«فضای سیاسی بعد از انتخابات» در نشست تخصصی اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحلیل و بررسی شد.
کد خبر: ۴۴۱۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸ 14 June 2017
به گزارش تابناک رضوی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این نشست در پاسخ به این پرسش که چقدر با دخیل کردن اظهار نظرات منتقدین و «دولت در سایه» در اداره کردن کشور، معتقدید و استفاده از نقطه نظرات حجت الاسلام رئیسی در اداره مملکت می‌تواند فضای رقابت را به فضای همکاری بعد از انتخابات تبدیل کند اظهار کرد: دولت در سایه حتی به ظاهر نیز اگر اجرا شود اتفاق خوبی است چون جبهه اصولگرایی درانتخابات مختلف ۱۵تا۱۶میلیون در مجموع رای دارد و باید نظرات آن ها را شنید و در بعضی از مواقع اجرا کرد.
 
استقبال از دولت در سایه / مردم در سال 1400 رای ایجابی می‌دهند / امنیت اقتصادی تاثیر گذارتر از امنیت نظامی است 
 
امیر محمد تاجیک با اشاره به دعوت از حجت السلام رئیسی در انتخابات اخیر، افزود: حضور حجت السلام رئیسی فی‌نفسه اتفاق بدی نبود اما ایشان فرد متخصصی نیست زیرا در زمان تبلیغات انتخابات برنامه مدونی ارائه نکردند.
 
وی خاطرنشان کرد: باب گفت وگو با جبهه مخالف دولت اگر باز شود مفید است اما متاسفانه اصولگرایان در عمل اعتقادی به گفت وگو ندارند اگر تعامل و همکاری آغاز شود حداقل موضع‌گیری های منطقی‌تری نسبت به دولت شاهد خواهیم بود.
 

دبیر کل انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: دولت در زمینی بازی می کند که ساخته و پرداخته خودش است و بنابراین توانسته است تورم افسارگسیخته دولت دهم را مهار کند و رکود اقتصادی تا حدودی رفع شده است.

تاجیک با اشاره به اینکه در کشور یک فقر افسار گسیخته وجود دارد که مختصص دولت یازدهم نبوده است بیان کرد: متاسفانه بعد از دولت زمان جنگ  هیچ کدام از دولت ها برنامه مدونی برای مبارزه  بافقر نداشته اند واین نقدی که جنبش های دانشجویی به دولت های همسوی خود نیز داشته و دارد و دولت باید در دور دوم به مطالبات این قشر پاسخ دهد .

این فعال دانشجویی تاکید کرد: قشر متوسط و قشر مرفه جامعه نیز خواستار آزادی های اجتماعی است که پاسخ گویی به این مطالبات نیز تبعاتی برای دولت دارد .

وی با اشاره به اینکه گفت وگوی اصلاح طلبان و اعتدالیون نتایج خوبی برای کشور داشته است خاطرنشان کرد: برای ادامه این مسیر در سال 1400باید مردم را با رای ایجابی به پای صندوق رای آورد زیرا مردم در سال ۱۴۰۰با کارنامه بررسی می کنند و اگر تا آن زمان به مطالبات مردمی پاسخ داده نشود این مسیر که در سال  ۹۲اغاز شده است به مشکل بر می‌خورد.
 
 
همچنین دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به اینکه در ایران جبهه مخالف دولت یک حزب نمی باشد تا همانند کشوری مانند انگلستان که دولت با رقیبش ائتلاف می‌کند نمی‌شود چنین فرآیندی را رقم زد و متاسفانه در جبهه مخالفین دولت فرهنگ گفت وگو وجود ندارد.
 
پوریا تاتاری  ادامه داد: مشکل عمده اصولگرایان و مخالفین دولت عدم کادرسازی است بدین معنی که افراد تعیین شده ای  و تغییر ناپذیر هستند.
 
وی در پاسخ به این سوال که چرا به زعم کارشناسان، دوره دوم ریاست جمهوری دکتر روحانی بسیار دشوارتر از دوره نخست دولت ایشان است؟ گفت: این مبحث از دوجانبه قابل بررسی است جنبه نخست اینکه انتظار بدنه اجتماعی از دولت بالاتر می رود و جنبه دوم به خاطر این است که فشار جناح مخالف دولت در این چهار سال بیشتر می شود زیرا ماهیت گفتمان آنها تمامیت خواهی است.

