موسی نادران، مدیرعامل کارخانه میثم ستاره توس مشهد در این‌باره بیان کرد: در حال حاضر هیچ رقابتی میان کارخانه‌های استان وجود ندارد و همه کارخانه‌ها دچار رکود شده و توان کار کردن ندارند و فروششان پایین آمده است. متأسفانه تعداد واحدهای آزادپز در استان زیاد شده و این واحدها آردشان را از واحدهای دولتی‌پز تأمین می‌کنند و ما از بخش آزاد هم فروش نداریم چه برسد به اینکه بخواهیم رقابت کنیم.
کد خبر: ۴۹۶۸۸۴
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲ 20 September 2017
به گزارش تابناک : وی ادامه داد:  مقصر اصلی این مسأله مسئولین این حوزه است، یا باید همه چیز را تحت کنترل بگیرد یا اینکه همه چیز را آزاد کند. درحال حاضر نه وضعیت آزادپزها معلوم است نه وضعیت دولتی‌پزها. سامانه هم که اصلاً فضایی برای رقابت ندارد و متأسفانه هر روز هم به یک بهانه از سهمیه واحدها در سامانه کم می‌کنند. مشکلات، آن‌قدر زیاد است که ما از کارمان بیزار شده‌ایم و به اینجا رسیدیم که کارخانه را تعطیل کنیم. 

نادران تصریح کرد: در سامانه، به هیچ‌وجه کیفیت، مبنای تخصیص سهمیه برای کارخانه‌ها نیست.گندمی که به ما می‌دهند بسیار بی‌کیفیت است،به طوریکه در 6 ماه اول سال از گندمی که به ما دادند، 200 تن گندم پوسیده جدا کردیم و مجبور شدیم مقداری گندم آزاد خریداری کنیم تا جبران آن 200 تن شود. اگر گندمی را که به ما می‌دهند، تحویل نگیریم، در سامانه دسترسی نانوایان را به کارخانه می‌بندند.
محمد رجب‌زاده، مدیرعامل کارخانه آرد سفید توس در ادامه اظهارکرد: کارخانه‌ها رقابتی ناسالم و منفی با یکدیگر دارند. فروش آرد در مشهد به صورت نقدی نیست و عمدتاً نانوایان به صورت چکی و مدت‌دار آردشان را از کارخانه‌ها خریداری می‌کنند و در این میان واسطه‌هایی هستند که به خرید آرد برای نانوایان اقدام کرده و در قبال آن از نانوایان و یا کارخانه‌های آرد مبلغی اضافه‌تر به عنوان سود می‌گیرند.
وی ادامه داد: متأسفانه وقتی حرف از رقابت میان کارخانه‌ها به میان می‌آید، در مشهد رقابت منفی است و واحدها بر سر تولید آرد سفید با یکدیگر رقابت می‌کنند. انتخاب نانوایان برای خرید آرد، کارخانه‌ای است که آرد سفیدتری تولید کند و به عبارتی دیگر، هر کارخانه‌ای که آرد سفیدتر تولید کند فروش بیشتری خواهد داشت.

رجب‌زاده گفت: در سامانه اصلاً فضا رقابتی نیست چون تعداد کارخانه‌ها به تناسب سرانه مصرف در استان زیاد بوده و به همین خاطر از سهمیه کارخانه‌ها کسر شده است. ضمن اینکه سقف سهمیه هر کارخانه در سامانه مشخص است و سهمیه‌بندی‌ها بر اساس کیفیت آرد تولیدی نیست، به همین خاطر کارخانه‌ها رغبتی برای تولید آرد باکیفیت و رقابت با یکدیگر ندارند. 
مدیرعامل کارخانه آرد سفید توس ادامه داد: اصل تولید آرد مرغوب، ماده اولیه گندم است و متأسفانه ما که در انتخاب گندم دستمان باز نیست نمی توانیم چندان روی کیفیت محصولمان مانور دهیم.

فیض‌ا... بیابانی، مدیرعامل کارخانه آرد بابرکت در این خصوص به خبرنگار ما گفت: رقابت میان کارخانه‌های مشهداصلاً خوب نیست و بعضاً کارخانه‌های آرد امکاناتی در اختیار نانوایان قرار می‌دهند تا از آنها آرد بخرند. به عنوان مثال در ازای هر کیسه آرد مبلغی به نانوا می‌دهند تا تشویق شود از آنها آرد خریداری کند و در این میان کارخانه‌هایی که ضعیف هستند و قدرت پرداخت چنین هزینه‌هایی را ندارند، از چرخه این رقابت ناسالم عقب می‌مانند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر سهمیه کارخانه‌ها از پیش تعیین شده و یکنواخت است و معیار کیفیت در سهمیه‌بندی فروش آرد اصلاً جایگاهی ندارد تا اینکه بخواهد انگیزه‌ای برای تولید آرد مرغوب میان کارخانه‌ها باشد. در بخش آزاد هم که رقابت میان کارخانه‌ها، برای تولید آرد سفید است و کارخانه‌ها در تلاشند برای جذب مشتری و فروش بیشتر، آرد سفیدتر تولید کنند. 

 در خاتمه مدیرعامل یکی دیگر از کارخانه‌های مشهد بیان کرد: رقابت در مشهد ناسالم است و متأسفانه کارخانه‌ها به جای اینکه به فکر ارتقاء کیفیت آردشان باشند، در ازای خرید آرد به نانوایان امتیازهایی می‌دهند تا از این طریق مشتری بیشتری جذب کنند. برخی از کارخانه‌ها در قبال هر کیسه آرد مبلغی را به نانوا می‌دهند تا از آنها آرد بخرد به همین خاطر رقابت میان کارخانه‌های مشهد سالم نیست. 
وی با اظهار نارضایتی از گندم دریافتی گفت: گندمی که در حال حاضر دولت به ما تحویل می‌دهد، استاندارد نیست و ما مجبور به تحویل آن هستیم و این مسأله دست ما را برای تولید آرد باکیفیت می‌بندد.






منبع : غلات نیوز 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار