رئیس سازمان محیط زیست:
وی در خصوص آلودگی هوای تهران عنوان کرد: آلودگی هوای تهران نسبت به سال گذشته بهتر شده است و امسال در مقایسه با سال گذشته 3 یا 4 روز هوای سالم‌تری داشته‌ایم که دلیل آن حذف بنزن بود.
کد خبر: ۳۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۸ 08 February 2015
به گزارش تابناک تهران، معصومه ابتکار امروز در حاشیه همایش ایست آب نیست در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات این سازمان برای آموزش دانش‌آموزان به منظور مصرف بهینه آب، اظهار داشت: سازمان محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش تفاهمنامه‌ای را در حال اجرا دارند که در زمینه‌های مختلف از جمله ورود موضوعات محیط زیستی به کتاب‌های درسی دانش‌آموزان در دستور کار است.

وی افزود: نیازمند نگاه علمی به بحث محیط زیست و مصرف آب هستیم. دانش‌آموزان باید بدانند که چرخه تولید آب بیولوژیک است و اگر به هر دلیلی این چرخه آلوده شود نمی‌تواند آب تولید کند.به عنوان مثال اگر آب باران وارد سفره‌های زیرزمینی شده و در آن‌جا آلوده شود دیگر قابل استفاده نیست همچنین استفاده بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی آن‌ها را تخریب می‌کند و آلودگی رودخانه‌ها و برداشت بی‌رویه آب در تالاب‌ها باعث می‌شود منابع آب شیرین را از دست دهیم. آموزش و پرورش می‌تواند مصرف بهینه آب را در جامعه به دانش‌آموزی فرهنگ‌سازی کند.

ابتکار ادامه داد: باید از همه جهات از منابع آب حفاظت کنیم و الگوی مصرف را در بخش کشاورزی تغییر دهیم. چرا که چاره‌ای جز تغییر فرهنگ مصرف نداریم. آموزش و پرورش در مدارس از طریق آموزش‌های رسمی و فعالیت‌های فوق برنامه می‌تواند مصرف بهینه آب را فرهنگ‌سازی کند.

**سیاست‌های اتخاذشده توسط دولت میزان آلودگی هوا ناشی از سوخت و فرآورده‌های نفتی را کاهش داده است.

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص آخرین وضعیت آلودگی هوای استان خوزستان بیان کرد: سازمان محیط زیست چند جلسه درباره موضوع آلودگی هوا و گرد و غبار در خوزستان برگزار کرده است. آلودگی هوا ناشی از سوخت و فرآورده‌های نفتی با سیاست‌های اتخاذ شده کاهش یافته است.

وی با اشاره به این‌که یکی از واحدهای فراوری نفت سنگین در شهر اهواز به دستور سازمان محیط زیست میزان فراوری خود را کاهش داده است، گفت: همچنین برای بهبود وضعیت آلوگی هوا هم اکنون بنزین استاندارد در اهواز توزیع می‌شود و اقداماتی نیز توسط وزارت نفت در حال اجراست.

**گرد و غبار ناشی از کانون‌های داخلی و خارجی قدمتی بیش از 10 سال در کشور دارد

ابتکار تصریح کرد: مشکلی که بیش از 10 سال است به صورت جدی وجود دارد و فقط محدود به خوزستان نیست مسئله گردوغبار ناشی از کانون‌های داخلی و خارجی است.

رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: به خاطر وقوع یک پدیده شدید آلودگی هوا طی هفته گذشته استانداری خوزستان جلسه‌ای برگزار کرد همچنین یک جلسه ویژه نیز با نمایندگان استان خوزستان تشکیل دادیم و بعد از ارائه گزارش بنده در هیئت دولت رئیس‌جمهور دستور داد تا کارگروهی با حضور اعضای دولت در این زمینه تشکیل شود.

**تشکیل کارگروه دولت برای مقابله با گرد و غبار خوزستان

وی با اشاره به این‌که چهارشنبه هفته گذشته کارگروه مقابله با گرد و غبار استان خوزستان با حضور تمام دستگاه‌ها تشکیل شد، عنوان کرد: در این جلسه دستگاه‌های مختلف برنامه‌های خود را برای مقابله با گرد و غبار اعلام کردند. بخشی از برنامه‌های یاد شده در این جلسه مربوط به واکنش سریع بود چرا که در هنگام وقوع پدیده‌های شدید آب و هوایی نیازمند واکنش سریع هستیم و پس از آن نیز دستگاه‌های مختلف برنامه‌ها و اقدامات میان مدت خود را برای کاهش گرد و غبار مطرح کردند.

ابتکار بیان کرد: امروز جمع‌بندی این گزارش‌ها آماده شده است که در جلسه امروز هیئت دولت یا جلسه آینده ارائه خواهد شد تا بتوانیم براساس یک برنامه میان مدت نسبت به مهار کانون‌های بحرانی گرد و غبار در خوزستان تلاش کنیم البته باید توجه داشت میزان بارندگی در کل کشور کم بوده است و این موضوع سبب تشدید آلودگی شده است.

**تفاهمنامه جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین

وی در خصوص تفاهمنامه جهانی برای مقابله با پدیده گرم شدن زمین گفت: این تفاهمنامه جهانی در ادامه مذاکرات تغییرات آب و هوایی است که هم اکنون برای تنظیم توافق جدید در حال انجام است. اواخر سال میلادی در پاریس اجلاس نهایی مربوط به توافق جدید در زمینه تغییرات آب و هوایی تشکیل خواهد شد.

رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: این مذاکرات در حدود دو سال است که در حال انجام است و ایران به صورت فعال به عنوان یک کشور در حال توسعه در آن حضور داشته و دیدگاه کشورهای در حال توسعه را درباره ضرورت سهم‌بندی صحیح در بحث تولید گازهای گلخانه‌ای مطرح می‌کند.

**تبادل تجربه و دریافت اطلاعات برای مواجه با خشکسالی

ابتکار اظهار داشت: مقرر است صندوقی جهانی برای تغییرات اقلیم تأسیس شود. تلاش می‌کنیم در این مذاکرات منافع ملی و دیدگاه کشورهای در حال توسعه را مطرح کنیم و تجربیاتی را برای مقابله با آثار منفی گرم شدن زمین به دست آوریم همچنین اطلاعات به دست آمده به ما برای مواجه با خشکسالی کمک کند.

**وضعیت بهتر تهران نسبت به سال گذشته

وی در خصوص آلودگی هوای تهران عنوان کرد: آلودگی هوای تهران نسبت به سال گذشته بهتر شده است و امسال در مقایسه با سال گذشته 3 یا 4 روز هوای سالم‌تری داشته‌ایم که دلیل آن حذف بنزن بود.

**میزان بنزن در شهرهای بزرگ به حد مجاز رسیده است

رئیس سازمان محیط زیست گفت: از سال 88 به بعد بنزن در شهر تهران بسیار بالا بود که تمام اندازه‌گیری‌ها این موضوع را تأیید می‌کند. هم اکنوم بنزن در شهرهای تهران، اراک، کرج، تبریز، مشهد و اصفهان به حد مجاز رسیده است. همچنین 7 هزار پی پی ام گازوئیل عرضه شده در تهران و سایر شهرها گوگرد داشت که هم اکنون این رقم به 157 رسیده است.

ابتکار عنوان کرد: در سال‌های 91 تا 93 هوای شهر تهران بسیار تغییر کرده اما بهبود کیفیت هوا همانند یک کلید نیست که آن را خاموش و روشن کرده و اعلام کنیم هوا خوب شده است و مقصر این آلودگی نیز تنها یک نهاد نیست بلکه همه باید در این زمینه کمک کنند.

**با تردد 5.5 میلیون خودرو در پایتخت نمی‌توان انتظار افزایش روزهای سالم را داشت

وی ادامه داد: هم کانون 5.5 میلیون خودرو در تهران در حال تردد است و آب چنین وضعیتی امکان ندارد شاهد افزایش روزهای سالم در یک سال باشیم. دولت هم اکنون گام اصلی خود را در بهبود سوخت قرار داده است همچنین در تولید خودرو به سمت اجرای استاندارد خودرو رفته‌ایم و 5 خوردو که این استاندارد را اجرا نکردند شماره‌گذاری نشدند البته مردم و رسانه‌ها نیز باید برای کاهش آلودگی هوا همکاری کنند.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: هم اکنون وضعیت آلودگی هوا ناشی از سوخت و بنزین بهتر شده است ولی رفع آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار نیاز به یک برنامه بلندمدت دارد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار