دوران کودکی یکی از دوره‌های مهم رشد یک فرد است، بنابراین باید خانواده‌ها فرزندان‌شان را حتی برای مدتی کوتاه به افراد غیرقابل اطمینان نسپارند.
کد خبر: ۳۴۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰ 12 May 2015
هنوز از دنیای بیرون آنچنان درکی ندارد و وقت بازی اش است تا بتواند به درک لازم دست یابد.

به گزارش ایسنا؛ این کودکان به جای بازی با همسن و سالانشان به کار گرفته می شوند و گاهی خانواده ها آنها را به کار وادار می کنند تا از پس هزینه های زندگی بربیایند.

اما کارهایی که این کودکان انجام می دهند گاه سنگین بوده و علاوه بر اثرات مخرب روحی، بر روی سلامت آنها تاثیر گذاشته و عواقبی به دنبال دارد.

گاهی برخی از آنها اقدام به دست فروشی، آدامس فروشی و گاهی فروش انواع ادعیه ها می کنند که این نوع عملکرد در جامعه اثرات مخربی خواهد گذاشت چرا که آنها در این دوره باید به شکل صحیح پرورش یابند و وظیفه ای برای درآمدزایی و پول بردن به منزل ندارند.

اما گاهی متاسفانه برخی از آنها با آزار و اذیت مواجه می شوند و مورد سوء استفاده افراد سودجود قرار می گیرند. پس برای حمایت از این کودکان چه اقداماتی باید انجام دهیم؟ و چه کسانی متولی حمایت از آنهاست و وظیفه مردم عادی چیست؟

مدیرکل بهزیستی استان همدان از شناسایی 320 نفر کودکان خیابانی و کار در استان همدان تا پایان سال 93 خبر داد.

"اکبر سوری" گفت: با تدابیری که مجموعه بهزیستی در نظر داشت، 312 نفر از آنها به آغوش خانواده هایشان بازگشتند و با انجام امور مددکاری از بازگشت آنها به خیابان جلوگیری شد.

وی افزود: هشت نفر از آنها توسط مجموعه بهزیستی ساماندهی شدند و برخی از آنها که با مشکلات تحصیلی مواجه بودند با تدابیر اندیشیده شده، کمک هزینه های درسی دریافت کردند و به ادامه تحصیل پرداختند.

سوری تصریح کرد: بعد از اینکه این کودکان مورد شناسایی قرار می گیرند و به آغوش خانواده باز می گردند و یا توسط بهزیستی ساماندهی می شوند، به وسیله مددکاران تحت حمایت قرار می گیرند تا از بازگشت مجدد آنها به خیابان جلوگیری شود.

وی ادامه داد: مددکاران و روانشناسان مهارتهای لازم زندگی و آموزشهای لازم را به کودکان و خانواده های آنها  انتقال می دهند تا از عمق فاجعات جلوگیری بعمل آید.

مدیرکل بهزیستی همدان خاطرنشان کرد: مقرر شده با هماهنگی نیروی انتظامی، بهزیستی، آموزش و پرورش، شهرداری و قوه قضائیه از کودکان حمایت شود و آنها ساماندهی شوند و در این میان بهتر است مردم در صورت مواجهه با این کودکان برای حمایت واقعی آنها را به نیروی انتظامی ارجاع دهند چرا که تمامی این امور برای حمایت از کودکان انجام می شود.

وی با بیان اینکه ساماندهی این کودکان تنها وظیفه مجموعه بهزیستی نیست، گفت: تمامی ارگانهای مربوطه باید همکاری لازم را انجام دهند.

سوری با بیان اینکه برخی از کودکان در این دوره به انجام کارهای بسیار غلط و خطر آفرین مشغول می شوند، تصریح کرد: برخی کودکان به حمل مواد مخدر مشغول می شوند و مورد سوء استفاده قرار می گیرند که در این شرایط احتمال معتاد شدن آنها دور از انتظار نیست اما خوشبختانه از میان کودکانی که مورد شناسایی قرار گرفتند هیچ یک از آنها اعتیاد نداشتند.

وی گفت: از مجموع 320 نفری که مورد شناسایی قرار گرفتند یک نفر از آنها اتباع خارجی بود و اکثریت آنها جمعیت پسران بودند و تعداد کودکان دختر خیابانی بسیار کم است.

سوری تاکید کرد: هر کودکی که به شکلهای مختلف بکار گرفته شود نوعی سوء استفاده بوده و بر اساس قانون جهانی کودک آزاری محسوب می شود چرا که بکار گیری و بهره گیری از کودکان زیر 18 سال ممنوع است.

یک روانشناس کودک نیز تاکید کرد: کودکان باید در دوران کودکی، به طور واقعی کودکی کنند تا به شکل صحیح پرورش یابند بنابراین بکار وادار کردن آنها برای بر آمدن از پس هزینه های زندگی همان کودک آزاری محسوب می شود.

"مرضیه محبوبی" اظهار کرد: کودکان با توجه به اقتضای سنی خود کاملا بی دفاع بوده که در برخی موارد مورد سوء استفاده قرار می گیرند که شاید خانواده های آنها از این موضوع مطلع نباشند اما مورد کودک آزاری قرار می گیرند و گاهی مجبور به انجام کارهای سخت می شوند.

وی ادامه داد: گاهی برخی افراد کودکان را بدون در جریان بودن خانواده ها به کار می گیرند و گاهی آنها برای مصون ماندن خودشان از عواقب خطرناک برخی کارها از جمله جابجایی مواد مخدر، کودکان را به کار می گیرند که در این شرایط توصیه می شود خانواده ها کودکان را بیش از حد آزاد نگذارند.

وی افزود: دوران کودکی یکی از دوره‌های مهم رشد یک فرد است بنابراین باید خانواده‌ها فرزندان‌شان را حتی برای مدتی کوتاه به افراد غیرقابل اطمینان نسپارند چرا که ممکن است مورد سوء استفاده و گاهی مورد سوء استفاده جنسی قرار گیرند.

محبوبی تاکید کرد: برخی از آزار و اذیت‌ها توسط برخی از خویشاوندان درجه دو صورت می‌گیرد بنابراین توصیه می‌شود که خانواده‌ها فرزندان‌شان را به افراد قابل اعتماد بسپارند.

وی تصریح کرد: کودک آزاری انواع مختلفی از جمله جسمی، عاطفی و جنسی است که در بیشتر مواقع کودک آزاری جنسی در موقعی اتفاق می‌افتد که کودک به افراد غیرقابل اعتماد سپرده شود که این موضوع بر رشد کودک تاثیر می‌گذارد، به گونه‌ای که به هنگام ازدواج نیز دچار مشکل می‌شود.

وی افزود: کودک آزاری جسمی شامل کتک زدن و تنبیه بدنی کودک و بکار گیری آنها برای انجام کارهای سنگین است که کودکان خیابانی نمونه این نوع کودک آزاری است.

این روانشناس گفت: باید خانواده‌ها به فرزندان‌شان قدرت نه گفتن را بیاموزند تا در صورتی که یکی از اعضای خانواده و اقوام او را در معرض کودک آزاری قرار داد بتواند با قدرت نه گفتن از این کار ممانعت کند.

زوجین هنگامی که تصمیم به زاد آوری دارند باید قبل از هرچیزی شرایط را برای رفاه آنها فراهم کنند بنابراین اگر این اتفاق بیفتد هیچگاه شاهد حضور کودکان خیابانی و کار در جامعه نخواهیم بود اما متاسفانه کم نیستند خانواده هایی که بدون برنامه ریزی تصمیم به فرزندآوری می گیرند که در این شرایط سرنوشت کودک معلوم نخواهد بود.

حال افرادی که از کودکان کار می کشند آیا روزی خودشان کودکی نکرده اند و از همان ابتدا مشغول به انجام کارهای سنگین بوده اند و مورد آزار قرار گرفته اند؟



منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار