رییس مرکز تحقیقات ناباروری غرب کشور گفت:استرس در مادران باردار می تواند سلامت جنین را به خطر بیاندازد.
کد خبر: ۸۳۶۷
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱ 26 February 2015

رییس مرکز تحقیقات ناباروری غرب کشور گفت:استرس در مادران باردار می تواند سلامت جنین را به خطر بیاندازد.

دکتر مرضیه فریمانی روز چهارشنبه در همایش بررسی تاثیر حالات روحی و روانی مادر بر روی جنین در همدان افزود:این خطرات می تواند از دو بعد روحی و جسمی بر روی جنین تاثیر بگذارد.

وی اظهار داشت:مادران پیش از بارداری و در طول آن باید تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرند تا از بروز هر گونه اختلال در روند رشد کودکان خود جلوگیری کنند.

وی بالا بودن آمار طلاق، تمایل کمتر جوانان به ازدواج، تاخیر انداختن فرزندآوری از سوی زوجین و مایل بودن زن و مرد به داشتن فرزند محدود را از جمله عوامل کاهش جمعیت عنوان کرد.

یک جنین شناس نیز در این همایش جنین انسان را نسبت به موجودات دیگر، ضعیف ترین جنین دانست و ادامه داد: جنین از ماه ششم قدرت شنوایی خود را به دست می آورد و می تواند احساس شش گانه و حتی لمس دست مادر بر روی شکم را احساس کند.

دکتر مریم بهمن زاده با اشاره به تاثیر استرس بر روی رشد جنین ادامه داد: دوران جنینی به دو دوره از ابتدای لقاح تا هفته هشتم و دوره دوم تا پایان بارداری تقسیم شده که بیشترین تاثیر بر روی جنین در هفته های سوم تا هشتم است که کل اندام های جنین در این هفته ها شکل می گیرد.

دکتر بهمن زاده عنوان کرد: استرس هایی که در شرایط طبیعی و غیرطبیعی به مادر وارد می شود در تغییرات روحی و روانی جنین تاثیر فراوانی دارد.

یک متخصص تغذیه نیز در این همایش گفت:زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین از گرفتن رژیم های غذایی غیر علمی پرهیز کنند.

لادن سرکانی افزود:زنانی که تصمیم به بارداری دارند باید به رژیم غذایی و الگوی تغذیه ای خود توجه بیشتری داشته و از لحاظ وزن خود را به حد مطلوب برسانند.

وی ادامه داد:چنانچه خانمی دچار اضافه وزن یا چاقی باشد در حین بارداری با مشکلاتی مانند دیابت مواجه می شود که بر روی جنین تاثیرات منفی بر جای خواهد گذاشت.

وی همچنین از وجود کمبود ویتامین دی در بدن 85 درصد از بزرگسالان خبر داد و افزود:مصرف ویتامین D توسط خانم های باردار در رشد قد و رفع حساسیت های نوزاد تاثیر بسزایی دارد.

وی ادامه داد:بارداری مانعی برای تحرک نبوده و خانم هایی که باردار می شوند برای سهولت در زایمان و پیشگیری از دیابت، باید زیر نظر پزشک ورزش هایی را انجام داده و به فعالیت های روزانه خود بپردازند.

یک متخصص زنان و زایمان نیز در این همایش گفت:خانم ها باید سه ماه قبل از بارداری تحت کنترل قرار گرفته و مکمل ها را دریافت کنند اما باید در مصرف آن حد تعادل را حفظ کنند.

دکتر شهره علیمحمدی با تاکید بر اینکه برای سالم ماندن جامعه باید مادران را سالم کرد گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی همدان، اگر خانمی بخواهد قبل از بارداری میزان ویتامین Dرا در بدن خود افزایش دهد از نظر علمی قابل قبول نیست.

وی اضافه کرد: در سنین بالا به علت مواجه شدن افراد با مشکلات جسمی و روحی مختلف مانند قند خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی، بارداری توصیه نمی شود.

یک روانپزشک نیز گفت:توافق زوجین مهمترین شرط فرزند آوری است و زوجین نباید فکر کنند که بارداری و فرزند آوری باعث پیوند و ایجاد رابطه بهتر با همسر می شود چرا که اگر روابط عاطفی زوجین خوب نباشد با ورود کودک این شرایط اصلاح نخواهد شد.

لیلا جهانگرد با بیان اینکه فرزندآوری راه حلی برای حل مشکلات روحی و خانوادگی زوجین نیست افزود:مادران باید قبل از باردار شدن آگاهی خود را نسبت به دوران بارداری افزایش دهند تا اضطراب و استرس را به جنین خود منتقل نکنند.

وی افزود:زوجین تا زمانی که شناخت کاملی از همسر خود کسب نکرده اند نباید اقدام به بارداری کنند بلکه ابتدا باید مهارت های لازم زندگی را کسب و بعد از آن با توافق یکدیگر اقدام به فرزندآوری کنند.

وی با بیان اینکه نباید به بیماران دچار افسردگی و استرس اجازه بارداری داده شود بیان کرد:شایع ترین بیماری در خانم ها استرس و افسردگی است.

اولین همایش بررسی تاثیر حالات روحی و روانی مادر صبح چهارشنبه با حضور اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی همدان در مرکز همایش های علوم پزشکی همدان برگزار شد.

نرخ باروری در استان همدان 1.9 درصد است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار