در گفت‌و‌گو با معاون میراث فرهنگی قم مطرح شد
معاون میراث فرهنگی قم با اشاره به علل عدم تحقق راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی گفت: به دلیل مشخص نبودن وظایف دستگاه‌ها این طرح در شهرداری معطل مانده، هنوز مشخص نیست که کدام بخش شهرداری متولی رسیدگی به این موضوع است.
کد خبر: ۴۸۶۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۲ 30 August 2017
به گزارش تابناک قم، حسن بحرینی با اشاره به علل عدم تحقق وعده راه‌اندازی بازارچه دائمی صنایع‌دستی اظهار داشت: این موضوع چندسالی در حال پیگیری است اما به دلیل نبود هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای مختلف تاکنون محقق نشده است.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قم با بیان اینکه ایجاد این بازارچه‌ها مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را دارد افزود: به دلیل مشخص نبودن وظایف دستگاه‌ها این طرح در شهرداری معطل مانده، هنوز مشخص نیست که کدام بخش شهرداری متولی رسیدگی به این موضوع است از طرفی اجرای این طرح زمان مشخصی هم تعیین نشده است.

وی با تاکید براینکه در حال حاضر 2000 پروانه فعال در حوزه صنایع دستی استان وجود دارد ادامه داد: چند برابر این تعداد کسانی هستند که بدون پروانه فعالیت می‌کنند، علاوه بر آن در صنایعی مثل تراش سنگ‌های زینتی اتباع غیرایرانی بدون پروانه ورود کرده‌اند.

بحرینی بیشترین فعالان صنایع دستی را در رشته‌های چوب و منبت، تراش سنگ‌های زینتی و معماری کاشی عنوان کرد و گفت: نقاط مختلف شهر برای عرضه و تولید صنایع‌دستی مشخص شده که هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده، موضوع راه‌اندازی شهرک صنایع‌دستی نیز اگرچه در حال پیگیری بوده ولی اجرایی نشده است.

معاون میراث فرهنگی استان قم به دلیل نبودن صنایع‌دستی استان در بسته سوغات اشاره کرد و اظهار داشت: تعریف بسته سوغات نیازمند حمایت‌های ویژه است، وقتی بسته‌های تشویقی وجود ندارد طبیعی است که واحدهای تولید صنایع دستی برای تولید بالاتر و عرضه رغبت نمی‌کنند.

به گفته وی، معرفی توانمندی صنایع‌دستی استان نیازمند برگزاری نمایشگاه در سطح ملی است، در حال حاضر زیورآلات تراش سنگ، حکاکی روی سنگ و سنگ‌های زینتی، با توجه به موقعیت شهر قم از مهم‌ترین صنایعی است که می‌تواند در بسته سوغات تعریف شود.

بحرینی به‌روزرسانی و بازنگری در صنایع دستی را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: شیوه سنتی کارگاه‌های تولید صنایع‌دستی موضوعی است که باید به روزرسانی شود این موضوع راه ورود به بازار را برای کارگاه‌ها تسهیل می‌کند.
منبع: تسنیم
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار