های فراوان موجود در گوشت آن، به خصوص امگا3، تا حد چشمگیری از ابتلا به افسردگی و زوال عقل هم پیشگیری می کند. برخی از مردم نیز تصور می کنند میزان امگا3 ماهی های دریایی از ماهی های پرورشی بیشتر است درحالی که اشتباه است، میزان امگا3 موجود در گوشت ماهی به نوع ماهی بستگی دارد. مثلا ماهی هایی مانند قزل آلا، سالمون، شاه ماهی، ساردین و خال مخالی دارای اسیدهای چرب امگا3 زیادی هستند. اما میزان امگا3 موجود در انواع دریایی و پرورشی آنها چندان تفاوتی با هم ندارد. این در حالی است که برخی ماهی ها دارای امگا3 کمتری هستند. مثلا تغذیه ماهی تیلاپیای پرورشی که امروزه طرفداران زیادی هم پیدا کرده، بر پایه ذرت است و به همین دلیل حجم امگا3 موجود در گوشت این ماهی بسیار کم است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار