دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تمرکز بر مناطق شرقی و سرمایه گذاری در سواحل مکران که بندر ترانزیتی چابهار نیز در این سواحل قرار گرفته، از سیاستهای دولت است.
کد خبر: ۲۹۲۹۵۳
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴ 08 September 2016

 سرمایه گذاری در سواحل مکران از سیاست های نظام است

به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما "، اکبر ترکان، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، در دیدار با اکلیل حکیمی، وزیر دارایی افغانستان گفت: اسکله های تخلیه و بارگیری بندر چابهار در حال توسعه است، همچنین ساخت ٦ اسکله در بندر چابهار به پایان رسیده و کار ساخت ٢٢ اسکله دیگر در حال انجام است.

وی افزود: امضای توافقنامه ٣ جانبه ایجاد دالان بین‌المللی ترانزیت منطقه در چابهار با حضور سران کشورهای افغانستان، هند و ایران، نشان از اهمیت این توافقنامه دارد.

ترکان در این دیدار همچنین درباره همکاریهای معدنی میان تهران و کابل گفت: افغانستان معادن سنگ آهن فراوانی دارد، اما صنعت آهن و فولاد در این کشور رشد نکرده و ایران آمادگی دارد برای انتقال تجارب خود به منظور توسعه این بخش در افغانستان، با این کشور همکاری کند.

وزیر دارایی افغانستان نیز در این دیدار، درباره پیشرفت کار بندر چابهار، همکاری‌های صنعتی، معادن، خطوط آهن میان ٢ کشور و سرمایه گذاری های مشترک با دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران بحث و تبادل نظر کرد.

اکلیل حکیمی بر لزوم اهمیت برقراری خط هوایی میان چابهار و کابل و نیز همکاری در بخش راه آهن تاکید کرد و درباره همکاری‌های معدنی نیز گفت: افغانستان در صدد است تا برای بهره برداری از معادن سنگ آهن سمنگان یک شرکت مشترک افغان - ایرانی تشکیل دهد.

وی افزود: درخواست سرمایه گذاران افغان برای حضور در بندر ترانزیتی چابهار در حال افزایش است و طرح ساخت خط آهن در مسیر نیمروز به هرات در دست بررسی است که این خط در واقع مکمل خط آهن ایران به هرات خواهد بود.

وزیر دارایی افغانستان تصریح کرد: این کشور مصمم به ایجاد راهی از بندر آقینه در مرز ترکمنستان واقع در شمال افغانستان تا استان نیمروز همجوار با ایران واقع در جنوب افغانستان است و امیدواریم با اتصال به بندر چابهار، دریچه‌ای برای ما به سوی جهان گشوده شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار