کد خبر: ۳۲۸۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹ 14 November 2016

به گزارش تابناک یزد،مسئول سامانه‌های نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان یزد گفت: تاکنون 17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان یزد مجهز به سیستم نوین آبیاری شده است.

 «حمیدرضا درویش‌پور» در حاشیه کارگاه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکت‌های مشاور و مجری سامانه‌های نوین آبیاری استان یزد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: آبیاری تحت فشار از سال 1368 در استان یزد آغاز شد و تاکنون بالغ بر 17 هزار هکتار از اراضی باغی و زارعی استان یزد به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به اختصاص اعتبارات در این بخش، 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار می‌شود که با توجه به بودجه اختصاص یافته، سهمیه شهرستان‌های مختلف مشخص شده است.

مسئول سامانه‌های نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان یزد یادآور شد: سهمیه هر شهرستان بر اساس نوع کشت، سطح زیرکشت و نوع محصول مشخص شده و شهرستان‌های تفت و خاتم بیشترین سهمیه و میبد و بهاباد کمترین سهمیه را دارند.

درویش‌پور خاطرنشان کرد: از این میزان 9000 هکتار از اراضی به سیستم قطره‌ای یا موضعی و 1000 هکتار نیز به سیستم آبیاری با نور تیپ برای کشت‌های زراعی مجهز می‌شوند.

مسؤول سامانه‌های نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این‌که کشاورزان استقبال خوبی از اجرای این طرح در مزارع و باغ‌های خود داشته‌اند، افزود: یکی از چالش‌های اصلی در این حوزه، کمبود اعتبار است.

وی با اشاره به اعتبار مورد نیاز برای تجهیز مزارع و باغ‌ها به سامانه‌های نوین آبیاری تصریح کرد: به ازای تجهیز به سامانه آبیاری قطره‌ای در هر هکتار 8.5 میلیون تومان، به ازای تجهیز به نوار تیپ در هر هکتار 10 میلیون تومان و به ازای تجهیز به سامانه کم‌فشار در هر هکتار 3.5 میلیون تومان باید هزینه شود.

درویش‌پور، کل سطح زیرکشت استان یزد را 130 هزار هکتار دانست و خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که 50 تا 60 درصد از این اراضی مستعد استقرار سیستم‌های نوین آبیاری هستند و این ظرفیت وجود دارد که تا سال آینده بتوانیم 40 تا 50 هزار هکتار از این میزان را زیر پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار دهیم.

وی با اشاره به اهمیت آب در زندگی بشر افزود: مردم ما هنوز بحران آب را جدی نگرفته‌اند و هنوز باور ندارند که اگر تا پنج یا شش سال آینده، فکری برای آب استان نشود، ممکن است مجبور به کوچ از استان شوند.

مسئول سامانه‌های نوین آبیاری جهاد کشاورزی استان، یادآور شد: شدت این بحران و فاجعه باید اطلاع‌رسانی شود و رسانه‌ها باید مردم را نسبت به تبعات استفاده بی‌رویه از آب و بحران‌های آبی آگاه کنند.

درویش‌پور با اشاره به این‌که بحران در زمینه آب کشاورزی بسیار جدی‌تر است و هم‌اکنون نیز بسیاری از باغ‌ها و مزارع به‌علت نبود آب دچار مشکل شده‌اند، خاطرنشان کرد: اگر وضعیت به همین ترتیب پیش برود و ناچار به بهره‌برداری بیشتر از آب‌های زیرزمینی شویم، تا چند سال آینده امکان کشاورزی در استان یزد وجود نخواهد داشت.

در کارگاه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکت‌های مشاور و مجری سامانه‌های نوین آبیاری که با همکاری مجتمع آموزشی ملاصدرا برگزار شد، 30 نفر از مدیران عامل شرکت‌های مجری طرح‌های نوین آبیاری با جدیدترین فرآیندهای علمی در این زمینه آشنا شدند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار