رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گتوند گفت: تاسیسات آبی گچ سنگی ،محوطه باستانی معروف به تپه مزرعه 222 و تپه 217 از آثار تاریخی و باستانی این شهرستان ثبت ملی شدند.
کد خبر: ۶۳۸۶۴۴
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳ 05 August 2018

یعقوب نگهداری افزود: آثار تاریخی و باستانی تاسیسات آبی گچ سنگی با شماره 32044 ،محوطه باستانی معروف به (تپه شماره 222) با شماره 32040 و تپه 217 با شماره ثبت 32041در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدند.

وی اضافه کرد: مطالعات این آثار باستانی در مدت 2 سال گذشته با استقرار اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری درگتوند و نگاه ویژه اداره کل میراث فرهنگی خوزستان به این شهرستان انجام شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گتوند با اشاره به اینکه تاسیسات آبی گچ سنگی در ورودی شهر گتوند، تپه 217 با شماره ثبت 32041 و محوطه باستانی معروف به تپه شماره 222 در اراضی شرکت کشت و صنعت کارون جنوب شهر صالح شهر و در حوزه جغرافیایی شهرستان گتوند قرار دارد گفت: تاسیسات آبی گچ سنگی از آثار دوره ساسانی و محوطه باستانی معروف به تپه شماره 222 و تپه تاریخی و باستانی 217 مربوط به دوره ایلامی می باشند.

نگهداری افزود: تعدادی دیگر از آثار واجد شرایط شهرستان گتوند که مطالعات و مراحل ثبت ملی آنها در کمیته فنی ثبت استان انجام شده، به کمیته فنی ثبت کشوری ارسال شده و منتظر ابلاغ این آثار از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور هستیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گتوند در پایان اظهار امیدواری کرد: در آینده، تعیین عرصه و حریم قانونی دیگر آثار تاریخی و باستانی ثبت شده این شهرستان نیز با مساعدت اداره کل میراث فرهنگی خوزستان و مجموعه فرمانداری شهرستان گتوند انجام می شود.
 

تپه چغا،نهر پادشاهی،گور دخمه های کوه طبل خانه در کنار سد تنظیمی،سه پولو، بند بهمن، قلعه های تاریخی شهرسماله و روستای آبیدعلیباز از دیگر آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهرستان گتوند هستند.شهرستان تاریخی گتوند در شمال استان خوزستان دارای 2 بخش مرکزی و عقیلی و پنج شهر گتوند، جنت مکان، صالح شهر ، ترکالکی ، سماله و نیز 45 روستا می باشد.

 

منبع: ایرنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار