به گزارش
تابناک یزد، متخصص بیماریهای غدد با اشاره به اینکه پیشبینی میشود حدود ۴۰ درصد
ایرانیان مبتلا به کبد چرب هستند، گفت: همه افراد باید راههای پیشگیری از
ابتلا به این بیماری را مدنظر قرار دهند.
مهران
زمانزاده در ارتباط با بیماری کبد چرب و
راههای پیشگیری از آن اظهار داشت: کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و
به عبارتی، مسؤول رد کردن تمام مواد غذایی و نوشیدنیهای مصرفشده از صافی
به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه کبد
فاکتورهای مضر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورت بدون ضرر وارد
سیستمهای دیگر بدن میکند، گفت: کبد به طور طبیعی، خود را توسط سلولهایی
ترمیم و پاکسازی کرده، ولی اگر فاکتورهای منفی واردشده زیاد باشد، در کار
آن اختلال رخ خواهد داد.
متخصص بیماریهای غدد
اضافه کرد: وجود چربی در کبد هر انسانی طبیعی است، اما اگر کبدی دارای 5 تا
10 درصد چربی باشد، کبد چرب نامیده میشود و این بیماری یک موقعیت مخرب را
در بدن ایجاد میکند.
زمانزاده با بیان اینکه
اصولاً کبد چرب هیچ علائم هشداردهنده در ابتلا ندارد، خاطرنشان کرد:
میتوان گفت حدود 40 درصد ایرانیان مبتلا به کبد چرب بوده و این هشدار
بزرگی برای مردم محسوب میشود.
متخصص بیماریهای
داخلی در ادامه، به توصیههای رژیمی برای افراد دیابتی اشاره کرد و گفت:
جهت جلوگیری از چاقی و بیماری قلبی در افراد دیابتی، این بیماران باید زمان
استراحت خود مقابل تلویزیون را کم کنند چرا که ارتباط زیادی مقابل نشستن
مقابل تلویزیون و چاقی وجود دارد.
وی به بیماران
توصیه کرد: غذاهای خود را در منزل آماده کرده و از مصرف غذاهای فستفود
خودداری کنند، چرا که اصولاً غذاهای خانگی کمانرژیتر و متعادلتر هستند.
زمانزاده
در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: بیماران دیابتی باید میوه، سبزی و غلات کامل بیشتری نسبت به
افراد عادی مصرف کنند، چرا که افزایش دریافت سبزیجات به خصوص سبزیجات سبز
تیره، قرمز و نارنجی در روند درمان آنها حائز اهمیت است.