تاتاری در ادامه این نشست با اشاره به اینکه اگر در یک شرایط نرمال نیز  باشیم دوره دوم ریاست جمهوری ‌دکتر روحانی سخت تر است تصریح کرد:در دوره نخست بخشی از شعارها مانند برجام اجرایی شده است اما بخشی از انتظارات بدنه اجتماعی مانند آن جمله معروف که چرخ اقتصاد باید بچرخد تا چرخ سانتفریوژها بچرخد به دور دوم موکول شده است بدنه اجتماعی هوادار دولت بار دیگر پای صندوق رای رفته است چشم انتظار اجرایی شدن وعده‌هاست .

وی افزود: باتوجه به زاویه های ایجاد شده در دولت های گذشته در دور دوم بین ارکان نظام (رهبری و ریاست جمهوری) ممکن است به این دولت تعمیم پیدا نکند و امیدواریم این مشکل در این دولت اتفاق نیافتد زیرا اگر پروژه ای مانند برجام به سرانجام رسید فقط به دلیل هماهنگی رهبری و ریاست جمهوری بود و اگر خواستار اجرایی شدن وعده های دیگر همانند برجام هستیم نیاز به تایید رهبری دارد .


دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که اصلاح طلبان و اعتدالیون برای حفظ وضع موجود و جهش رو به جلو (حفظ پایگاه مردمی) باید چه استراتژی به کار گیرند؟ اظهار کرد با توجه به اینکه در ۲سال پایانی دولت احمدی نژاد بی ثباتی اقتصادی را به مردم اهدا کرده بود و امنیت اقتصادی از ذهن جامعه پاک شده بود با آغاز دولت یازدهم به ثبات اقتصادی و کنترل تورم و رشد صادرات نفت رسیدیم.
 
وی خاطر نشان کرد:متاسفانه در کشور ما بیشتر به امنیت نظامی پرداخته شده است اما امنیت اقتصادی مهم تر از امنیت نظامی است و اصلاح طلبان واعتدالیون برای بهبود بخشیدن به جایگاه خود باید امنیت اقتصادی را در جامعه ایجاد کنند.

پوریا تاتاری در تایید اینکه برنامه اقتصادی کمک به حفظ پایگاه در جامعه می شود اضافه کرد: باتوجه به اینکه در سه سال نخست دوره اول بیشترین انرژی دولت صرف برجام شد هیچ حرکت اقتصادی به نفع طبقات محروم جامعه صورت نگرفت اما در دریک سال پایانی افزایش یارانه اختصاص داده شده به افراد دهک پایین که در اکثر کشورها این حمایت وجود دارد و گام دیگر ارتباط با کشاورزان است با خرید مستقیم گندم انجام شد که امیدواریم ادامه یابد و به نتایج خوبی برسیم.

این فعال دانشجویی با اشاره به اینکه باب گفت وگو با اصولگرایان به حفظ ورود به جلو رفتن پایگاه دولت کمک می‌کند افزود: فضای رسانه ای و قدرتی که سبب رشد فضای باز سیاسی می‌شود متاسفانه در اختیار جریان مخالف دولت است و باید باب گفت وگو را گسترش دهیم.
 
همچنین در قسمتی از این نشست ، یک فعال دانشجویی تصریح کرد : در دوره دوم دولت با توجه به شناسایی نقاط ضعف‌هایی که در چهار ساله اول داشته است می‌تواند عملکرد اقتصادی بهتری داشته باشد و با نشاط و توانایی بهتری کار کند.
 
نوید رحمانی تصریح کرد : در دوره نخست  تمام توجهات دولت به اقشار متوسط بود و بدلیل عدم نقدینگی و بیکاری با وجود رسیدن به ثبات اقتصادی  به قشر مستضعف و دهک های پایین جامعه آسیب فراوانی رسیده است و دولت باید با ایجاد اشتغال دراین قشر رونق را باز گردان.
 
وی تاکید کرد : برای حفظ جایگاه موجود و رو به جلو رفتن این دیدگاه مستلزم این است که دولت از گذرگاه رفع رکود و بیکاری و رونق گرفتن تولید و صنعت به خوبی بگذرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار