شبکه بهداشت و درمان حالا بصورت شبکه مویرگی در سطح کشور پراکنده شده تا از سلامت تک تک افراد در گوشه و کنار کشور باخبر شده و بتواند اقدام به موقع در پیشگیری و درمان و حفظ سلامت افراد داشته باشد.
کد خبر: ۸۹۴۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰ 02 September 2020

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا،در خط انتهایی این شبکه و در روستاهای کشور، این بهورزان هستند که مراقبت و حفظ سلامت روستاییان را برعهده دارند و حالا در کرمانشاه بیش از 1100 بهورز فعالیت دارند که کار مراقبت شبانه روزی از بیش از 472 هزار نفر از جمعیت روستایی استان را برعهده دارند.

دکتر ابراهیم شکیبا به مناسبت روز "بهورز" (12 شهریور) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت 1122 بهورز در استان، گفت: این نیروها هم اکنون در 635 خانه بهداشت روستایی در سطح استان فعالیت داشته و 472 هزار و 115 نفر جمعیت روستایی استان را تحت پوشش دارند.

وی از بهورزان به عنوان خط مقدم بهداشت و درمان یاد کرد و افزود: این نیروها وظیفه مراقبت‌های اولیه سلامت در روستاها را برعهده دارند و به نوعی چشم و گوش بهداشت ودرمان در روستاها محسوب می شوند.

شکیبا، مراقبت های اولیه از مادران باردار، واکسیناسیون، مراقبت از سلامت کودکان، نوجوانان و سالمندان و نیز کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر در سطح روستاها را از جمله وظایف بهورزان عنوان کرد.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در خصوص نحوه بکارگیری بهورزان، گفت: استخدام این نیروها کمی متفاوت از سایر نیروهای بهداشت و درمان است و بکارگیری آنها مشروط به بومی بودن و اسکان آنها در همان روستای محل خدمت است.

وی افزود: برای استخدام نیروهای بهورز در هر خانه بهداشت روستایی، در همان روستا فراخوان داده شده و تمام افراد دارای مدرک دیپلم به بالا می توانند در این فراخوان شرکت کنند.

شکیبا یادآور شد: افرادی که دارای مدارک بالاتر از دیپلم هستند (کاردانی، کارشناسی و بالاتر) باید مدرک مرتبط از جمله مدرک بهداشت عمومی و بهداشت محیط و... داشته باشند.

وی افزود: این افراد بعد از قبولی در آزمون در مصاحبه حضوری شرکت کرده و پس از تایید، یک دوره دوساله آموزشی را در آموزشگاه های بهورزی می گذرانند که یک و نیم سال آن بصورت آموزش تئوری و شش ماه آن بصورت کارآموزی عملی است.

شکیبا یادآور شد: طول این دوره برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی مرتبط هستند، شش ماه است.

وی افزود: پس از گذراندن این دوره ها، افراد جذب خانه های بهداشت می شوند و از سلامت افراد روستا مراقبت می کنند.

رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه هم اکنون 100 نیروی بهورز در استان در حال گذراندن دوره های بهورزی هستند، گفت: برای آموزش 117 بهورز دیگر نیز مجوز های لازم را گرفته ایم و محل فعالیت این نیروها هم مشخص شده که عمدتا جایگزین نیروهای بازنشسته می شوند.

شکیبا در ادامه تقاضا برای ادامه تحصیل را از جمله خواسته های اصلی بهورزان استان عنوان کرد وافزود: قرار است نیمه دوم امسال دوره های کاردانی در آموزشگاه های بهورزی برای آموزش این نیروها راه اندازی شود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار