کد خبر: ۵۹۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵ 08 July 2015
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان عصر سه شنبه در این نشست در دفتر امام جمعه کرمان گفت: اعتماد، رضایت و مشارکت مردم سه شاخص اصلی سنجش سرمایه های اجتماعی هستند.

محسن روحی از پرونده هسته ای، قیمت نفت و گروه داعش به عنوان سه چالش تاثیرگذار در سال جاری بر اساس پژوهش موسسه آیندگان نام برد و افزود: رابطه بین شاخص های همدلی و همزبانی و سرمایه های اجتماعی یکی هستند و در واقع شعار سال با افزایش سرمایه های اجتماعی برابر است.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی برای افزایش سرمایه اجتماعی افزایش حساسیت مدیران دستگاه ها نسبت به این موضوع است. 

روحی اظهار کرد: از ظرفیت کارکنان دستگاه های دولتی برای افزایش سرمایه های اجتماعی باید استفاده کنیم و پیشنهاد ما این است استاندار کرمان برای کارکنان دستگاه ها در دو تا سه جلسه سخنرانی کند.

جهانی شدن میمند در رشد جهانگردی تاثیر دارد 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان هم گفت: امیدواریم ثبت جهانی میمند در توسعه اجتماعی و رشد جهانگردی و سایر زمینه های استان تاثیرگذار باشد.

فرشید فلاح افزود: یکی از مهمترین اخبار فرهنگی در کشور و جهان ثبت روستای میمند در یونسکو به عنوان یکی از سازمان های وابسته به ملل متحد بود.

وی اظهار کرد: ثبت جهانی روستای صخره ای میمند با کار و جدیت علیرضا رزم حسینی استاندار کرمان اتفاق افتاد و جامعه فرهنگی استان را خوشحال کرد.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی مهمترین پایگاه فرهنگی و ستاد هماهنگی فعالیت های فرهنگی استان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: به درخواست استاندار کرمان قرار شد کارگروهی برای تشخیص موانع توسعه اقتصادی در استان تشکیل شود که با تخصص های مختلف شکل گرفت.

وی افزود: اتاق فکر توسعه فرهنگی و اجتماعی استان بیشتر از 15 جلسه کارشناسی برگزار کرده و مهمترین چالش های فرهنگی را مورد بررسی قرار داده اند.

فلاح در رابطه با ارائه طرحی برای رفع مشکلات سیما و منظر شهری کرمان گفت: 

اولین بحثی که اتاق فکر در زمینه موانع فرهنگی توسعه مطرح کرد محیط است و محیطی که در آن زندگی می کنیم در طرز تفکر ما بسیار تاثیرگذار است و در واقع ما شهرها را می سازیم و بعد شهرها هستند که ساکنان را می سازند و فرهنگ را بر آنها تحمیل می کنند.

وی در مورد تحقق شعار سال با نام دولت و ملت همدلی و همزبانی افزود: راهکارهای اجرایی برای این هدف و افزایش سرمایه اجتماعی استخراج و توصیه هایی برای دستگاه های استان آماده شود.



لزوم تقویت نمادهای اتحاد بین مردم کرمان 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست با تاکید بر اینکه باید سرمایه اجتماعی را افزایش داد گفت: باید کاری کنیم که افراد جامعه از کرمانی بودن احساس شعف کنند نه اینکه احساس بد به آنها دست دهد. 

دکتر علی اکبر حق دوست، اتحاد را یکی از عوامل افزایش سرمایه اجتماعی دانست و تصریح کرد: شاید فرزندان ما از اینکه با زبان کرمانی صحبت کردن احساس خجالت کنند و باعث افتخار آنها نمی شود.

وی گفت: باید این نمادها را تقویت کنیم که باعث اتحاد بین مردم استان شود و حتی می توانیم از پرچم به عنوان یک نماد اتحاد در دنیا استفاده کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: یکی از عادات کاملا نامطلوب ما نگاهی است که شهرستان های مختلف در این استان نسبت به هم دارند و بعضی شهرستان ها به بعضی خصوصیات معروف هستند. 

وی اظهار کرد: لایه های نرمی در جامعه وجود دارد و باعث شده اتحاد درون استانی تقویت نشود و عاملی برای پارتی بازی و قوم و خویش بازی است.. 

حق دوست با اشاره به اینکه رضایتمندی در واقع مدیریت بین انتظارات و داشته هاست گفت: اگر مدیریت توقعات وجود نداشته باشد باعث نارضایتی می شود. 

حق دوست تصریح کرد: بسیاری از خدمات در استان و کشور شاید از سطح بین المللی پایین تر نباشد اما مردم توقع بالایی دارند که هم باید توقعات را کاهش و هم داشته ها را افزایش دهیم.

وی افزود: پاس کاری مردم توسط مدیران باعث می شود که فاصله هایی بین مدیران بوجود آید و موجب اختلافاتی می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در جامعه به دلیل توسعه یافتگی و صنعتی شدن، روابط اجتماعی از حالت گسترده، محدود می شود و ما هم از آن گذر می کنیم.

وی بیان کرد: توجه به واحدهایی مانند سندیکاها، اتحادیه ها و کلوپ ها به شکل صحیح آن و بویژه مساجد اهمیت دارد.

وی افزود: شبکه اجتماعی در کرمان کوچک شده است و در زن و مرد و گروه های مختلف تحصیلی تغییر ایجاد می کند.

برخی دستگاه های اجرایی می درخشند اما به آنها توجه نمی شود 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان گفت: رفع قوانین مزاحم برای رسیدن به پیشرفت و توسعه با مدیریت اسلامی سنجیده شود. 

حجت الاسلام محمد قاسمی زاده افزود: آثار منفی که از تاثیر بعضی موضوعات ایجاد می شود جای جبران در نماز جمعه و سایر تریبون ها ندارد.

وی گفت: برای اینکه این اتفاق نیفتد باید آن بستر اصلی که اعتماد عمومی است و راز و رمزهای مخصوص خود را دارد، فراهم شود.

وی بیان کرد: تعدادی دستگاه های اجرایی در استان داریم که سال ها بر اساس خدمات خوب و اعتمادهایی که ایجاد کرده اند توانسته اند در سطح کشور بدرخشند اما کسی به آنها توجه نمی کند.

بیان دلایل نازیبا بودن شهر کرمان 

استاد برجسته دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست به تشریح طرح پیشنهادی در موضوع رفع مشکلات سیما و منظر شهری مصوب اتاق فکر توسعه فرهنگی و اجتماعی استان پرداخت. 

پروفسور مهدی رجبعلی پور ادامه داد: هدف ما این است که بافت های سنتی حفظ شود و بناهایی که ساخته می شود با فرهنگ، شرایط اقلیمی و آب و هوا، با هارمونی که به ما آسایش و آرامش می دهد و ما را به بیگانگی نمی کشاند هماهنگ باشد. 

وی گفت: با کمک استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان مردم نهادی برای رسیدن به هدف مورد نظر تشکیل شده است.

وی گفت: عدم سازگاری سیمای شهر کرمان با مقتضیات جغرافیایی و بومی، عدم تناسب ساختمان های نوساز با یکدیگر، توسعه نامتوازن شهر و عدم پراکنش جمعیت، تخریب ساختمانهای واجد ارزش تاریخی، استفاده از ساز و کارهای متناسب با اقلیم کرمان مانند سقف شیروانی، وضعیت اسفناک پارکینگ ها، مداخله های غیر تخصصی در امور شهری از جمله دلایل نازیبایی شهر کرمان است.

در این نشست راهبردهای تقویت اعتماد عمومی مبتنی بر تحقق همدلی و همزبانی مطرح و پس از بحث و بررسی درباره آنها مقرر شد به دستگاه های اجرایی ابلاغ شوند.

همچنین طرح پیشنهادی در خصوص رفع مشکلات سیما و منظر شهری مصوب اتاق فکر توسعه فرهنگی و اجتماعی استان کرمان ارایه و بررسی شد.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار