استاندار سیستان و بلوچستان در آستانه سفر به افغانستان گفت: 2 کشور ایران و افغانستان ظرفیت ها و توانمندیهای خوب و مشترکی دارند که می تواند پایه گذار سند توسعه هر 2 طرف باشد و برای رسیدن به این هدف تلاش های گسترده ای را آغاز کرده ایم.
کد خبر: ۳۲۸۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۴ 14 November 2016
علی اوسط هاشمی پیش از سفر به افغانستان اظهار داشت: با بهره گیری از ظرفیت ها و مشترکات فراوان 2 کشور می توانیم پله های رشد را با یکدیگر بنا گذاری کنیم.
وی افزود: افغانستان کشوری در محاصره خشکی و ما در محاصره دریا هستیم، افغانستان در مسیر آسیای میانه و ایران در مسیر آبهای آزاد؛ این ظرفیت ها خیلی کمک می کند تا حلقه وصل هم برای رسیدن به کشورهای اطراف خود باشیم.
وی تصریح کرد: آنچه که سرمایه مشترک است را در مسیر اهداف ملی و منطقه ای باید به شراکت گذاریم.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: گرایش ایران و افغانستان به جمهوری اسلامی نشان از ظرفیت مردمان این 2 کشور دارد که خود ارزشمندترین سرمایه محسوب می شود و همین مساله در بین 2 ملت موجب این ساختار سیاسی شده که پشتوانه ی دولت های هر 2 کشور، ظرفیت های انسانی و مردمی آنها هستند.
وی بیان کرد: وجود بازار قوی و گرایش مردم افغانستان به بازار ایران ظرفیت مناسب و شایسته ای است که می تواند زمینه ساز توسعه روابط اقتصادی 2 کشور باشد.
هاشمی اظهار داشت: ملت ایران پشتوانه روزهای سخت مردم افغانستان بوده و هر قطعه ای از تاریخ افغانستان به خصوص در این چند دهه اخیر آمیخته به خاطرات زیبا از نوع گرایش مظلوم نوازی و یاری رسانی روزهای سخت مردم آن کشور از سوی ایران است و همین خاطره های زیبا می تواند حلقه وصل و بودن با یکدیگر باشد.
وی گفت: ما بارها همدیگر را آزموده ایم و آزموده را آزمودن خطاست.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با جمع کردن این ظرفیت ها، توانمندیها و اشتراکات می توانیم یک سند توسعه خوب و متنوعی را پایه گذار باشیم که نقش ها را به دنبال خودش در حوزه های مختلف شکل دهد از جمله در حوزه فرهنگ مشترکات زیادی وجود دارد، در حوزه اجتماعی و امنیت می توانیم پشتیبان و تکیه گاه هم باشیم و در حوزه اقتصاد می توانیم از ظرفیتهای هم کمک بگیریم، لذا همه این ها در نگاهمان وجود دارد و تلاش می کنیم در مسیر پیشرفت و توسعه سوق پیدا کنند.
رئیس کارگروه تالاب بین المللی هامون با اشاره به ظرفیت و سرمایه بزرگ تالاب بین المللی هامون گفت: تالاب بین المللی هامون سرمایه و ظرفیت مشترک 2 کشور و طوفان نیز یک تهدید مشترک است که اگر از پدیده های حاصل از تغییر اقلیم در سطح منطقه به عنوان یک تهدید به راحتی عبور کنیم به یقین با مشکل رو به رو می شویم.
رئیس شورای تامین سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تهدید زدایی صرفا در حوزه امنیت نیست، تهدید زدایی از تغییرات جوی و اقلیمی که می تواند منافع هر 2 کشور را به مخاطره بیندازد، باید جدی گرفته شود.
وی تصریح کرد: این که باید تکیه گاه همدیگر باشیم می تواند در همه زمینه ها موضوعیت و مصداق پیدا کند، ما به دنبال این رفتار برگرفته از روحیه همسایگی هستیم، روحیه همسایگی حاکم با تکیه بر ظرفیت های متنوع باید روابط این 2 کشور را به رابطه برتر سوق دهد که زبانزد عام و خاص در بین کشورها شود و کشورهای دیگر از این نوع رفتارها و عملکردها الگو بگیرند.
وی ادامه داد: ما بر این باوریم که همسایگی، صرف بودن نیست بلکه پایداری، ترقی و پیشرفت را باید هدف گذاری کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان که بامداد دوشنبه عازم افغانستان است گفت: این سفر چهار روزه به کابل و قندهار انجام می شود و انشاالله که در هر دو مقصد بتوانیم به اهدافی که داریم در زمینه های مختلف در تعامل و هم اندیشی با مقامات محلی و ملی به یک نتیجه و دستاورد خاصی برسیم.
استان سیستان و بلوچستان ایران حدود 300 کیلومتر مرز با ولایات نیمروز و فراه افغانستان دارد.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار