جشنواره ملی و نمایشگاه بزرگ تولید پالوده به شکل سنتی در شیراز برپا می‌شود.
کد خبر: ۶۵۱۰۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۰ 04 September 2018

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران:جلیل معینی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده شیراز گفت: این جشنواره از ۱۴ تا ۱۶ شهریور در پیاده راه ارگ کریمخانی شیراز برپا می‌شود.

وی با بیان اینکه «پالوده» یکی از دسر‌هایی است که اصل آن متعلق به شیراز است و بیش از یک قرن سابقه دارد، افزود: در این جشنواره، به شکل زنده نحوه تهیه پالوده در «جوتی» و با ابزار‌های سنتی اجرا شده و پالوده در طعم‌های مختلف بین علاقمندان توزیع می‌شود.

در شیراز قدیم پالوده در ظرفی به نام «جوتی» درست می‌شده که دارای قالب چوبی و دو جدار بود و در فاصله بین این دو جدار، یخ و نمک گذاشته می‌شد و با گاری آن را در سطح شهر می‌چرخاندند، اما امروزه پالوده با‌دستگاه‌های برقی تولید و به صورت صنعتی و سنتی ارایه می‌شود.

«پالوده» طعم‌های مختلفی ازجمله ساده، آلبالویی، آناناسی، زعفرانی و بیدمشکی دارد.

مهارت تهیه پالوده ۲۵ شهریور ۹۴ به عنوان میراث ناملموس ملی شناخته شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار