دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شب گذشته در یک تغییر و تحول ناگهانی استفن بنن مشاور ارشد و استراتژیست اصلی خود را از ترکیب شورای امنیت ملی این کشور کنار گذاشت. تغییری که به گفته برخی از تحلیلگران، دست ژنرال مک مستر برای بازی گری فعال در شورای امنیت ملی را باز کرده است و میتواند اثرات فراوانی بر تصمیمات آتی کاخ سفید در حوزه های مختلف داشته باشد. اما صرف نظر ازاین ها؛ برخی اسناد و شواهد نشان میدهد که جرد کوشنر داماد ترامپ و مشاور وی در پشت پرده برکناری بنن از این شورا بوده است.
کد خبر: ۴۰۳۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۱ 06 April 2017
به گزارش «تابناک یزد»،  دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا شب گذشته در یک تغییر و تحول ناگهانی استفن بنن مشاور ارشد و استراتژیست اصلی خود را از ترکیب شورای امنیت ملی این کشور کنار گذاشت. تغییری که به گفته برخی از تحلیلگران، دست ژنرال مک مستر برای بازی گری فعال در شورای امنیت ملی را باز کرده است و میتواند اثرات فراوانی بر تصمیمات آتی کاخ سفید در حوزه های مختلف داشته باشد. اما صرف نظر ازاین ها؛ برخی اسناد و شواهد نشان میدهد که جرد کوشنر داماد ترامپ و مشاور وی در پشت پرده برکناری بنن از این شورا بوده است.

جزئیات جدید و جالبی که از ماجرای برکناری استفن بنن از شورای امنیت ملی آمریکا به دست آمده است نشان میدهد که داماد دونالد ترامپ، جرد کوشنر که مشاور ارشد وی نیز هست نقش موثری در متقاعد کردن وی برای برکناری استراتژیست اصلی دونالد ترامپ از این شورا داشته است.

داماد ترامپ در پشت صحنه برکناری استفن بنن از شورای امنیت ملی آمریکا 

این اقدام دونالد ترامپ بیش از هر چیز به عنوان نشانه ای بارز از کاهش نفوذ و اثر گذاری استو بنن در کاخ سفید و در پی صدور چندین فرمان ناکام اجرایی ترامپ و از سوی دیگر در پی شکست طرح سلامت ترامپ برای جایگزینی با طرح اوباما تفسیر شده است. اما برخی از منابع آگاه بدون ذکر نام بیان کرده اند که جرد کوشنر نقش موثری در پشت صحنه و در راستای برکناری استو بنن داشته است.

مهمترین نکته در این میان تفاوت در دیدگاه و رویکردهای استفن بنن در نقش یک استراتژیست پوپولیست که بارها تمایل خود به ساختار شکنی دولت در ایالات متحده بیان کرده است، با رویکردهای جرد کوشنر به عنوان یک تکنوکرات مستقل و برآمده از دل سازو کارهای پراگماتیک بخش خصوصی است.

طبق برخی از گزارشات بیان شده است که اخیرا جرد کوشنر بارها به همکاران خود در کاخ سفید بیان کرده بود که رویکرد ملی گرایانه و پوپولیستی بنن و دستور کار تدوین شده از سوی وی به دونالد ترامپ آسیب میزند. وی همچنین نگرانی های عمیقی در این مورد داشته است که رئیس هیئت مدیره سابق نشریه افراطی بریت بارت یعنی بنن، بدترین سیاست های ممکن برای دونالد ترامپ را تدوین کند.

این در حالی است که دونالد ترامپ در 10 هفته نخست ریسات جمهوری خود در آمریکا موفق به ایجاد یک مسیر مستقیم و بدون چالش برای سیاست ها نشده است و به واسطه چندین و چند مساله از جمله موضوع ارتباط مشاوران و معاونان خود با روسیه و شکست در سیاست های کلان خود، اکنون در یک باتلاق سیاسی گیر کرده است.

از سوی دیگر بنن علاوه بر رویارویی با جرد کوشنر، یک رویارویی جدی نیز با «گری کوهن» مشاور ارشد اقتصادی در کاخ سفید دارد که رئیس سابق هیئت مدیره گلدمن ساکز بوده و ارتباط خوب و نزدیکی با کوشنر برقرار کرده. همچنین مایک پنس معاون اول ترامپ نیز در مداری متفاوت و با فاصله از استفن بنن کار میکند. در حالی که ماه گذشته میان بنن و حزب جمهوری خواه در خصوص اولتیماتوم برای طرح سلامت جدید ترامپ درگیری جدی به وجود آمده بود، مایک پنس تمام تلاش خود را برای نزدیک کردن کاخ سفید و حزب و ترمیم شکاف ها صورت داد.

شخصا استقنن بنن هیچ نشانه ای از تمایل خود به حاشیه نشینی در کاخ سفید نشان نداده است. بر عکس برخی منابع اطلاع داده اند که وی تهدید کرده بود که چنانچه از سمت خود در شورای امنیت ملی کنار گذاشته شود، خیلی زود از کاخ سفید به کلی بیرون خواهد رفت. با این حال بسیاری از نزدیکان بنن در کاخ سفید تمامی تلاش خود را به خرج داده اند تا از وی حمایت کرده و توجیهاتی برای برکناری وی از شورای امنیت ملی به دست دهند.

داماد ترامپ در پشت صحنه برکناری استفن بنن از شورای امنیت ملی آمریکا 

از جمله این که گفته میشود بنن شخصا دیگر تمایلی به حضور در این شورا نداشته و خود قصد داشته است تنها چند ماه در این شورا حضور یابد و مهمترین هدف وی از حضور در این شورا نظارت بر سیاست ها و رفتارهای ژنرال مایکل فلین – که یک ماه قبل از ریاست شورا استعفا داد – بوده است.

استفن بنن روز گذشته طی یک بیانیه اعلام کرد: سوزان رایس طی دولت قبل شورای امنیت ملی را تبدیل به یک نهاد عملیاتی کرده بود. من به همراه ژنرال فلین وارد این شورا شدیم تا این نهاد را از حالت عملیاتی خارج سازیم. اکنون ژنرال مک مستر این شورا را در شکل صحیح و حالت اصلی خود در دست گرفته است.

البته وی به هیچ وجه توضیح نداده است که منظور از عملیاتی شدن شورای امنیت ملی توسط سوزان رایس چیست.

به گزارش «تابناک» با همه این تفاسیر ظاهرا هنوز رقابت های کوشنر و بنن ادامه دارد و دیدار نزدیک میات ترامپ و ژی جینپینگ رئیس جمهور چین این دو را مجددا در رویارویی قرار میدهد. سیاست های دونالد ترامپ در راستای اقتصاد حمایتی و انتقادات فراوان به نقش چین در تخریب اقتصاد آمریکا بیش از همه تحت تاثیر نگاه پوپولیستی استو بنن در کاخ سفید بوده است. از سوی دیگر کوشنر بارها نقش رابط میان کاخ سفید و چین را بازی کرده است و به نظر میرسد که اکنون نقشی مهم در دیدار و گفتگوی ترامپ و ژی جینپینگ داشته باشد.

داماد ترامپ در پشت صحنه برکناری استفن بنن از شورای امنیت ملی آمریکا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار