یک متخصص طب ايراني توصیه کرد؛
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد و متخصص طب سنتی از خشکبار مویز به عنوان یکی از موثرترین روان ‎ کننده ‎ های شکم به ویژه برای رفع عارضه یبوست و همچنین تصفیه ریه ‎ ها یاد کرد.
کد خبر: ۶۳۸۹۲۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲ 04 August 2018

«سید کاظم کاظمینی» مویز را در اصلاح انگور خشک شده یا نیمه خشک خواند که در کتب سنتی از آن به عنوان «زبیب» یاد و خواص زیادی نیز برای آن تعریف شده است.

وی در مورد خواص مويز افزود: این خشکبار می ‎ تواند به عنوان اعتدال‏ دهنده در مواقعی که اخلاط بدن مانند سودا و بلغم غليظ شده است، استفاده شود.

این متخصص طب ايراني ادامه داد: مویز قابلیت روان ‎ کنندگی شکم را نیز دارد و تحت عنوان تخصصی ملين طبع از آن یاد می ‎ شود و به عنوان یکی از رفع کننده ‎ های یبوست قابل استفاده است.

کاظمینی مویز آب خيس ‏كرده يا پخته شده را نیز روان کننده شکم دانست و گفت: مصرف این مویز با داروهاى مناسب، ملين طبع است و اگر در سركه انگور آن را خيسانده و ناشتا بخورند، براى تحليل ورم طحال‏ نیز مفيد است.

وی استفاده از مویز براى تصفيه ريه را نیز اقدامی مفید و موثر خواند و اظهار کرد: مویز علاوه بر آن، مقوى كبد و محرك نيروى جنسى اشخاص سرد مزاج است و اگر دانه مويز را خارج كرده و به جاى آن دانه فلفل جاى داده و مصرف شود، براى رفع سردى كليه که یکی از سوء مزاج‏‌های این عضو بدن است، همچنین سنگ مثانه و قطره ‏قطره ادرار كردن، بسيار مفيد است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در مورد انواع مویز نیز عنوان کرد: بهترین نوع مویز، نوع پرگوشت کم دانه یا بی‏دانه است و در مقابل کم‏‏ خاصیت‏‌ترین آن، نوع خشک و کم‏‏‌گوشت آن است.

وی در مورد دیگر کارایی ‎ های مویز هم اظهار کرد: اگر مويز را با انيسون که یک دانه گیاهی گرم مزاج و مفید برای گرم کردم بدن به ویژه مفاصل است، پخته و مخلوط کنیم و آن را با روغن بادام بخوریم، براى رفع سرفه سرد و بلغمى موثر خواهد بود.

وی در پایان نیز طبیعت مویز را برگرفته از نوع انگور آن دانست و گفت: طبق نظر حکمای طب سنتی، مویز از نظر طبیعت برحسب اين‏ كه از چه نوع انگور و در چه مرحله ‎ ای تهيه شده باشد، اندکی از همدیگر متمایز است.

کاظمینی همچنین خاطرنشان کرد: مويزى كه از انگور سفيد به دست آمده باشد، داراى گرمى كمتری نسبت به مويزى است كه از انگور سياه تهیه شده باشد، البته مويز بسيار شيرين نیز داراى گرمى بيشترى نسبت به مويز كم ‏شيرينى است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار