طرح تامین یک وعده غذای گرم در مهدهای روستاها با هدف بهبود وضع تغذیه کودکان 6-3 خانواده های نیازمند در مناطق محروم و روستایی اجرا و اعتباری بالغ بر 15533000000 ریال جهت 14000 کودک واجد شرایط پرداخت گردید
کد خبر: ۳۶۰۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳ 14 January 2017

به گزارش تابناک خوزستان ؛عملکرد دفتر امور کودکان ،تعداد کل مهدهای کودک خصوصی فعال  835 مهد ( تعداد 487مهد شهری و 348مهد روستایی ) تعداد کل کودکان پذیرش شده در مهدها 42387 کودک (مهد کودک شهری : 27506 نفر،مهد کودک روستایی: 14881 نفر) و تعداد مربیانی که در این مهدکودکها اشتغال به کار دارند 2442 نفر  می باشد.

طرح تامین یک وعده غذای گرم در مهدهای روستاها با هدف بهبود وضع تغذیه کودکان 6-3 خانواده های نیازمند در مناطق محروم  و روستایی اجرا و اعتباری بالغ بر 15533000000 ریال جهت 14000 کودک واجد شرایط پرداخت گردید .

طرح تامین بخشی از شهریه کودکان سه دهک پایین درآمدی: 1920 کودک تحت پوشش طرح قرار گرفته و هدف از این طرح استفاده کودکان روستایی ، مناطق محروم و آسیب خیز و سکونتگاههای غیر رسمی از خدمات مهد کودک می باشد، زیرا اهمیت بهره مندی از خدمات مهدهای کودک و تاثیر آن بر فرآیند تحول و اجتماعی شدن کودکان امروزه بر کسی پوشیده نمی باشد و کودکان این مناطق با استفاده از این طرح از خدمات مهدهای کودک بهره مند می گردند، در این خصوص مبلغ 2142310000 ریال در سال 94 پرداخت شده است.

معاونت توانبخشی
حوزه معاونت امور توانبخشی متولی معلولین جسمی،ذهنی،ناشنوا،نابینا و روانی مزمن است.
از جمله خدمات این معاونت:پرداخت مستمری،نگهداری در مراکز شبانه روزی،ارائه خدمات توانبخشی در مراکز روزانه،اهداء وسایل کمک توانبخشی،کمک به کاشت حلزون شنوایی،پی گیری پلاک ویژه خودرو معلولین،پرداخت شهریه دانشجویان معلول شاغل به تحصیل در دانشگاههای غیر دولتی و ....

 مراکز غیر دولتی روزانه آموزش توانبخشی
درمراکزغيردولتي روزانه توانبخشي افرادي که پرونده معلوليت ذهني، ناشنوايي، نابينايي، اختلال اتيسم، سالمند، بيماران رواني دارند و قبلا به تاييد کميسيون پزشکي سازمان رسيده اند، تحت پوشش خدمات آموزشي و توانبخشي روزانه قرار مي گيرند.همچنین بابت حضور و آموزش و توانبخشی این معلولین ،یارانه به مراکز پرداخت می شود.
 دراستان خوزستان جمعا 81 مرکز با ظرفيت 3935 نفر روزانه مشغول به فعاليت مي باشند.

 وسایل کمک توانبخشی

وسايل کمکي در فرآيند توانبخشي نقشي بي بديل و انکار ناپذير دارد و از موثرترين و برجسته ترين عوامل در بازتواني افراد داراي معلوليت است.
 به گونه اي که در تمام مراحل بازتواني و با کليه اعضاي تيم توانبخشي به نوعي در ارتباط و تعامل است .

 در صورت بکارگيري مناسب و به موقع وسايل و تجهيزات کمکي کيفيت زندگي اين افراد به نحو بارزي ارتقاء يافته و به عبارتي ديگر توانبخشي آنان پويا و توسعه يافته خواهد بود. 
سازمان بهزيستي بر اساس معلوليت فرد مبادرت به مطالعه ، برنامه ريزي و نظارت بر تجهيزات و وسايل کمکي مورد نياز اين عزيزان( با توجه به فن آوريهاي نوين ) نموده و هدف آن بازتواني افراد معلول و نيل آنان به حداکثر استقلال در زندگي مي باشد.

 از جمله اهداف ديگر سازمان ايجاد فرصتهاي برابر جهت الحاق و مشارکت افراد معلول در جامعه با استفاده از فن آوريها و تجهيزات کمکي است. 
سالانه  مبلغي حدود بیست و یک میلیارد و هفتصد میلیون ريال( 21.700.000.000 ریال ) جهت خريد وسايل کمک توانبخشي اعم از ويلچر ،سمعک، عصا ، واکر ،وسايل نابينايان ، تشک مواج و وسايل بهداشتي مصرفي مانند گاز ، باند،بتادين و... اختصاص يافته و در اختيار توانخواهان قرار  داده می شود.

کاشت حلزون شنوایی معلولین ناشنوا
امور توانبخشي معلولين بعد از ارزيابي و تشخيص كم شنوايي، مداخلات تخصصي توانبخشي را در تأمين وسيله كمك شنوايي نظير سمعك و آموزشهاي لازم به خانواده و كودك ناشنوا در مراكز دولتي و غيردولتي با اعتبارات تخصيص يافته ارائه مي نمايد ولي تعدادي از اين كودكان دچار كم شنوايي بسيار عميق مي باشند و وسيله كمك شنوايي مانند سمعك براي آنها قابل استفاده نمي باشد و يا اثرگذاري آن بسيار ناچيز است و به همين خاطر، رشد مهارتهاي زبان و گفتار در آنها بخوبي صورت نمي گيرد.

لذا كاشت حلزون شنوايي که طي عمل جراحي با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بيمار،  صورت مي گيرد و با توانبخشي بعد از آن جهت افراد ناشنواي عميق ، مي تواند موجب رشد مهارتهاي گفتار و زبان گردد و نهايتاً توانمند سازي فرد را در جامعه بدنبال داشته باشد.
كاشت حلزون تكنولوژي پيشرفته اي است كه شنوايي را براي کودکاني كه با استفاده از سمعک نيز قادر به شنيدن نمي باشند ايجاد مي نمايد .


اين وسيله در صورتي که مراحل توانبخشي قبل و بعد از عمل بخوبي طي شود، موجب رشد مهارتهاي گفتار و زبان ، آموزش مفاهيم و درك مطلب مي گردد و مي تواند همچون افراد با شنوايي طبيعي  در فعاليتهاي اجتمايي حضور يابند. توانخواهان از کمک هزينه کاشت  و تعمير قطعات برخوردار مي شوند. در مرکز کاشت حلزون در خوزستان بیش از 200 نفر مورد عمل کاشت قرار گرفته اند و از خدمات بعد از عمل نيز بهره برده اند. سازمان بهزیستی در طول سال بابت جبران بخشی از هزینه عمل جراحی و پروتز ،جبران هزینه های تعمیرات و یا تامین قطعات پروتز،آموزش و توانبخشی پیش و پس از کاشت حلزون،مبلغی حدود6میلیارد ریال هزینه می نماید

توانبخشی مبتنی بر جامعه(CBR)
طرح CBR  از سال 1374 در خوزستان آغاز شده و تاکنون درکليه شهرستان هاي تابعه اجرا گرديده است. در سال 94 تعداد 23147 معلول شناسايي و خدماتي به ارزش بیش از 14000000000 ریال در قالب خدماتی از جمله آموزش در خانواده و خارج از خانواده، کمک هاي مالي جهت امرار معاش، هزينه دارو و درمان، اياب و ذهاب ، مناسب سازي محل زندگي، اشتغال زايي ، وسايل کمک  توانبخشي و... به آنان ارايه نموده است.  همچنین در سال 94 جهت 91 معلول از طريق اعتبارات استاد شاگردي، اشتغال زایی صورت گرفته است .

کمک هزینه درمان
     با توجه به نياز به حمايت درماني و بالابردن توان افراد معلول در پيگيری امور درماني خود به بيش از 4585 نفر كمك هزينه درمان به مبلغ حدود 000/000/000/10ريال پرداخت گرديد.
 معلولاني که جهت پيگيري امور درمان علاوه بر داشتن بيمه پايه متقبل هزينه هاي بيشتري ميشوند جهت جبران هزينه ها و کمک به تسريع روند درمان اين کمک هزينه به آنان پرداخت مي گردد.

کمک به بیماران فنیل کتونوریا(pku)
افرادي که توسط انجمن فنيل کتونوريا خوزستان جهت دريافت خدماتي نظير کمکهاي مالي ، مواد غذايي متناسب با رژيم غذايي اين افراد  به سازمان بهزيستي استان خوزستان معرفي مي گردند واز خدمات بهره مند مي گردند.
درحال حاضر 96 نفر تحت پوشش خدمات سازمان مي باشند که ماهانه به هر کدام مبلغ 375000 ریال به عنوان کمک هزینه تأمین غذای خاص ارائه می گردد.

7-پلاک ویژه خود رو
تسهيل امر اياب وذهاب معلولان از جمله اقدامات مهمي است که در راستاي توانمند سازي اين افراد دنبال مي شود و بهمين منظور پيگيري اصلاح روند واگذاري پلاک ويژه خودروي معلولان در دستور کار دفتر توانمند سازي معلولين قرار گرفته است. هدف از واگذاري پلاک ويژه خودرو معلولان:
 1-  ايجاد سهولت در تردد معلولين
2-   افزايش مشارکت افراد معلول درجامعه
3-  استاندارد سازي نحوه ارائه خدمات به معلولان در امور راهنمايي رانندگي پليس راهور.
8-کمیسیون های پزشکی 
کمیسیون های پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت به منظور شناسایی و ارزیابی و تعیین معلولیت ، طبق بخشنامه شماره 132190/91/700 مورخ 15/11/91  تغییر یافته و در خصوص اجرای صحیح کمیسیون های پزشکی با هدف یک پارچه سازی و  زبان مشترک در کل ملل بر براساس « طبقه بندی بین المللی عملکرد ، ناتوانی و سلامت» یا ICF ، در سراسر ادارات بهزیستی کل کشور قابل اجرا شد ، ودر استان خوزستان با توجه به  برگزاری دوره های آموزشی جهت کارشناسان تخصصی توانبخشی عضو کمیسیون ها، این کمیسیون ها ازهمان ابتدای با 3 شهرستان اهواز ، خرمشهر و آبادان آغاز شد و سپس به کلیه شهرستان های استان تعمیم پیدا کرد . 

اعضای کمیسیون پزشکی در شهرستان ها با حضور حداقل 3 وحداکثر 5 کارشناس مرتبط با نوع معلولیت رسمیت پیدا می یابد . ( بطور مثال برای بررسی معلولیت جسمی  شامل: پزشک ، فیزیوتراپیست،کاردرمانگر و دبیر کمیسیون  و رییس بهزیستی شهرستان ، و برای بیماران روانی حضور روانپزشک الزامی است .) همچنین در صورتی که پرونده ای در کمیسیون پزشکی شهرستان به نتیجه مطلوب یا اتفاق نظر خاصی نرسید؛ پرونده جهت تجدید نظر به کمیسیون پزشکی استانی ارجاع داده می شود (کمیسیون پزشکی استان شامل پزشک ، کارشناس توانبخشی مرتبط با نوع معلولیت ، دبیر کمیسیون پزشکی ، معاون امور توانبخشی و روانپزشک جهت بیماران روانی .)و به همین نسبت به کمیسیون عالی که در بهزیستی کشور مستقراست ارجاع داده می شود. 

از سال94 تا کنون بیش از 10هزار کارت شناسایی جدید معلولین صادر و بیش از2هزار پرونده معافیت از خدمت سربازی یک عضو خانواده(ماده6 قانون جامع حمایت از حقوق معلولین)به حوزه نظام وظیفه ارسال شده است.

پرداخت حق پرستاری معلولین ضايعه نخاعي
هم اکنون 1075 معلول ضایعه نخاعی گردنی،سینه ای و کمری در کنار دریافت سایر خدمات مالی و توانبخشی ،حق پرستاری ماهیانه150الی200هزار تومانی دریافت می نمایند.
دانشجویان
در سال تحصیلی95-94 تعداد  1400  دانشجو معلول بابت دو نیمسال تحصیلی کلیه هزینه های شهریه دانشجویی را دریافت نمودند ( کل اعتبار نوبت اول 14859600000  ریال و کل اعتبار نوبت دوم 16058000000 ریال )

همچنین به تعداد 4965 نفر دانش آموز مبلغ 5139160207  ریال اعتبار تعلق گرفت وبابت کمک هزینه تحصیلی پرداخت شد.
مراکز شبانه روزی معلولین، سالمندان 
و ویزیت در منزل
•  اين دفتر با هدف توانبخشي و کمک به معلولين نيازمند و خانواده هاي آنان ، مراکز شبانه روزي و مراقبتي را با مشارکت مردم و مراکز غيردولتي در سطح کشور ايجاد نموده تا کساني که متقاضي استفاده از خدمات توانبخشي و مراقبتي به شکل شبانه روزي يا پاره وقت هستند بتوانند از آن بهره مند شوند ، به ويژه افراد معلولي که بلاصاحب، مجهول الهويه ويا معلولين بدسرپرست ويا داراي خانواده کم استطاعت هستند. اين مراکزبا توجه به نوع معلوليت فرد متقاضي يا ارجاعي  شامل معلولين ذهني ، جسمي، سالمند، بيمار رواني مزمن، اتيسم که قبلا به تاييد کميسيون پزشکي سازمان رسيده باشد ،ارائه خدمت مي نمايد. 

کمک هزینه نگهداری معلولین در منزل (مستمری)
کمک هزينه اي  است که ماهيانه به معلوليني که در منزل و خانواده نگهداري ميشوند پرداخت مي گردد.
در حال حاضر تعداد 17531  نفر تحت پوشش سازمان هستند و مستمري دریافت می دارند.
مناسب سازی محیط ویژه معلولین
* برگزاري دوره آموزشي سه روزه با حضور اساتيد كشوري و نمايندگان و كارشناسان فني دستگاههاي اجرايي استان درمحل  بهزيستي خوزستان
*انجام پژوهش كشوري مناسب سازي و تعيين الويت هاي مناسب سازي محيط شهري در ساختمانهاي آموزشي ،اداري ، درماني و فضاهاي ورزشي و....
*تشكيل بيش از 65 كميته شهرستاني مناسب سازي به رياست فرمانداري و دبيري بهزيستي شهرستانها 
* مكاتبه و تشكيل كار گروه با ساير دستگاهها و ادارات با موضوع مناسب سازي از جمله راه آهن ، فرودگاه، دانشگاهها ، تاكسيراني ،شوراي شهر و...
* پروژه ارزیابی وضعیت موجود مناسب سازی ادارات کل و شهرستان ها در سال 94 به منظور بررسی وضعیت دسترسی معلولین و جانبازان به سایر خدمات اداری
* اعلام نتیجه ارزیابی به سایر دستگاههای دولتی جهت رفع نواقص و ارسال گزارش مکتوب
* مکاتبه معاون امور عمرانی استانداری با سایر دستگاهها جهت تأکید بر امر مناسب سازی در سال 94 
* تشکیل جلسه مناسب سازی استانی با ریاست استانداری در سال95 و مکلف نمودن کلیه دستگاههای اجرایی و شهرداریها جهت مناسب سازی
آگاهسازی پیشگیری از معلولیت های ناشی از انفجار مین ومهمات عمل نکرده
هدف از اجرای این طرح افزایش آگاهی در مورد خطرات مین و مواد منفجره عمل نکرده و کاهش بروز معلولیت های ناشی از آن میان مردم درمناطق آلوده به مین و مواد منفجره باقی مانده از جنگ دراستان و از سال 1386 با هدف کاهش معلولیت ها انجام میگیرد. اهم فعالیتها به شرح ذیل است
 - انعقاد تفاهم جهت آموزش آگاهسازی دانش آموزان در مناطق آلوده 
-انعقاد تفاهم جهت آموزش آگاهسازی زنان خانه دار در مناطق آلوده 
-برگزاری نمایشگاه مشترک با ستاد هنگ مرکزی استان خوزستان 10لغایت16 فروردین جهت مسافران راهیان نور ومسافرین نوروزی در شهرستان اهواز
-برگزاری نمایشگاه در شهرستان آبادان،برگزاری همایش در هویزه،برگزاری پیاده روی خانوادگی در خرمشهر
-نصب بنر آگاهسازی از خطر مین در تمامی یادمانها ومکانهای حضور کاروانهای راهیان نور
-تهیه نماهنگ آموزش خطر مین جهت کودکان پیش دبستانی مناطق مرزی آلوده به مین
-برگزاری کارگاهTOTدر5 شهرستان مرزی به منظور تربیت مربیان جهت افزایش آگاهی جمعیت شهرستانهای مرزی
آگاهسازی اجتماع محور پیشگیری از معلولیت ها
- انجام کلاسهای آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در تمامی شهرستانهای استان توسط گروههای اجتماع محور 
-انعقادقرار داد با اداره کل آموزش وپرورش جهت آموزش کتابهای آگاهسازی ( پیشگیری از معلولیت ناشی از حوادث-مشاوره ژنتیک وپیشگیری ازبیماریهای عضلانی –اسکلتی) به دانش آموزان مقطع دبیرستان در کل استان ،تامین منابع مالی و آموزشی از طریق سازمان بهزیستی انجام می گیرد.
-انعقادقرار داد با اداره کل آموزش وپرورش جهت آموزش کتابهای آگاهسازی به زنان خانه دار در تمامی شهرستانهای استان خوزستان  که در کلاسهای نهضت سواد آموزی حضور پیدا می کنند.
مشاوره ژنتیک وپیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیک
مشاوره ژنتیک ارتباط دوطرفه بین مشاورو مراجع است که هدف آن تشخیص بیماریهای ژنتیک و توضیح و راهنمایی برای انتخاب بهترین راه است . که به جز شخص مشورت جو بر سلامت سایر افراد خانواده و نسل های آینده تاثیر میگذارد. 
هدف مشاوره ژنتیک:
هدف مشاوره زنتیک تشخیص مشکل ژنتیکی در خانواده و تعیین میزان خطر تکرار آن در حاملگی های بعدی می باشد و مشاورچگونگی به ارث رسیدن بیماری ،ریسک بروز مجدد و روش های ممکن تشخیص قبل از تولد را توضیح داده و در نهایت توصیه ها و راهنماییهای لازم جهت پیشگیری را به مشاوره جویان ارائه می دهد. در این راستا اقدامات ذیل انجام شده است.

به منظور  ارتقاء وبازآموزی پزشکان وفعالین دست اندرکار فعالیت مشاوره  ژنتیک کارگاه بازآموزی مشاوره ژنتیک با حضور 70نفراز  شرکت کنندگان واجد شرایط برگزار گردید که شامل پزشکان عمومی ، پزشکان متخصص  اطفال وپزشکان مشاوره ژنتیک مراکز دولتی وغیر دولتی بودند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار