مدیر دفتر مدیریت مصرف نظارت بر کاهش هدر رفت آب شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه سالانه در کشور یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب بدون درآمد داریم، گفت: سالانه ۸۰۰ میلیون متر مکعب این عدد در شبکه توزیع به دلیل فرسودگی هدر می‌رود.
کد خبر: ۳۰۲۱۷۵
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳ 26 September 2016
 سید علی سیدزاده در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به اینکه آب بدون درآمد به 3 بخش تقسیم می‌شود، گفت: یک بخش از این آب بدون درآمد مربوط به آبی است که براثر شکستگی و سرریز از مخازن و نشت از انشعابات مشترکان به وجود می‌آید که همانا هدر رفت واقعی است.

وی ادامه داد: بخش دوم هدر رفت ظاهری است یعنی در این بخش آب تحویل مشترک شده است اما درآمدی برای شرکت‌های آب و فاضلاب نداشته است.

وی با اشاره به اینکه بخش سوم نیز مصارف مجاز بدون درآمد گفته می‌شود گفت: حجم کل آب بدون درآمد در سال برای کشور یک میلیارد و 500 میلیون متر مکعب است که از این میزان 800 میلیون متر مکعب هدر رفت واقعی است که از نشت لوله و نشت انشعابات بوجود می‌آید.

سیدزاده با بیان اینکه استاندارد آب بدون درآمد برای کشورهای توسعه یافته 15 درصد است، افزود: این میزان برای ایران که اگر جزء کشورهای در حال توسعه آن را حساب کنیم 26 درصد است.

مدیر دفتر مدیریت مصرف نظارت بر کاهش هدر رفت آب شرکت آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در سال 83 میزان آب بدون درآمد حدود 33 درصد بوده است که این عدد با تاسیس و تشکیل دفاتر مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد به 26 درصد کاهش یافت هرچند باید متذکر شویم که کاهش آب بدون درآمد که در حال حاضر 26 درصد است حتی به 25 درصد نیز کاری سخت و دشوار است.

سید زاده با تاکید بر اینکه عدد 26 درصد برای آب‌ بدون درآمد در ارتباط با کشورهای همسایه عدد بسیار مطلوبی به نظر می‌رسد، گفت: در برنامه ششم توسعه مقرر شده است بابت هر نیم درصد کاهش آب به حساب نیامده 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که متاسافنه در 2 سال اخیر با کاهش اعتبارات طرح‌های عمرانی هنوز یک ریال هم از محل طرح‌های عمرانی اختصاص پیدا نکرده است.

سید زاده خاطرنشان کرد: از این 26 درصد آب بدون درآمد 14 درصد به هدر رفت واقعی و نشت از شبکه توزیع و 11 درصد به هدر رفت ظاهری اختصاص می‌یابد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر 42 هزار کیلومتر شبکه فرسوده شهری و 50 هزار کیلومتر آب فرسوده روستایی داریم که تنها برای جایگزینی این شبکه‌های فرسوده شهری 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

سیدزاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه کدامیک از استان‌ها بیشترین هدر رفت آب را دارند گفت: در استان خوزستان، کرمانشاه و بوشهر بیشترین میزان آب بدون درآمد داریم که حدود 35 تا 40 درصد است.

وی افزود: میزان آب بدون درآمد در تهران 25 درصد است که 15 درصد آن هدر رفت واقعی است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار