معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: حدود 13 هزار و 100 هکتار از اراضی فارس زیر کشت گیاهان دارویی است و سالانه 19 هزار تن محصول برداشت می‌شود.
کد خبر: ۵۱۷۹۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷ 01 November 2017
یدالله رحمانی در جلسه کمیته جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استان فارس، گفت: دولت در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان کردن اقتصاد، از کشت و فرآوری گیاهان دارویی حمایت می‌کند.

او با بیان اینکه استان فارس مقام نخست در تنوع تولید گیاهان دارویی را دارد، گفت: گروه داروسازی سنتی دانشکده داروسازی، مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، مرکز رشد گیاهان دارویی، گروه طب سنتی دانشکده پزشکی، سلامتکده طب سنتی شیراز  و ... از مراکز توانمند علمی استان در این خصوص است.

رحمانی در تشریح آخرین وضعیت موجود فرآوری گیاهان دارویی استان فارس گفت: در استان فارس تعداد 27 واحد صنایع تبدیلی و فرآوری در زمینه عرقیات، عصاره، اسانس و بسته بندی گیاهان دارویی با ظرفیت 45 هزار و 925 تن فعالیت دارد.

او با بیان اینکه غالب واحدهای فرآوری گیاهان دارویی در فارس با ظرفیتی کمتر از ظرفیت اسمی خود فعالیت دارند، گفت: تاکنون تعداد 33 واحد موفق به اخذ جواز تاسیس با ظرفیت 68 هزار و 20 تن شده‌اند که پیشرفت فیزیکی این واحدها بین 10 تا 70 درصد است.

رحمانی خاطرنشان کرد: این واحدها برای تکیل و راه‌اندازی نیازمند 400 میلیارد ریال تسهیلات بانکی است و در صورت بهره‌برداری از آنها 830 شغل ایجاد خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه فارس در معرض کم‌آبی شدید است و اکثر گونه‌های گیاهان دارویی به شکل دیم کاشت می‌شود، گفت: با توجه به استعداد فارس برای کشت گیاهانی نظیر آلوئه‌ورا، تاکنون سه کارخانه فرآوری در لامرد، شیراز و نورآباد راه‌اندازی شده است.

رحمانی ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی مناسب شاهد توسعه اراضی زیرکشت گیاهان دارویی و افزایش تولید محصول در این بخش همراه با افزایش ظرفیت فرآوری آنها باشیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس همچنین گفت: اگر اعتبارات و تسهیلات لازم تامین شود، تا پایان برنامه ششم، حداقل 12 هزار هکتار به اراضی زیر کشت گیاهان دارویی در فارس اضافه می‌شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار