آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد:
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دانش‌آموختگان کشور سرمایه‌های جامعه هستند، گفت: یکی از بهترین راه‌ها در مسیر اشتغالزایی کشور، توجه به راه‌های علمی و طرح‌های دانشگاهی است.
کد خبر: ۸۲۲۲۳
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۴ 24 August 2015
به‌گزارش تابناک خراسان رضوی به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌‌الله علی‌اکبر هاشمی‌رفسنجانی در دیدار روسای دانشگاه‌های استان خراسان‌رضوی، نقش و جایگاه دانشگاه‌‌ها را برای پیشرفت هر جامعه بسیار مهم خواند و اظهار داشت: هر کشوری که توانسته بر قله‌های افتخار باشد، از دانشگاه استفاده کرده است.

در این دیدار که آیت‌الله معصومی، نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز حضور داشت، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سوابق فرهنگی و تاریخی استان خراسان، بر ظرفیت‌های علمی این خطه از کشور تأکید کرد و گفت: امیدواریم در سایه امام رضا(ع) شاهد پیشرفت های روز افزون این استان باشیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با ابراز خرسندی از گزارش استاندار خراسان رضوی، بر اهمیت روابط علمی حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌­های کشور تأکید کرد و افزود: امیدواریم برکت کارهای علمی و برنامه همراهی دانشگاه‌های استان به میمنت بارگاه امام هشتم به سراسر کشور تسرّی یابد.

وی با یادآوری شرایط دانشگاه‌های کشور در سال­‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی و افسردگی جوانان و خانواده­‌ها به خاطر عدم موفقیت در گذر از سد کنکور، گفت: در جلسه سران بحث کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید از اقیانوس مردم استفاده کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اهمیت علم برای انقلاب اسلامی، گفت: با تأکیدات فراوان قرآن بر علم و جایگاه علم در خلقت آدم، در انقلابی که بر پایه قرآن بود، بر آن شدیم که به علم و دانش مردم و جوانان برسیم که انقلاب را پیروز کرده بودند و جوانان دانشجو سرمایه‌های کشور هستند که باید به آنها اعتماد کنیم.

آیت الله هاشمی رفسنجانی با نگاه تفسیری به آیات قرآن کریم که بر جایگاه رفیع علم تأکید دارند و حدیث نبوی که اگر علم در ثریا باشد، کسانی از ایران، آن را پایین می­آورند، گفت: استعداد ایرانی­‌ها در جوامع انسانی آن روز زبانزد بود، به گونه‌ای که دانشگاه جندی شاپور آن، مأمن دانشمندان ملیت‌های مختلف بودند.

وی با بیان گوشه‌هایی از افتخارات تاریخی جغرافیای وسیع خراسان بزرگ، به قطعه­‌ای از تاریخ و سخنان حضرت علی(ع) در جلسه مشورتی برای فتح خراسان اشاره کرد و گفت: علم و دانش مردم خراسان با مقبره امام هشتم، جنبه دینی یافت و همه زمینه­‌ها برای توسعه علمی خراسان در کشور ما فراهم است که اسناد بالادستی آن به تصویب نظام رسیده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سوابق برنامه‌ریزی در کشور و چگونگی تدوین سند چشم انداز و تصویب اصلاحات اصل44، به عقب افتادگی‌های دهه اخیر اشاره کرد و گفت: اگر براساس برنامه‌های مصوب نظام حرکت می‌کردیم، امروز در میان 28 کشور منطقه، رتبه نخست را داشتیم، اما کسانی آمده بودند که به برنامه‌نویسی اعتقادی نداشتند و می‌خواستند کارها را با روزمرگی بگذرانند.

وی با اشاره به شرایط فعلی کشور و نیاز جامعه به اشتغال، گفت: هر مسئولی در هر سطحی باید برای رونق اشتغال جوانان برنامه‌ریزی کند که یکی از بهترین راه‌ها، توجه به راه‌های علمی و طرح‌های دانشگاهی است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دانش آموختگان کشور را سرمایه‌های جامعه دانست و با اشاره به طرح‌های ابتکاری دانشجویان کشور، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی کردیم که از طرح‌های مهم حمایت کنیم.

رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تشریح طرح این دانشگاه برای چگونگی حمایت از خلاقیت‌های مبتکرین و مخترعان، به برنامه‌ای اشاره کرد که طی آن 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه در سراسر کشور در اختیار جوانان و دانشمندان است.

وی افزود: مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگاه­‌های سراسر کشور در اختیار صاحبان طرح‌ها و اختراعات هستند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به توافق هسته‌ای و ظرفیت ایران برای جهش بزرگ علمی، گفت: اگر راه باز و همکاری‌های جهانی آغاز شود، دنیا می‌تواند از ظرفیت‌های ایران استفاده کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به رؤسای دانشگاه‌های استان، گفت: شما دانشگاهیان جایگاهی ویژه در این شرایط دارید و طرح شما برای هم‌افزایی دانشگاه‌های استان بسیار خوب است.

وی افزود: طرح خود را در جامعه مطرح کنید تا نکات مثبت و منفی آن گفته شود که خدمتی بزرگ برای کشور است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان امتیازات ایران هوا، زمین و دریاهای کشور برای رفت و آمدهای بین­ المللی و خطوط انتقال انرژی و ارتباطات گفت: شرط استفاده از این شرایط علاوه بر فضای سیاسی مبتنی بر همکاری و تعامل بین‌المللی، استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور است که حرف اول آن را دانشگاه‌ها و دانشجویان می‌زنند.

در آغاز این دیدار علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی با ارائه گزارش آماری از کم و کیف دانشگاه در استان خراسان، گفت: دانشگاه‌های استان ظرفیت‌های قدیمی و خوبی دارند و همجواری ما کشورهای فارسی زبان، امتیازی برای ماست که برنامه‌ریزی کردیم تا استفاده کنیم.

کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه به نمایندگی از روسای دانشگاه‌های استان به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خیر مقدم گفت و افزود: با این ایده که خراسان مهد علم، فرهنگ و تمدن است، دانشگاه­‌های دولتی و آزاد استان باید از این سرمایه حفاظت کنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار